Tussen Lissabon en Porto Afbeelding Tussen Lissabon en Porto
Tussen Lissabon en Porto ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Tussen Lissabon en Porto

***

plane hotel car


8 Dagen

Maak kennis met Lissabon en Porto, de twee parels van Portugal. Laat u meeslepen door de fadomuziek en bezoek de romantische wijken van Lissabon, proef de heerlijke Portwijn van Porto en ontdek de schatten tussen deze twee schitterende steden. Tijdens deze 8-daagse rondreis verblijft u in Lissabon, Obidos, Coimbra en Porto. Hier overnacht u in luxe sfeerhotels zoals paleizen en kastelen.



Dag 1-4: Lissabon

Lissabon bevindt zich aan de noordelijke oever van de rivier de Taag en strekt zich uit over zeven heuvels. Lissabon en haar romantische wijken kunt u per tram op een originele en schitterende wijze verkennen. De trams rijden door smalle en soms zeer steile straatjes. De Arco Triunfal vormt de toegangspoort tot Baixa, de benedenstad. Deze wijk met brede straten en talloze winkels is eigenlijk het centrum van Lissabon. Een eye-catcher is de Elevador de Santa Justa, een metalen lift die de benedenstad met de bovenstad verbindt. Boven is een terras vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over Lissabon.Bairra Alto is de drinkwijk van Lissabon. s Avonds is dit het uitgaansgebied van de stad.

Chiado is de chique wijk van Lissabon. Hier kunt u koffie drinken bij A Brasileira. In dit klassieke koffiehuis komt deftig Lissabon nog steeds een glaasje drinken. De oudste en sfeervolste wijk van Lissabon is Alfama. Kronkelige straatjes, poorten, trappen, wasgoed, kleurige huizen en bloempotten bepalen hier het straatbeeld. s Avonds kunt u in de cafes luisteren naar de bekende fadomuziek. Op een heuvel bij Alfama ligt het kasteel van Sao Jorge, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft op deze idyllische volkswijk.

In de buitenwijk Belem bevinden zich nog een aantal fascinerende bezienswaardigheden zoals het Mosteiro dos Jeronimos en Torre de Belem. Bezoek ook eens het Museu Nacional do Azulejo met de typisch Portugese tegeltjes of wandel over de grootste vlooienmarkt de Feira de Landra en langs talloze winkels met aardewerk, port, juwelen en kleding. Lissabon is de perfecte thuisbasis voor dagtrips in de omgeving.

Maak bijvoorbeeld kennis met het romantische Sintra. Doordat deze stad op heuvels ligt is het er koeler dan in Lissabon en daardoor al eeuwenlang een toevluchtsoord voor mensen die de warmte van de stad willen ontvluchten. De Portugese koningen hadden hier hun zomerresidentie en lieten een aanzienlijk aantal paleizen, tuinen en villa's na. Bezoek het Palacio Nacional da Pena, het sprookjespaleis met tovertuin, dat op meer dan 500 meter boven de stad ligt, en de Moorse burcht Castelo dos Mouros met fenomenale uitzichten over de omgeving.

Vandaag rijdt u naar het Middeleeuwse, geheel ommuurde stadje Obidos. Bezoek dit charmante stadje bij voorkeur laat in de middag of 's morgens vroeg, omdat veel bussen het stadje ook aandoen. Binnen de stadsmuren ligt een indrukwekkende stad met een doolhof aan nauwe keienstraatjes en witgekalkte en blauwomrande huizen. U kunt het beste lopend op ontdekkingstocht gaan, omdat Obidos zoveel mogelijk autovrij wordt gehouden. Er worden ook tochtjes per koets of rijtuig georganiseerd naar interessante plekken in de omgeving van Obidos. Interessant is verder nog de Igreja de Santa Maria.

Dag 5-6: Coimbra

Vanaf Obidos is het circa 40 km rijden naar een van de belangrijkste religieuze bouwwerken van Portugal, namelijk het 12e eeuwse klooster in Alcobaca. Dit klooster behoort tot een van de mooiste ter wereld en bestaat onder meer uit een kerk, vijf kruisgangen, een grote slaapzaal, een ziekenhuis, keuken en bibliotheek. Onderweg kunt u ook nog een stop maken in het bedevaartplaatsje Fatima, het stadje Tomar met het op de Unesco-werelderfgoedlijst geplaatste klooster Convento de Cristo of in het kustplaatsje Nazare. Tenslotte bereikt u dan uw hotel bij de oudste universiteitsstad van Portugal Coimbra. Deze stad ligt tegen een steile heuvel die oprijst uit de rivier de Mondego. Bezoek de oude universiteit met haar schitterende bibliotheek, de oude Romaanse kathedraal, verschillende historische kloosters en een botanische tuin waarin veel zeldzame tropische bomen te zien zijn.



Hotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten Amsterdam - Lissabon & v.v.
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in 3-sterren hotels o.b.v. logies
  • Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart
  • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • * Huurauto, categorie Small
  • * Ongelimiteerde kilometers
  • * (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • * Schadeverzekering (CDW)
  • * Diefstalverzekering (TP)
  • * Terugbetaling eigen risico
  • * Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • * 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

* Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.

* Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

Dag tot dag in het kort

  • Dag 1-4: Lissabon
  • Dag 4-5: Obidos
  • Dag 5-6: Coimbra



Tussen Lissabon en Porto 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail