Port Natuur en Fado Afbeelding Port Natuur en Fado
Port Natuur en Fado ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Port Natuur en Fado

***

plane hotel car


8 Dagen

Deze afwisselende rondreis met cultuur en veel natuur voert je vanaf de prachtige stad Porto naar het noorden, via het Minho gebied met zijn middeleeuwse stadjes naar het ruigste berglandschap van Portugal, de Serra de Peneda-Geres. Vervolgens reis je via de beroemde wijnstreek Douro naar de Serra da Estrela, de Sterrenbergen, waar je heerlijk kunt wandelen. Je reist naar Porto terug via de stuwmeren bij Coimbra, de stad van de Portugese fado.



Dag 1 - 2: Porto

Na aankomst in Porto verblijf je 2 nachten in deze stad aan de rivier de Douro, natuurlijk vooral bekend van de portwijn. Qua hotel zit je meteen goed, we hebben in Porto 3 geweldige hotels gevonden van waaruit je makkelijk de stad kan gaan ontdekken en ervaren. Een romantisch boetiekhotel, een design theater hotel of een kleine maar o zo bijzondere B&B.

Het oude stadscentrum is een doolhof van smalle straatjes en steegjes welke omhoog en omlaag gaan met kleurrijk betegelde gevels en oude vervallen deuren. Een bezoekje aan de Ribeira kade, het bijzondere station van Faro waar maar liefst 20.000 azulejos (tegeltjes) de stationshal sieren, de kathedraal en Caso do Infante (een van Porto's oudste huizen) moet op je lijstje van hoogtepunten staan. Natuurlijk gaan we in de stad van de port een portproeverij voor je organiseren!

Een aanrader is om, begeleidt door een lokale gids, een fietstocht te maken door de stad. Je krijgt zowel de high-lights te zien als de smalste straatjes!

En natuurlijk kunnen we in de stad van de port een portproeverij voor je organiseren!

Dag 3 - 4: Omgeving Viana do Castelo

Vandaag vertrek je voor 2 nachten naar de prachtig groene omgeving van Viana do Castelo. Viano do Castelo heeft een middeleeuws centrum met imposante herenhuizen, winkeltjes, restaurantjes en een gezellig plein met talloze terrasjes. Verblijven doe je helemaal in stijl in een van de twee charmante en typisch Portugese landhuizen die wij hier bieden.

Natuurlijk beklim je ook de heuvel van de stad, de Monte de Santa Luzia voor een fantastisch uitzicht over de kust en de Lima vallei. Een andere te bezoeken historische stad en zeker een aanrader is Braga. Braga is een aantrekkelijke studentenstad met veel gebouwen met gekleurde geveltjes, barokpaleizen, groene parken maar ook veel cafeetjes. De kathedraal van Braga (Se) is de oudste van Portugal, hier is vele jaren aan gebouwd.


Dag 5 - 6: Peneda-Geres

De volgende tussenstop is in het gebied van de Peneda-Geres waar je incheckt in een indrukwekkend klein kasteelhotelletje gelegen tussen de druivenvelden of je kiest voor een grotere Pousada met weids uitzicht over de Cavalo rivier. Het gebied is een ruig gebied van steile hellingen, kale bergtoppen en sijpelende beekjes. Natuurlijk leent deze omgeving zich om prachtig te wandelen, maar mooie autoritten zijn ook mogelijk (bijvoorbeeld over de Homem-pas). Na een wandeling kun je het kuuroord Geres bezoeken, de plaats bekend om zijn thermale baden met sauna, stoombad, zwembad etc. Verder staat het gebied bekend om zijn "espigueiros". Als je een rondrit maakt kom je langs allerlei dorpjes en gehuchten waar je deze ziet staan. Het zijn een soort hutjes op palen, waar vroeger de oogst werd beschermd tegen overmatige regenval.

Dag 7 - 8: Douro vallei

Op dag 7 van je rondreis vertrek je naar de beroemde Douro vallei, met name bekend om zijn overheerlijke wijnen maar ook vanwege de betoverend mooie en groene omgeving.

Je verblijft natuurlijk in stijl in een hotel welke prachtig is gelegen tussen de druivenvelden en met uitzicht over de Douro vallei! Of je kiest voor een heel bijzonder en modern wijnhotel waar eigen topwijnen worden geproduceerd en op gastronomisch niveau voor je wordt gekookt (met uiteraard een wijnproeverij).Maar het gebied heeft meer te bieden dan alleen wijnen.

Heel leuk is om de trein naar Pinhao te nemen (deze rijdt langs de Douro!) om vervolgens een boottochtje over de Douro te maken.
Het stadje Lamego is een ontzettend mooi stadje waar de meeste bezoekers komen om de 686 treden van de trap te beklimmen naar de rococokerk Igreja de Nossa Senhora dos Remedios. Geen nood, is het te warm of je hebt geen zin in zoveel treden dan kun je er ook met de auto komen.

Andere trekpleisters zijn het mooie landgoed van Mateus (ja, die van de beroemde rose) en de steenkunst (de oudste graffiti van de wereld) van het Coa dal.



Hotels


I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

*Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice*



Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in 3 -sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart
  • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).


Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

  • Dag 1 - 2: Porto
  • Dag 3 - 4: Omgeving Viana do Castelo
  • Dag 5 - 6: Peneda-Geres
  • Dag 7 - 8: Douro vallei

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.

Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.


Port Natuur en Fado 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail