Fly Drive Noord Portugal Solares de Portugal Wijnroute Afbeelding Fly Drive Noord Portugal Solares de Portugal Wijnroute
Fly Drive Noord Portugal Solares de Portugal Wijnroute ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Quintas en Casas

Fly Drive Noord Portugal Solares de Portugal Wijnroute

***

plane hotel car


8 Dagen


Ontdek de Portugese wijnroutes en maak kennis met een culinaire kunstvorm die door de eeuwen heen steeds verder geperfectioneerd is: het produceren van wijnen. Waar u ook bent in Portugal, er is altijd wel een mogelijkheid om meer te weten te komen over de mensen en locaties die hierbij betrokken zijn. Een kans die u zeker niet mag missen!



Fly Drive Noord Portugal - Solares de Portugal Wijnroute

Wijnroute

Ontdek de Portugese wijnroutes en maak kennis met een culinaire kunstvorm die door de eeuwen heen steeds verder geperfectioneerd is: het produceren van wijnen. Waar u ook bent in Portugal, er is altijd wel een mogelijkheid om meer te weten te komen over de mensen en locaties die hierbij betrokken zijn. Een kans die u zeker niet mag missen! Verlies uzelf in de schitterende landschappen van de verschillende wijnregio's: reis door het charmante, groene Minho waar de Vinho Verde druiven langs hun stokken groeien, en breng een bezoek aan de terrassen van de Douro, de eerste geregistreerde wijnregio ter wereld, waar de beroemde port geproduceerd wordt. In de Centro de Portugal lopen de wijnroutes niet over het platteland, maar juist door de steden.

Verken de Minho regio en ontdek de unieke Vinho Verde wijn, een lichte en verfrissende wijn die nergens anders ter wereld geproduceerd wordt. De Vinho Verde gaat goed samen met vis en schaaldieren en is perfect voor op een hete zomerdag. Minho is een noordelijk gelegen regio waar de wijnstokken op heuvelachtige akkers groeien; hier en daar staan op de velden ook de traditionele espigueiros (graanopslagplaatsen). Granieten landhuizen en historische gebouwen rijzen op uit het groene landschap, en we raden u zeker aan om ze te bezoeken!

Begin bij de kust, in Caminha en Vila Nova de Cerveira. Aan de oevers van de rivier de Minho vindt u vervolgens het mooie stadje Valenca, en verder naar het noorden liggen Moncao en Melgaco, de belangrijkste producenten van de beroemde Alvarinho wijn. Niet veel verder ligt het Peneda Geres National Park, waar bergdorpjes als Castro Laboreiro en Soajo een eeuwenlange geschiedenis zichtbaar maken voor bezoekers. Arcos de Valdevez, Ponte da Barca en Ponte de Lima hebben hun naam te danken aan de rivieren die hen zo aantrekkelijk maken, net als Viana do Castelo, dat aan de monding van de rivier de Lima ligt. Bezoek ook Barcelos, aan de rivier de Cavado, en Braga, met zijn traditionele regionale erfgoed. En wat dacht u van het oude stadje Guimaraes, dat tot Werelderfgoed is benoemd, of het prachtige Amarante, een ander historisch rivierstadje? Vergeet vooral niet om een bezoek te brengen aan de beroemde landgoederen van de regio, die zowel bekend staan om hun statige landhuizen als om de hoge kwaliteit van hun wijnen.

Via de Portwijnroute maakt u kennis met de eerste geregistreerde wijnregio ter wereld: de Douro. Deze regio langs de rivier de Douro, waar onder andere de beroemde portwijn geproduceerd wordt, draagt zijn 'titel' al sinds 1756. Ook is de streek met zijn kenmerkende terrasbebouwing benoemd tot UNESCO Werelderfgoed. De route door deze regio kan op allerlei manieren gevolgd worden: met de auto, met de trein of zelfs met de boot, waarbij u de rivier bevaart van Porto tot Barca D'Alva, een stadje aan de Spaanse grens. Raak betoverd door het landschap van de Douro, door de valleien, de meanderende rivier, de terrassen langs de hellingen, de zuivere lucht Daarnaast raden we u natuurlijk aan om enkele van de landgoederen te bezoeken waar de Douro- en de Portwijn geproduceerd worden.

Ook kunt u met twee traditionele wijnroutes door centraal Portugal reizen. Hier stroomt de rivier de Dao vanuit de bergen naar de kust, waar hij langs lagunes en zandstranden voert. De vruchtbare wijnregio's Dao en Bairrada werden al in de 12e eeuw genoemd in geschriften. Beide regio's staan bekend om de excellente wijn die ze produceren, en vooral Dao heeft sinds de stichting van Portugal een bekende naam over de hele wereld.

De eerste route loopt dan ook door de Dao-regio, die gekenmerkt wordt door een landschap vol granieten rotsen. U bezoekt de stad Viseu en bezichtigt het rijke architectonische erfgoed. Tussen de rivier de Dao en de rivier de Mondego is het platteland aanmerkelijk groener; u ziet hier statige gebouwen, de beroemde bossen bij Caramulo en natuurlijk de wijngaarden die bij de landhuizen in de regio horen. Het gebied staat ook bekend om zijn romantische tempels, en om de dorpjes met schaliedaken die tussen de rivieren Vouga en Paiva gebouwd zijn.

De tweede route brengt u naar de Bairrada wijnregio, waar het karakter van de wijnen sterk beinvloed is door de nabijheid van de zee. In dit gebied vindt u de spa's van Luso en Curia: prachtige ouderwetse hotels met de charme van de 20'er en 30'er jaren. Bucaco, dat hier niet ver vandaan ligt, is de met zijn beboste heuvels de ideale plaats om heerlijk te ontspannen. Langs de kust zult u de vredige sfeer van lagunes en rivieren treffen. Hier kunt u genieten van lange stranden met hoge zandduinen, en van de traditionele gestreepte huisjes die hier langs de kust gebouwd zijn.

Uw accommodaties in Solares de Portugal

Casa do Barreiro

Casa do Barreiro, dat in Gemieira ligt, is een geweldig voorbeeld van een plaats waar landbouw en wijnbouw altijd al de dominante activiteiten zijn geweest. Het huis heeft een wijnmerk dat ook Casa do Barreiro heet, en onder deze naam worden witte (Loureiro) en rode (Vinhao) wijnen geproduceerd. Onder het typische 17e-eeuws landhuis ligt een wijnkelder waar bezoekers allerlei wijnen kunnen proeven. Ook kunt u er, afhankelijk van de tijd van het jaar, soms deelnemen aan de druivenoogst. Er is een zwembad en rondom het huis liggen tuinen met prachtige tegelpanelen van Jorge Colaco. Het gebouw, afkomstig uit 1652, straalt een tijdloze elegantie uit, en zeker de centrale binnenplaats is een schitterend hoogtepunt. De gastenkamers, die in oude stallen gebouwd zijn, kijken uit op deze binnenplaats. Aan de voorkant van het gebouw kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de Limavallei.

Quinta da Veiga

Quinta da Veiga ligt op de rechteroever van de Douro, dicht bij het treinstation van Ferrao, op de strook tussen Regua en Pinhao. De omgeving wordt gekarakteriseerd door de zonovergoten hellingen op 170 tot 220 meter hoogte. Dit gebied, de Veiga do Donelo, werd gevormd door verschillende kleinschalige landgoederen samen te voegen; het nieuwe landgoed werd Quinta da Veiga genoemd. Hier worden Port en Dourowijnen geproduceerd. Zowel binnen als buiten het landhuis is de kenmerkende identiteit en het esthetische gevoel van de eigenaars duidelijke onderscheiden. De Quinta da Veiga biedt een fantastisch uitzicht over de rivier de Douro, die omgeven wordt door wijnterrassen; daarnaast zijn er tuinen en een zwembad.

Casa de Mogofores

Casa de Mogofores is een landhuis uit de 19e eeuw, dat betrokken is geweest bij de landbouwontwikkeling van Bairrada en de oprichting van de thermische spa bij Curia. De eigenaars produceren Campolargo wijnen. Zij hebben het huis zorgvuldig gerestaureerd en gedecoreerd om gasten te kunnen verwelkomen, en dit charmante gebouw is dan ook een ideale plaats om te verblijven terwijl u de rest van de regio leert kennen. U kunt in deze streek onder andere de spa van Curia bezoeken, het streekvoedsel en de lokale wijnen proeven, golfen en ontspannen - en dat alles natuurlijk onder het genot van de prachtige landschappen.


Fly Drive Portugal Op Maat

Wilt u afwijken van de gepubliceerde route? Wenst u te verblijven in een speciale accommodatie? Wilt u een andere categorie huurauto? Of wilt u de reis verkorten of uitbreiden? Bij Vakantie Stunt.nl is elke fly drive naar Portugal mogelijk. Wij stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op naar aanleiding van uw wensen.

 



Hotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar Porto v.v.
  • 7 nachten accommodatie in Solares de Portugal o.b.v logies en ontbijt
  • 3 wijnproeverijen en een bezoek aan de wijnkelder van elke Solares
  • Huurauto categorie small met 24/7 Nederlandstalig noodnummer


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto


Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.



Fly Drive Noord Portugal Solares de Portugal Wijnroute 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail