Pousada Fly Drive Noord Portugal Afbeelding Pousada Fly Drive Noord Portugal
Pousada Fly Drive Noord Portugal ****
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Pousadas

Pousada Fly Drive Noord Portugal

****


8 Dagen

Deze 8-daagse Pousada Fly Drive door Noord Portugal leidt u vanuit de schitterende vakantiestad Porto, met haar bijzondere centrum dat op de Werelderfgoedlijst staat, naar het nationale park Peneda-Geres, waar u de Iberische wolf kunt spotten, langs vestingsteden en prachtige historische stadscentra, uitgestrekte wijngaarden langs de Douro rivier en vissersdorpjes met prachtige tradities, waar het lijkt of de tijd...

Hotel o.b.v. Logies ontbijt



Pousada Fly Drive Noord Portugal

Ontdek de overvloedige natuurlijke schoonheid van de weelderige noordelijke regio van Portugal. Het landschap is dramatisch en ongerept, met fascinerende middeleeuwse dorpjes, historische kastelen en spectaculaire bergketens.

De Douro-rivier strekt zich uit door een groen landschap van terrasvormige wijngaarden en grote boerderijen, van de Spaanse grens tot de charmante stad Porto. De Douro vallei, beroemd om zijn gastronomie en portwijn, is een van de oudste afgebakende wijnstreken en benoemd tot UNESCO Werelderfgoed.

In het Nationaal Park Peneda-Geres kunt u heerlijk wandelen en van de schilderachtige schoonheid van het groenste gebied in Portugal genieten. De kustwegen nemen u op een prachtige reis door een landschap van rivieren en watervallen.

Bezoek de hoogtepunten van het noorden van Portugal zoals de betoverende steden Viana do Castelo en het Middeleeuwse Guimaraes, de ommuurde citadel van Braganca en de Santuario do Bom Jesus do Monte in Braga.

Gedurende uw rondreis door Noord-Portugal verblijft u in prachtige Pousada hotels, welke veelal gevestigd zijn in voormalige kastelen, kloosters, paleizen of landhuizen op unieke locaties. Hier proeft u echte Portugese sfeer, heerlijke gastronomie, luxe comfort en een warm welkom!

Dagprogramma

Dag 1: Vertrek naar Porto - overnachting in Pousada Ria

Bij aankomst in Porto luchthaven haalt u uw huurauto op en rijdt u iets zuidelijk naar Aveiro, waar u zult verblijven in Pousada da Ria.

Dag 2: Aveiro - Viseu - overnachting in Pousada de Viseu

Aveiro ligt aan de zee en de Ria (estuarium), wordt doorkruist door een netwerk van kanalen waarlangs moliceiros (lokale boten) varen. Deze slanke, kleurrijke schepen werden gebruikt om algen en zeewier te verzamelen, en dienen vandaag de dag voor uitstapjes. Aveiro heeft een aantal gebouwen in Art Nouveau-stijl die de moeite waard zijn. Velen zijn gelegen langs het belangrijkste kanaal. Een andere belangrijke plek om te bezoeken is het Aveiro Museum in het klooster van Jezus, waar u het Mausoleum van prinses Saint Joana en het vergulde houtsnijwerk dat het interieur van de kerk siert kunt bewonderen.

In de middag rijdt u rustig richting het centrum van Portugal. Aangekomen in de historische stad Viseu, kunt u genieten van het vorstelijke verblijf in de gelijknamige Pousada.

Dag 3: Viseu - overnachting in Pousada de Viseu

Vandaag kunt u heerlijk door het middeleeuwse centrum van Viseu struinen en op terrasjes genieten van de heerlijke lokale specialiteiten.

Dag 4: Viseu - Guimaraes - overnachting in Pousada Mosteiro de Guimaraes

Vandaag vertrekt u in noordelijke richting naar Guimaraes. Als u s morgens vroeg op pad gaat, kunt u ervoor kiezen via de Douro vallei te rijden. Onderweg nemen de kleine dorpjes u mee naar de cultuur van het land. De absolute aanrader is de legendarische N-222 naar Pinhao via het dorpje Peso da Regua. De 27 km lange weg met zn 93 bochten bieden u even zoveel uitzichten. Vooral in het voorseizoen en naseizoen is de natuur hier op zn mooist.

In Guimaraes, waar u het historische centrum kunt bezichtigen (UNESCO Werelderfgoed) staat het kasteel van de eerste Portugese hoofdstad. In dit schattige plaatsje en het heerlijke hotel heeft u tijd om heerlijk tot rust te komen. Een bezoek aan het Paleis van de hertogen van Bragan?a is aan te raden. U overnacht in de schitterende Pousada Mosteiro de Guimaraes.


Dag 5: Guimaraes - Canicada - overnachting in Pousada do Geres

Vandaag rijdt u helemaal naar het noorden. Na een mooie tocht, bereikt u het nationale park Peneda-Geres. U kunt ervoor kiezen via Braga te rijden. Braga, met meer dan 30 kerken, het bisschoppelijk paleis en vele religieuze feesten is de heilige stad van Portugal. Braga wordt ook wel het Rome van Portugal genoemd. Op ca. 5 km van Braga ligt het pelgrimsoord Bom Jesus (bedevaartsoord Bom Jesus do Monte). De Via Sacra, een monumentale trap, leidt u langs diverse terrassen, met uitzicht over Braga naar de Bedevaartskerk. Uw Pousada ligt midden in het Nationale Park Peneda-Geres, waar u verschillende wandelroutes kunt volgen. Met mooi weer kunt u vanaf de Pousada de zon zien ondergaan boven het stuwmeer.

Natuurgebied Peneda Geres

Het unieke gebied Peneda Geres omvat steile valleien en weelderige bossen van eiken en geurige pijnbomen en is bezaaid met meer dan 100 granieten dorpjes, die in veel opzichten weinig veranderd zijn sinds de oprichting van Portugal in de 12e eeuw. Het Parque Nacional da Peneda-Geres - het eerste en enige beschermde park van Portugal - heeft bijgedragen aan het behoud van niet alleen een unieke set van ecosystemen, maar ook een bescherming van de bedreigde manier van leven voor haar menselijke bewoners. U waant zich hier terug in de tijd, herders met wilde ossen en paarden. U kunt hier heerlijk wandelen en watersporten beoefenen.


Dag 6: Canicada - Viana do Castelo - overnachting in Pousada de Viana do Castelo

De parel van de Costa Verde, Viana do Castelo is gezegend met zowel een aantrekkelijk middeleeuws centrum en prachtige stranden net buiten de stad. De oude wijken met 19e-eeuwse boulevards en smalle steegjes vol met Manuelijnse landhuizen en rococo paleizen. Deze prachtige stad ligt nabij de monding van de Rio Lima en is een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de lagere vallei van Lima en de nabijgelegen Serra d Arga berg. De stad speelde een belangrijke rol in de ontdekkingsreizen van de 16e eeuw.

Ponte de Lima

Het is een aanrader om op uw weg van Geres naar Viana do Castelo een stop te maken in Ponte de Lima. Ponte de Lima is een van de oudste en mooiste steden van Portugal. Het heeft zijn naam gekregen van de nabijgelegen Romeinse brug. Ponte de Lima is een zeer gastvrije stad met een karakteristieke sfeer en een rijkdom aan architectonische hoogtepunten: u kunt door de nauwe steegjes dwalen en genieten van de gotische, manuelijnse, barokke en manieristische gevels. De oude brug werd door de Romeinen gebouwd als een verbinding met de militaire weg van Braga naar Astorga.


Dag 7: Viana do Castelo - Porto

Vandaag heeft u de tijd om de oude stad van Porto met een bezoek te vereren. Het oude centrum, Ribeira, staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Porto is een historische stad die bestaat uit een wirwar van smalle straatjes die deel uitmaken van de oude wijk Ribeira tot aan de grote pleinen van de Avenida dos Aliados. De regio staat bekend om de productie van port, die nog steeds in de uitgestrekte kelders langs de oevers van de machtige rivier de Douro wordt opgeslagen. Aan de overkant van de rivier de Douro staat het Mosteiro da Serra do Pilar, vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

Dag 8: Viana do Castelo - Porto en terugvlucht

Vandaag reist u terug naar Nederland en afhankelijk van uw vluchtschema, kunt u op de laatste dag nog langs de verschillende dorpjes aan de kust stoppen onderweg naar Porto. Uw huurauto kunt u inleveren op de luchthaven van Porto.

Pousada Fly Drive Noord Portugal inclusief:

  • Retourvluchten Porto
  • 7 nachten accommodatie in verschillende Pousada hotels volgens beschrijving
  • Dagelijks uitgebreid ontbijt
  • Huurauto categorie small met 24/7 Nederlandstalig noodnummer
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking, Schadeverzekering (CDW), Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades

Fly Drive Portugal Op Maat

Wilt u afwijken van de gepubliceerde routeWenst u bijvoorbeeld de laatste nacht in Porto zelf te verblijven in een speciale accommodatie, wenst u de reis met een paar dagen uit te breiden of wilt u een grotere categorie huurautoBij Vakantiestunt is elke Fly Drive naar Portugal mogelijk. Wij stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op naar aanleiding van uw wensen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Extra Fly Drive Informatie

  • De borgstelling voor de autohuur dient ter plaatse te worden voldaan middels creditcard. De creditcard moet op naam van de hoofdbestuurder staan.
  • Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen.
  • Deze reis is samengesteld met vluchten van TAP Air Portugal, Vueling, Ryanair of Transavia (ex ruimbagage). Indien u vanaf een specifieke luchthaven wilt vertrekken, zoals bijvoorbeeld Eindhoven, Brussel of Weeze, dan kunt u dit in het opmerkingenveld vermelden of een vrijblijvende offerte aanvragen. Prijzen van deze rondreis zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze niet meer beschikbaar zijn, kunnen we u de reis aanbieden tegen een eventuele toeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Vluchten

Deze vakantie wordt uitgevoerd met lijndienstvluchten. De vluchten worden uitgevoerd door verschillende luchtvaartmaatschappijen en met vertrek vanaf o.a. Amsterdam, Eindhoven, Brussel of Dusseldorf. Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per airline. Het kan voorkomen dat er een tussenlanding wordt gemaakt of er een overstap is. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Highlights van deze Pousada Rondreis in Noord Portugal

  • Het Peneda-Geres National Park, waar u de Iberische wolf kunt spotten
  • Vestingsteden en prachtige historische stadscentra
  • Frisse en aromatische Vinho Verde en uitgestrekte wijngaarden in de Douro vallei
  • Vissersdorpjes met prachtige tradities waar de tijd heeft stilgestaan
  • Porto - de Beste Europese Vakantiestad van 2015- met een bijzondere centrum dat op de Werelderfgoedlijst staat
  • Verblijf in unieke accommodaties en locaties die verbonden zijn met het traditionele Portugese erfgoed



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


Pousada Fly Drive Noord Portugal 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail