Pousada Fly Drive Midden Portugal 8 dagen Afbeelding Pousada Fly Drive Midden Portugal 8 dagen
Pousada Fly Drive Midden Portugal 8 dagen ****
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Pousada Fly Drive Midden Portugal 8 dagen

****

plane hotel car


8 Dagen

Ontdek zes van de adembenemende Pousadas van Portugal. Deze klassieke hotels zullen u een heerlijk verblijf bezorgen terwijl u enkele van de mooiste plekken in Portugal bezoekt. Begin bij Palace of Queluz, een plek die goed gelegen is in Sintra en niet onopgemerkt zal blijven, op slechts enkele minuten van de hoofdstad Lissabon. Onderweg door Midden Portugal en Alentejo, wordt u ondergebracht in de unieke Pousadas van Viseu, Serra da Estrela, Marvao, Vila Vicosa en Alcacer do Sal.



Dag 1: Vertrek naar Lissabon

Bij aankomst in Lissabon luchthaven haalt u uw huurauto op en rijdt u naar Pousada Palacio De Queluz. Hier verblijft u 2 nachten en heeft u tijd om de hoofdstad Lissabon en de Costa de Lisboa te bezoeken. Wij raden u aan om het Paleis van Pena in Sintra te bezoeken.

Dag 2: Lissabon

De hoofdstad van Portugal biedt veel bezienswaardigheden zoals de kloosters Mosteiro dos Jeronimos en Torre de Belem, die beide werelderfgoed zijn. Het centrum van Lissabon bevindt zich in de wijk Baixa. Hier vindt u het Rossio, het belangrijkste plein van de stad met verschillende restaurants. Ten oosten van het centrum bevindt zich de wijk Alfama, een oude Moorse wijk, bekend om haar smalle straatjes, mooie architectuur en het St. George Kasteel. Om de stad op een leuke manier te ontdekken, kunt u de tram nemen. Op tramlijn 28 rijdt een oude tram die veel door toeristen wordt gebruikt. Met deze tram kunt u onder andere de oudste en bekendste kerk van de stad bezoeken, de Kathedraal van Lissabon.

Overnachting in Pousada Palacio de Queluz.

Tijdens uw verblijf in Pousada Palacio de Queluz kunt u dineren in het klassieke Cozinha Velha restaurant. Maak gebruik van de mogelijkheid om de prachtige Paleistuinen te ontdekken die geinspireerd zijn op de Franse paleisstijl.

Dag 3: Van Queluz naar Viseu via Coimbra

Op de derde dag vertrekt u naar Viseu. Onderweg kunt u een stop maken in de gezellige stad Coimbra met haar smalle, steile straatjes, eeuwenoude gebouwen en fadohuizen en mooie kathedralen. U overnacht 1 nacht in Pousada de Viseu.

Overnachting in Pousada de Viseu.

Dag 4: Van Viseu naar Serra da Estrela

Vandaag vertrekt u in oostelijke richting naar de Serra da Estrela. De Serra da Estrela, de westelijke uitloper van het Castiliaans scheidingsgebergte, is sinds 1976 natuurpark. Het beslaat een oppervlak van ruim 100.000 hectare en is daarmee het grootste natuurpark van Portugal. In dit gebied kunt u prachtige wandelingen maken. U overnacht 1 nacht in Pousada de Serra da Estrela

Overnachting in Pousada de Serra da Estrela.

Het prachtige lichte decor, met hoge plafonds en traditionele tegels zijn origineel en gerestaureerd. U zult ook fabelachtige oude ijzeren, houten liften zien. Bezoek dit werk van de gerenommeerde architect Souto Moura, die de hoofdstructuur van het oude Serra da Estrela-heiligdom herstelde. In de Pousada vindt u een spa met een sauna, een Turks bad en een verwarmd binnenzwembad. In de zomer kunt u genieten van het buitenzwembad en een wandeling maken door de tuinen en de bergen. De Pousada biedt gratis parkeergelegenheid, een restaurant en een bar, een speelkamer en een kinderclub. De kamers hebben allemaal een flatscreentelevisie en WiFi, allemaal met een elegant interieur.

Dag 5: Van Serra da Estrela naar Marvao

Vandaag vertrekt u in zuidoostelijke richting naar Alto Alentejo. Bij aankomst in Marvao kunt u inchecken in Pousada Santa Maria om vervolgens het kasteel te bezoeken. U overnacht 1 nacht in Pousada de Marvao.

Overnachting in Pousada de Marvao.

Met uitzicht op Spanje en het Serra da Estrela-gebied ligt Pousada de Marvao hoog tussen gerestaureerde witte huisjes, waardoor gasten het gevoel zullen ervaren boven de wolken te verblijven. De typische Pousada beschikt over twee open haarden, waar u gezellig naast de aromatische houtbranden van uw drankje kunt genieten. Buiten wacht een paradijs voor vogelliefhebbers, met verschillende vogelobservatie routes. De locatie is al even charmant in de zomer, met dagen van onbeperkte zichtbaarheid, die absoluut voor onvergetelijke beelden zorgt.

Dag 6: Van Marvao naar Vila Vicosa

Op de zesde dag vertrekt u vanuit Marvao in zuidelijke richting naar Pousada Vila Vicosa. Onderweg kunt u stoppen in Estremoz en na het inchecken heeft u tijd om het paleis van de hertogen van Braganca te bezoeken. Op de volgende dag kunt u de stad Elvas bezoeken waar u een wandeling kunt maken langs het 6km Aquaduct die sinds 2012 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. U overnacht 1 nacht in Pousada Vila Vicosa.

Overnachting in Pousada Vila Vicosa.

De eerste hal, eens de oude hooischuur, is nu versierd met de geschilderde houten kunststukken, die eens pronkten op de oorspronkelijke plafonds. Relax en zit in een van de unieke stoelen, genaamd conversadeiras, die perfect zijn voor lange gesprekken gezeteld in heerlijk comfort. In dit historische Pousada hotel vindt u elke dag een andere bijzonder hoekje versierd met originele of gerestaureerde frescos en tegels.

Dag 7: Van Vila Vicosa naar Alcacer do Sal

Op de zevende dag moet u onderweg naar Alcacer do Sal langs de stad Evora rijden. De historische binnenstad van Evora is een groot museum. Evora werd door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed en ligt in de provincie Alentejo (wat betekent; het land achter de Taag). In dit unieke witte museumstadje zijn alle historische perioden vertegenwoordigd, van de Romeinse tot de neoklassieke tijd, met daartussen gotiek, renaissance en barok. U kunt er onder andere een bezoek brengen aan de 12e eeuwse kathedraal, de St. Francisco-kerk, de Romeinse tempel van Diana en het bekende plein Praca do Giraldo. Natuurlijk neemt u ook de tijd om op een van de terrasjes te genieten van een drankje en u te verwonderen over de prachtige smeedijzeren balkonnetjes aan de overkant van het plein. Ook buiten Evora is er veel te zien. Karakteristieke kurkeiken en olijfbomen kenmerken het afwisselende en golvende landschap met bosgebieden en akkers en op bijna iedere heuveltop ontdekt u wel een middeleeuws ommuurd vestigingstadje. U overnacht 1 nacht in Pousada Castelo de Alcacer do Sal.

Overnachting in Pousada Alcacer do Sal.

Tijdens uw verblijf kunt u dineren in het restaurant of, als u iets lichters wilt, bij de bar. Een frisse ??duik neemt u in het buitenzwembad, omringd door mooie tuinen. De kamers zijn ingericht met warme kleuren en elk is voorzien van een televisie met kabel en gratis WiFi.

Dag 8: Van Alcacer do Sal naar Lissabon en terugvlucht

Vandaag reist u terug naar Nederland en afhankelijk van uw vluchtschema, kunt u op de laatste dag nog langs Reserva Natural do Estuario do Sado rijden waar u een boottocht kunt maken om enkele dolfijnen om uw boot te zien spelen. Uw huurauto kunt u inleveren op de luchthaven van Lissabon.



Hotels

Pousada Palacio of Queluz

Pousada Palacio De Queluzligt in het gebouw dat vroeger gebruikt werd door de Koninklijke Garde van het Hof in het Paleis van Queluz. Het biedt ruime kamers met een satelliet-tv.

De kamers met airconditioning van Pousada Palacio de Queluz zijn individueel ingericht met warme kleuren en elegante, houten meubels. Alle kamers hebben een bureau, een minibar en een eigen badkamer.

Pousada de Viseu

Het Pousada de Viseu is gevestigd in een magnifiek 19e-eeuws gebouw in de stad Viseu. Het biedt ruime kamers, spafaciliteiten, binnen en buitenzwembaden.

De kamers van De Viseu hebben moderne meubels. Ze zijn voorzien van airconditioning, een minibar en een flatscreen-tv. Sommige kamers hebben tevens een ruim gemeubileerd balkon met een panoramisch uitzicht over de stad.

Pousada de Serra da Estrela

Pousada da Serra da Estrela in Covilha biedt een buiten en een binnenzwembad.

Vanuit het hotel, met gratis WiFi, kijkt u ver en weids uit op het prachtige landschap.

De kamers bieden allemaal airconditioning, een flatscreen-tv en een minibar. In de privebadkamer vindt u een fohn en een douche of een bad. Verder zijn er een bureau, een kluisje en beddengoed aanwezig.

Bovendien kunt u in Pousada da Serra da Estrela in uw kamer van een ontbijt genieten.

Het a-la-carterestaurant serveert een gevarieerd menu. Voor ontspannende momenten wendt u zich tot de bar waar drankjes worden geschonken.

Pousada de Marvao

Pousada Marvao is gevestigd in twee kleine traditionele witte huisjes in Marvao, en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen vanuit haar restaurant. Het hotel beschikt over kamers met kabel-tv en airconditioning.

De kamers van het Pousada de Marvao zijn uitgerust met een minibar, een bureau, en een eigen badkamer. Alle kamers zijn ingericht met elegant houten meubilair en warme kleuren.

Het panoramische restaurant biedt authentieke Portugese en internationale gerechten. De bar schenkt allerlei verfrissende drankjes. Roomservice is ook beschikbaar.


Pousada Vila Vicosa

Dit hotel is gevestigd in een voormalig klooster en ligt vlak bij het historische dorp Vila Vicosa. Het wordt omgeven door weelderige landschapstuinen. Het hotel biedt een buitenzwembad, een ruim terras en een heerlijk restaurant.

De elegante kamers van het Pousada Convento de Vila Vicosa zijn ingericht in warme kleuren. Ze zijn voorzien van houten meubels, een kabel-tv en een marmeren badkamer met een ligbad.

Locatie


Vluchten

Deze vakantie wordt uitgevoerd met vluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u. Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.



Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in charmant Pousadas
  • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
  • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto


Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

Dag tot dag

  • Dag 1: Vertrek naar Lissabon
  • Dag 2: Lissabon
  • Dag 3: Van Queluz naar Viseu via Coimbra
  • Dag 4: Van Viseu naar Serra da Estrela
  • Dag 5: Van Serra da Estrela naar Marvao
  • Dag 6: Van Marvao naar Vila Vicosa
  • Dag 7: Van Vila Vicosa naar Alcacer do Sal
  • Dag 8: Van Alcacer do Sal naar Lissabon en terugvlucht

Extra Fly Drive Informatie

  • De borgstelling voor de autohuur dient ter plaatse te worden voldaan middels creditcard. De creditcard moet op naam van de hoofdbestuurder staan.
  • Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen.
  • Deze reis is samengesteld met vluchten van TAP Air Portugal, Ryan Air, Vueling en/of Transavia (ex ruimbagage). Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, of met een andere luchtvaartmaatschappij wilt vliegen is dit in overleg te reserveren. Prijzen van deze rondreis zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze niet meer beschikbaar zijn, kunnen we u de reis aanbieden tegen een eventuele toeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Highlights van de Pousada Rondreis in Midden Portugal

  • Prachtige historische paleizen waaronder het Palacio da Pena in Sintra; een romantisch paleis uit 1839
  • Bijzondere kasteelstadjes in Alentejo; Marvao, Evora, Elvas
  • Mooie stranden van Costa de Lisboa
  • Lissabon - een stad vol bezienswaardigheden
  • Bezoek aan een uniek natuurgebied in Serra da Estrela
  • Verblijf in unieke accommodaties en locaties die verbonden zijn met het traditionele Portugese erfgoed


Pousada Fly Drive Midden Portugal 8 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail