Kroonjuwelen van Portugal royaal Afbeelding Kroonjuwelen van Portugal royaal
Kroonjuwelen van Portugal royaal ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Kroonjuwelen van Portugal royaal

***

plane hotel car


15 Dagen

voor wie benieuwd is naar al het moois dat Portugal te bieden heeft, is deze uitgebreide ontdekkingsreis langs alle parels van Portugal de kans om kennis te maken met dit veelzijdige land. Verklaar Lissabon de liefde en verdwaal in de Moorse wijk Alfama.



Dag 1 tot 4: (Amsterdam) - Lissabon

Vanaf Nederland vliegt u naar Lissabon. Een taxi of het openbaar vervoer brengt u naar uw sfeervol gelegen en authentieke hotel in het hart van Lisboa. De stad ligt aan uw voeten, klaar om ontdekt te worden! Net als Rome is de stad gebouwd op 7 heuvels. Overal heeft u verassende doorkijkjes en bieden de Miradouros de schitterendste panoramische uitzichten op de stad. Lissabon is de laatste jaren uit haar winterslaap ontwaakt en maakt een ware metamorfose door. Waar voorheen verpauperde wijken een mistroostige sfeer opriepen vindt u nu hippe vintagewinkels naast de leukste restaurantjes. De unieke, vaak weemoedige sfeer van de verschillende volkswijken zoals Alfama, Bairro Alto en Chiado gaat daarbij gelukkig niet verloren.Een bezoek aan een van de restaurants waar volkszangers de fado ten gehore brengen, leent zich uitstekend om de 'Saudade' (weemoed) van Portugal te ondergaan en van de rijkdommen van de mediterrane keuken te proeven. Wij ontdekten in de wirwar van straatjes in Alfama het piepkleine familierestaurant A Baiuca. Hier beleeft u een authentieke avond vol Portugese smart en weemoed.Ter afwisseling is het een leuk idee om met de trein langs de monding van de Taag af te reizen naar het voormalige vissersdorp Cascais. Een wandeling langs de strandjes aan de Atlantische Oceaan voert u naar het mondaine Estoril waar u een gokje kunt wagen in het grootste casino van Europa. Op de terugweg moet u zeker even uitstappen om de beroemde Pasteis de Nata in Belem te proeven. Of neem de trein naar de koningsstad Sintra, met haar prachtige paleizen en weelderige tuinen een groene oase die in loop der eeuwen al vele beroemdheden in vervoering brachten.


Dag 5 tot 6: Lissabon - Coimbra

U haalt uw huurauto op en terwijl u Lissabon uitrijd kunt u nog even een kijkje nemen bij het prachtige aan de Taag gelegen Parque de Nacoes. Dit 'Park der Naties' dat in 1998 als Wereldexpo terrein werd gebouwd, huist spectaculaire architectuur van wereldberoemde architecten en een van de grootste aquaria ter wereld. Ook de 17 kilometer lange Vasco da Gama brug ziet er vanaf hier indrukwekkend uit.U volgt in grote lijnen de loop van de rivier de Taag richting het noorden. Door een afwisselend landschap van eucalyptusbossen, glooiende akkers, wijngaarden en olijfbomen komt u aan in Coimbra. U verblijft in een authentieke accommodatie in het centrum van de stad. Breng in de bovenstad in ieder geval een bezoek aan de indrukwekkende universiteitsbibliotheek en daal via kronkelige straatjes af naar de benedenstad om neer te strijken op een terrasje en studenten in traditionele uniformen aan u voorbij te zien trekken.

Voor wie behoefte heeft aan een stukje groen is er het park Quinta das Lagrimas. Struin langs eeuwenoude exotische bomen met gigantische boomwortels en door het dichte bamboebos. Het verhaal gaat dat hier de geliefde Ines van koning Pedro werd vermoord. Een rode bloedvlek zou de plaats markeren waar haar noodlot voltrokken werd. Deze verboden liefde tussen de Romeo en Julia van Portugal spreekt tot de dag van vandaag nog velen tot de verbeelding.


Dag 7 tot 8: Coimbra - Guimaraes

Na het ontbijt gaat de reis verder naar Guimaraes, de in de groene heuvels van Minho gelegen geboortestad van Portugal. Zodra u de Douro rivier bent overgestoken ziet u het landschap veranderen. De Minho is de groenste regio van Portugal. Markant voor dit gebied zijn de vele nederzettingen, burchtstadjes en pittoreske dorpen. De mensen van Minho schijnen het gelukkigst te zijn van heel Portugal. Wij werden overal heel vriendelijk ontvangen en waren onder de indruk van zoveel gastvrijheid.U verblijft de komende twee dagen in het historische hart van Guimaraes. De middeleeuwse kern is nog vrijwel geheel intact gebleven en u zult zien dat deze stad met haar voorover hellende huizen metngietijzeren balkonnetjes, smalle bochtige straatjes en piepkleine pleintjes een geheel eigen sfeer ademt. Ook een bezoek aan het barokke Braga mag zeker niet ontbreken. Met haar meer dan 40 kerken en het beroemde bedevaartsoord Bom Jesus do Monte laat deze vrome stad een blijvende indruk achter.


Dag 9 tot 11: Guimaraes - Porto

Vandaag verlaat u de groene heuvels van Minho en rijdt naar Porto, de op een na grootste stad van Portugal. In de stad verblijft u in een stijlvol en centraal gelegen accommodatie op loopafstand van alle belangrijke bezienswaardigheden. Verken in ieder geval de wirwar van middeleeuwse straatjes van de Ribeira wijk, het oudste deel van Porto. U komt uiteindelijk altijd weer bij de kades van de Douro uit, waar het uitzicht op de dubbele gietijzeren brug over de rivier fenomenaal is. Wij wandelden hiervandaan verder naar de wijnkelders van Vila Nova da Gaia, waar we de heerlijkste Portwijnen mochten proeven.Casa da Musica, het hypermoderne concertgebouw van Porto, is ontworpen door de Nederlandse Rem Koolhaas en zal voor liefhebbers van hedendaagse architectuur wellicht het hoogtepunt van hun ontdekkingsreis door Porto zijn. Waarom niet een concert bijwonen in deze bijzondere ambiance?


Dag 12 tot 14: Porto - Alcobaca

Met uw huurauto rijdt u naar de laatste bestemming van deze reis: het kloosterstadje Alcobaca. Onderweg komt u langs het stadje Aveiro, ook wel het Venetie van Portugal genoemd. Langs eeuwenoude kanalen liggen gondels aangemeerd met op de achtergrond prachtige Art Nouveau huizen die de vroegere welvaart van deze streek verraden. De route gaat verder richting het zuiden, de kust van de Atlantische Oceaan volgend tot u Alcobaca binnenrijdt.De komende dagen kijkt u vanuit uw comfortabele accommodatie uit op het wereldberoemde klooster van Alcobaca. Dit is de plek waar Ines en koning Pedro in hun tombe begraven liggen. Met de gezichten naar elkaar toe zodat ze op de dag van de wederopstanding als eerste elkaar zullen zien. Op cultureel gebied valt er in de omgeving nog veel meer te ontdekken. Het vissersdorp Nazare, met vrouwen in traditionele klederdracht, het witte ommuurde vestingstadje Obidos en de kloosters van Batalha en Tomar liggen allemaal op korte reisafstand van uw accommodatie.


Dag 15: Alcobaca - Lissabon - (Amsterdam)

U reist terug naar Lissabon, levert uw huurauto in en vliegt terug naar Nederland. Het einde van een onvergetelijke culturele rondreis langs de pracht en praal van Portugal!



Hotels

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • * Huurauto, categorie Small
  • * Ongelimiteerde kilometers
  • * (Extra) WA-dekking van - 7,5 miljoen
  • * Schadeverzekering (CDW)
  • * Diefstalverzekering (TP)
  • * Terugbetaling eigen risico
  • * Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • * 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 

Optioneel

* Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.

* Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

 

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • 14 overnachtingen in 3 - sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart
  • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • * Huurauto, categorie Small
  • * Ongelimiteerde kilometers
  • * (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • * Schadeverzekering (CDW)
  • * Diefstalverzekering (TP)
  • * Terugbetaling eigen risico
  • * Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • * 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 

Optioneel

* Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.

* Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

 

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
  • Dag 1 tot 4: (Amsterdam) - Lissabon
  • Dag 5 tot 6: Lissabon - Coimbra
  • Dag 7 tot 8: Coimbra - Guimaraes
  • Dag 9 tot 11: Guimaraes - Porto
  • Dag 12 tot 14: Porto - Alcobaca
  • Dag 15: Alcobaca - Lissabon - (Amsterdam)


U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.



Kroonjuwelen van Portugal royaal 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail