Portugal ontdekken in weelde Afbeelding Portugal ontdekken in weelde
Portugal ontdekken in weelde ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Portugal ontdekken in weelde

***

plane hotel car


15 Dagen

Uw rondreis voert u langs de mooiste 'quintas' en luxueuze 'casas' van Portugal. Historische streken en prachtige natuurgebieden worden gecombineerd met de mooiste verborgen plekjes, waar u in alle rust kunt genieten van al het moois dat het zonnige, groene Portugal te bieden heeft: een onvergetelijke ervaring!



Dag 1 tot 4: (Amsterdam) - Lissabon - Alcobaca (Costa da Prata)

Vandaag vertrekt u vanuit Nederland naar Portugal. Na aankomst in Lissabon reist u met uw huurauto in noordelijke richting naar een afwisselende kuststreek van Portugal. Gelegen tussen Alcobaca en de steile kliffen van Nazare verblijft u in een landelijk gelegen designhotel. Met de nabijheid van de Costa de Prata, het natuurpark Serras de Aire en verschillende historische stadjes kunt u momenten van ontdekking en pure ontspanning prettig afwisselen.

De steil oprijzende kliffen bij het oude vissersdorp Nazare liggen er spectaculair bij in de ondergaande zon. Wij maakten een heerlijke wandeling over de bijna verlaten stranden ten noorden van Nazare. Van een heel andere orde, maar minstens zo leuk, is een bezoek aan het Buddha Eden Garden. In de grootste Oosterse tuin van Europa staan metershoge Boeddhabeelden en terracotta legers opgesteld. U waant zich even in een andere wereld!


Dag 5 tot 7: Alcobaca (Costa da Prata) - Cotas (Coimbra)

Via een mooie route langs onder andere het beroemde klooster van Batalha rijdt u noordwaarts richting Coimbra. U verblijft op een landgoed met 10 luxe villa's, allen prachtig in het groen gelegen. Deze bijzondere, idyllische plek is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Coimbra; dit is de stad met haar beroemde eeuwenoude universiteit. Bekijk het voormalige koninklijk paleis en de indrukwekkende universiteitsbibliotheek. Ook een bezoek aan de Romeinse ruines van Conimbriga met schitterende mozaiekvloeren is een aanrader.

Zoekt u het wat dichterbij, ga dan op verkenning langs de leistenen dorpjes van de Aldeias do Xisto. Deze kleine dorpjes liggen in de heuvels van de Serra da Lousa. Met het veranderen van de stand van de zon lijken de kleuren te veranderen van grijs naar felgroen en weer terug naar grijs. Magisch vonden wij dat! Ons favoriete dorpje was Candal. De nieuwsgierige en vriendelijke inwoners zijn altijd in voor een praatje, zij het soms in gebarentaal omdat maar weinigen een woord over de grens spreken.


Dag 8 tot 10: Cotas (Coimbra) - Covas do Douro (Douro)

Na het laatste heerlijke ontbijt gaat de reis verder richting de Douro vallei. Onderweg kunt een korte stop maken om de historische stadjes Viseu of Lamego aan te doen. Aangekomen in het hart van de oogverblindend mooie Douro vallei ligt het magnifieke wijndomein waar u de komende dagen verblijft.Tussen de spectaculair steile hellingen met wijngaarden die lopen tot aan de Douro rivier is het prachtig wandelen. Ook een treinritje langs barokke kapelletjes, wijngaarden, diepe kloven en indrukwekkende rotspartijen is een aanrader. Wij vonden vooral het traject tussen Regua en Pinhao van een adembenemend mooie schoonheid. Als u uitstapt in Pinhao staat u oog in oog met een van de mooiste, met 'Azulejos' betegelde stationnetjes van het land. Beneden aan de kade liggen de traditionele rabelos boten u op te wachten voor een tocht over de Douro. Sluit de dag af met een glaasje van een van de heerlijke wijnen van de regio tijdens een proeverij bij uw eigen Quinta.


Dag 11 tot 14: Covas do Douro (Douro) - Cervaes (Minho)

Afscheid nemend van het panoramische uitzicht op de Douro vallei gaat de reis verder richting de groene Minho regio. Hoge kale bergen maken plaats voor glooiende vruchtbare heuvels en kleinschalige wijngaarden. Onderweg passeert u het prachtige Guimaraes en kunt u stoppen bij het barokke Braga. De laatste nachten van uw reis logeert u in een superdeluxe boetiek hotel, gelegen tussen de wijngaarden en natuurstenen dorpjes van de Minho. Wat een rust. Wat een weelde!De regio Minho heeft een rijk historisch verleden, waarvan Barcelos en Ponte de Lima mooie voorbeelden zijn. Met haar vele pittoreske dorpen, kleurrijke markten en wijngaarden wordt dit ook wel de 'Tuin van Portugal' genoemd. Wij maakten vanuit het hotel een wandeling tussen de moestuinen, boomgaarden en op hoge latwerken groeiende wijnranken. Vergeet niet om bij een plaatselijk barretje een 'groene wijn' (Vinho Verde) te bestellen. De wijn van deze streek, een bruisende jonge wijn en al even mooi als deze authentieke regio.


Dag 15: Cervaes (Minho) - Porto - (Amsterdam)

Na twee weken van onvergetelijke belevenissen en vele momenten van exclusieve ontspanning is het tijd voor de terugreis. U rijdt naar Porto, levert uw huurauto in en vliegt terug naar Nederland. Het einde van deze bijzondere reis door het prachtige Portugal!



Hotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice



Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • 14 overnachtingen in 3 - sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart
  • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).


Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
  • Dag 1 tot 4: (Amsterdam) - Lissabon - Alcobaca (Costa da Prata)
  • Dag 5 tot 7: Alcobaca (Costa da Prata) - Cotas (Coimbra)
  • Dag 8 tot 10: Cotas (Coimbra) - Covas do Douro (Douro)
  • Dag 11 tot 14: Covas do Douro (Douro) - Cervaes (Minho)
  • Dag 15: Cervaes (Minho) - Porto - (Amsterdam)

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.



Portugal ontdekken in weelde 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail