15 daagse Reis Vlieg Busrondreis Portugees hoogstandje Afbeelding 15 daagse Reis Vlieg Busrondreis Portugees hoogstandje
Reis Vlieg Busrondreis Portugees hoogstandje ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Reis Vlieg Busrondreis Portugees hoogstandje

***

plane hotel car


15 Dagen

Een prachtige reis die u kennis laat maken met de grote verscheidenheid van Portugal. Naast de steden Lissabon en Porto ziet u veel van het binnenland met het prachtige landschap en mooie kleinere steden en dorpjes. Uiteraard heeft u ook een aantal vrije dagen waarop u zelf de omgeving kunt verkennen, een boottochtje kunt maken of kunt genieten van het mooie weer.Dag 1: Portugal

We vliegen vandaag van Amsterdam naar Portugal. In Lissabon worden we verwacht en gaan we met de bus naar ons hotel in het centrum van Lissabon waar we de komende 4 nachten zullen verblijven.

Dag 2: Kust van Lissabon

We maken vandaag een tocht langs de kust van Lissabon en beginnen met een bezoek aan het paradijs, zoals Lord Byron Sintra omschreef. Hoog in de groene heuvels vonden de adel en de vorsten koelte om de hitte van Lissabon te ontlopen. Werkelijk schitterende paleizen werden gebouwd, zoals het Palacio Nacional de Sintra, het zomerverblijf van de Portugese Koninklijke familie. We brengen vervolgens een bezoek aan Cabo Roca, de meest westelijke punt van Europa. Ook staan het traditionele vissersplaatsje Cascais en de cosmopolitische plaats Estoril vandaag op ons programma.

Dag 3: Lissabon

We maken vandaag onder leiding van onze gids kennis met Lissabon. Zo bezoeken we de beroemde stadswijken Chiado, Bairro Alto en de kasbha-achtige wijk Alfama. We brengen verder uiteraard een bezoek aan het Praça Rossio en de Terreiro do Paço. Daarna begeven we ons per bus naar Belém voor een bezoek aan het grandioze Mosteiro dos Jerónimos en de toren van Belém.

Dag 4: Vrije dag

Vandaag heeft u de mogelijkheid om Lissabon op eigen gelegenheid verder te ontdekken.

Dag 5: Azeitao, Arrabida Mountain Natural Park en Evora, ca. 140 km

Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar Azeitao. Hier heeft u de gelegenheid om in een traditionele tegelfabriek het productie proces te bekijken (incl.). Hierna gaan we naar de bekende wijnkelder van Jose Maria da Fonseca voor een wijnproeverij (incl.). We rijden vervolgens door naar het Arrabida Mountain Natural Park, een beschermd natuurgebied met prachtige flora en fauna. In de middag rijden we door naar Evora waar we de komende nacht zullen verblijven. Het historische centrum van Evora is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Belangrijke bezienswaardigheden zijn o.a. een Romeins aquaduct, de Romeinse Diana-tempel en de imposante kathedraal.

Dag 6: Vila Vicosa, Estremoz, Marvao en Castelo de Vide, ca. 130 km

Vandaag staat een aantal kleine plaatsen op ons programma. We beginnen met Vila Vicosa gelegen in de vruchtbaarste regio van Zuid-Portugal, vervolgens gaan we naar Estremoz met een imposant middeleeuws kasteel en typische witte huisjes. Onze volgende stop is het plaatsje Marvao met zijn prachtige kasteel en stadswallen, de belangrijkste reden om hier naartoe te gaan is echter het onvergetelijke uitzicht op het omliggende landschap. We eindigen vandaag in het middeleeuws aandoende Castelo de Vide waar we zullen overnachten.

Dag 7: Castelo Branco, Belmonte, Guarda en Viseu, ca. 250 km

Opnieuw een prachtige tocht door het Portugese landschap. We rijden via Castelo Branco en Belmonte naar Guarda, de hoogst gelegen stad van Portugal. Vervolgens rijden we door naar Viseu waar we vandaag zullen overnachten.

Dag 8: Porto, ca. 130 km

We gaan vandaag naar Porto, de tweede stad van Portugal en de stad die het land zijn naam gaf. De Douro doorsnijdt de stad en de oevers van de rivier worden verbonden door onder meer een dubbele stalen brug gemaakt door Ingenieur Eiffel. Vooral de rechteroever van Porto is indrukwekkend. De stad is over een afstand van enkele kilometers trapsgewijs opgetrokken tegen deze oever. Daarachter bevinden zich de oude stadswijken met hun eigen karakter. Porto heeft meer dan voldoende bezienswaardigheden, allerlei bouwstijlen zijn ruim vertegenwoordigd, maar de Romaanse Sé kathedraal is wel de bekendste. We zullen de komende 3 nachten in deze prachtige stad verblijven.

Dag 9: Guimaraes en Braga

We maken vandaag een dagtocht naar Guimaraes en Braga. Het UNESCO stadje Guimaraes staat als eerste op ons programma, uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van 2012. Vervolgens rijden we door naar Braga. Dit is de heilige stad, oftewel het Rome van Portugal. In Portugal zegt men, "in Lissabon wordt geleefd, in Porto gewerkt, in Braga gebeden". De brede hoofdstraat leidt u naar Praça da Republica. Van de dertig kerken is de kathedraal zeker een bezoek waard.

Dag 10: Vrije dag

U heeft vandaag de tijd om op eigen gelegenheid in Porto op onderzoek te gaan. U kunt bijvoorbeeld vanaf de haven een boottochtje maken, winkelen of van het mooie weer genieten.

Dag 11: Coimbra, Batalha, Nazare en Lissabon, ca. 320 km

's Ochtends staat de universiteitsstad Coimbra op het programma. De universiteit, gelegen op een heuvel, is al eeuwen van groot belang en is één van de oudste van Europa. Met name de oude gedeelten van de universiteit zijn imposant: de Via Latina, een mooie galerij; de bibliotheek met haar vele tienduizenden boeken en intieme sfeer; de kapel en de tuin. Maar Coimbra heeft meer, kijkt u maar naar de kathedraal. We rijden vervolgens via Batalha en Nazare naar Lissabon waar onze laatste overnachting van deze reis weer zal plaatsvinden.

Dag 12 - Dag 15: Verlenging en Nederland

Vandaag begint uw strandverlenging in Estoril en wordt u naar uw hotel ten zuiden van Lissabon gebracht. Op maandag wordt u naar de luchthaven van Lissabon gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.Hotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.Locatie


Vluchten

Deze vakantie wordt uitgevoerd met vluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u. Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • 14 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie

Annuleringstermijn

Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.Reis Vlieg Busrondreis Portugees hoogstandje 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail