Rondreizen Fly Drive Noord Portugal 8 dagen Afbeelding Rondreizen Fly Drive Noord Portugal 8 dagen
Rondreizen Fly Drive Noord Portugal 8 dagen ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Rondreizen Fly Drive Noord Portugal 8 dagen

***

plane hotel car


8 Dagen


Verrassend en veelzijdig is de juiste omschrijving voor Noord-Portugal. Ontdek het zelf tijdens deze inspirerende 8-daagse Fly & Drive! Vanuit de kleurrijke havenstad Porto rijd je naar charmante steden door het prachtige landschap met zijn groene heuvels en schilderachtige dorpjes.
Slingerend baant de rivier de Douro zich een weg door diepe valleien en langs oneindige wijngaarden. Proef onderweg van lokale (port)wijnen en typisch Portugese hapjes. Deze reis sluit je af in Esposende met een relaxed moment op het fijne strand, flanerend over de gezellige boulevard of wandelend door de prachtige natuur.




Dag 1: Porto

Zorgeloos op vakantie betekent dat een huurauto voor je klaarstaat als je aankomt op de luchthaven Porto. Je rijdt naar het hotel in Porto waar je twee nachten verblijft.


Dag 2: Porto

Vandaag ontmoet je de charme, gezelligheid, rijke architectuur en roemrijke geschiedenis van de stad Porto. De kerken, musea en botanische tuinen zijn beslist een bezoek waard. Maar vergeet ook niet even te dwalen in de smalle straatjes en te proeven van overheerlijke delicatessen in bijzondere pastelarias. De Rua Miquel Bombarda zit boordevol leuke winkeltjes, galeries en cafes. Let ook eens op de schitterende Art Nouveau gevels. Een mooi voorbeeld is de Livraria Lello, de oudste boekenwinkel van Porto (1906). Het interieur is overweldigend mooi.


Dag 3: Porto - Coimbra (ca. 125km)

De rondreis vangt aan met een mooie route naar de 'gouden' stad Coimbra. Onderweg pauzeer je in Luso, bekend om zijn fraaie tuinen en oude bomen. Aangekomen in Coimbra zal je merken dat studenten deze historische stad levendig houden, want hier staat de oudste universiteit van Europa. Deze instelling uit de 13e eeuw heeft een zeer uitgebreide bibliotheek met maar liefst 120.000 boeken. En wat dacht je van een bezoek aan Se Velha? Het is de best bewaarde oude kathedraal uit de Romaanse periode. Niet ver hiervandaan ligt het klooster van Santa Cruz met schitterende azulejos. Dat zijn keramieken tegels, waarop taferelen zijn geschilderd. Een typische Portugees-Andalusische kunstvorm. 's Avonds is Coimbra prachtig verlicht, wat de stad een gouden gloed geeft. Je overnacht in Coimbra of omgeving.


Dag 4: Coimbra - Lamego (ca. 160km)

De route voert je vandaag naar de stad Lamego, in het hart van de Douro vallei. Onderweg rijd je Viseu niet zomaar voorbij. Het is een mooie oude stad met een gezellig en levendig historisch centrum vol kapelletjes, kloosters en kerken. Hier woonde ooit Vasco Fernandes, een van de grote Portugese kunstenaars. En vond je de azulejos in Coimbra mooi? Kijk dan hier eens naar de fraaie trap van het gemeentehuis (1887). Die is bekleed met azulejos die de geschiedenis van de stad Viseu vertellen. De dag eindigt in Peso da Regua of Lamego, waar je twee nachten verblijft.


Dag 5: Lamego - Douro Vallei

Je kan het werkelijk niet missen: vanaf de centrale laan in Lamego verheft zich een imposant heiligdom, gewijd aan Nossa Senhora dos Remedios. Het is een bedevaartskerk. Verschillende terrassen verrijken de bijna 700 treden van de monumentale trap. Ze zijn versierd met fraaie beeldhouwwerken en azulejos. Het is even een klim, maar dat wordt beloond met een schitterend uitzicht over de stad en de uitgestrekte valleien waar de portwijn vandaan komt. Wil je deze wijnen proeven? Breng dan een bezoek aan het stadje Pinhao en volg een rondleiding op een quinta, een Portugese wijnboerderij. Je strekt je benen, nipt aan de wijn en geniet met volle teugen van deze prachtige omgeving. Dit is vakantie!


Dag 6: Lamego - Esposende (ca. 150km)

Het is alweer tijd om door te gaan naar de volgende bijzondere bestemming: Esposende. De zon klimt aan de hemel; het belooft weer een mooie dag te worden! Onderweg kom je langs Guimaraes en Braga, waar een stop zeker de moeite waard is. Guimaraes was in 2012 culturele hoofdstad van Europa met zijn historisch authentieke centrum. Hier vind je sierlijke smeedijzeren balkons, granieten afdakjes, voorname herenhuizen, smalle straatjes en diverse pleintjes. Wil je het eens van bovenaf bekijken? Neem dan de 1700 meter lange kabelbaan naar de Montanha da Penha. Je hebt hier een prachtig panoramisch uitzicht over de stad en de omgeving. Braga, de oudste en meeste heilige stad van Portugal, kun je het beste te voet verkennen. Bewonder hier diverse kerken en kathedralen. De mooi aangelegde tuinen zijn een lust voor het oog. Deze dag eindigt in Esposende, waar je nog even heerlijk kunt uitwaaien aan de kust.


Dag 7: Esposende

Karakteristieke vissersboten zijn op het strand getrokken, de meeuwen zwieren door de strakblauwe lucht en surfers bewegen zich moeiteloos over de golven van de zee. Je vlijt je neer op het fijne zand en komt tot rust. Even later maak je een wandeling door het oude vissersdorp Esposende. Je flaneert over de boulevard en ruikt de zilte zeelucht. Heerlijk, even helemaal niets en alleen maar genieten van wat de omgeving je biedt.


Dag 8: Terug naar huis of

Jammer genoeg is de laatste dag alweer aangebroken van deze inspirerende en verrassende vakantie. Je levert de huurauto in op de luchthaven van Porto of heb je gekozen voor een verlenging van de vakantie?



Hotels


I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

*Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice*



Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in 3 - sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS - systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart
  • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA - dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).


Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
  • Dag 1: Porto
  • Dag 2: Porto
  • Dag 3: Porto - Coimbra (ca. 125km)
  • Dag 4: Coimbra - Lamego (ca. 160km)
  • Dag 5: Lamego - Douro Vallei
  • Dag 6: Lamego - Esposende (ca. 150km)
  • Dag 7: Esposende
  • Dag 8: Porto - Nederland

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.


Rondreizen Fly Drive Noord Portugal 8 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail