Kroonjuwelen van Portugal deluxe Afbeelding Kroonjuwelen van Portugal deluxe
Kroonjuwelen van Portugal deluxe ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Kroonjuwelen van Portugal deluxe

***

plane hotel car


10 Dagen

Maak kennis met de kroonjuwelen van Portugal. U begint uw reis in Lissabon waar u versteld zult staan van de grandeur en culturele rijkdom van deze voormalige wereldmacht. U maakt hier kennis met de mooiste met goud en zilver vergulde kerken en kloosters. Even buiten Lissabon ligt de koningsstad Sintra; deze sprookjesachtige groene wereld spreekt nog altijd tot de verbeelding.



Dag 1 tot 4: (Amsterdam) - Lissabon

Vanuit Nederland vliegt u naar Lissabon. Een taxi of het openbaar vervoer brengt u naar uw eerste juweeltje; een luxueus kleinschalig boetiekhotel met zwembad in de statige Chiado wijk. Het is de perfecte uitvalsbasis om de verschillende wijken van Lissabon te verkennen. Neem de beroemde tram 28 naar Alfama of geniet van het fantastische uitzicht over de Taag vanaf het Miradouro de Santa Catarina. Verken de bruisende wijk Cais do Sodre: hier is een oude markthal omgetoverd tot een bruisende plek vol hoogkwalitatieve eettentjes. Een walhalla voor foodies! Vergaap u aan een wereld vol lekkernijen uit alle regio's van Portugal.

Na een paar prachtige dagen in Lissabon namen wij de trein naar Cascais, een ontspannen tochtje langs de monding van de Taag. Een wandeling langs de strandjes van het voormalige vissersdorp Cascais voert naar het mondaine Estoril. Waan u even in de wereld van James Bond en waag een gokje in het grootste casino van Europa. Of neemt u liever een verfrissende duik in de Atlantische Oceaan Neem op een van de andere dagen ook eens de trein naar de paleizen en tuinen van de koningsstad Sintra: op maar een half uur van Lissabon belandt u in een hele andere wereld. De meest exorbitante kastelen liggen op u te wachten om ontdekt te worden.


Dag 5 tot 6: Lissabon - Coimbra

De huurauto kan vanochtend afgehaald worden in het centrum van Lissabon, waarna de reis noordwaarts gaat. Halverwege ligt het beroemde bedevaartsoord Fatima. Verwonder u over de vele pelgrims die jaarlijks komen bidden bij dit Lourdes van Portugal.Na een schitterende rit door een afwisselend landschap van eucalyptusbossen, glooiende akkers, wijngaarden en olijfbomen komt u aan in Coimbra. U verblijft in een luxe en sfeervol hotel in het centrum van Coimbra. Vanuit uw hotel loopt u zo de schitterende eeuwenoude tuinen van Quinta das Lagrimas in. Vol verbazing lazen wij bij de 'fontein der tranen' over de tragische liefdesgeschiedenis tussen Kroonprins Pedro en zijn Ines die zich in deze prachtige tuinen afspeelde.De universiteitsstad Coimbra is altijd levendig door de aanwezigheid van de vele studenten. Wandel naar de bovenstad en geniet van het uitzicht over de historische stad en zie hoe studenten in traditionele kostuums naar de faculteiten snellen voor het volgende college. Loop via smalle straatjes terug naar de benedenstad en strijk neer op een terrasje bij het Santa Cruz klooster, ons favoriete plekje om het stadsleven te observeren.


Dag 7 tot 9: Coimbra - Porto

Met uw huurauto rijdt u naar de laatste bestemming van deze reis: de levendige havenstad Porto. Na drie kwartier rijdt u langs het stadje Aveiro, ook wel het Venetie van Portugal genoemd. Langs eeuwenoude kanalen liggen gondels aangemeerd met op de achtergrond prachtige Art Nouveau huizen die de vroegere welvaart van deze streek verraden. De route gaat verder richting het noorden, de kustlijn van de Atlantische Oceaan volgend tot u de voorsteden van Porto binnenrijdt.In het centrum van Porto levert u de huurauto in. Uw luxe boetiek hotel voor de komende dagen is van alle gemakken voorzien en heeft een geweldige ligging direct aan de Douro rivier. Vanaf het terras is het uitzicht op de stad magnifiek! Vele huizen en kerken in Porto zijn met de mooiste 'Azulejos' betegeld. Het Sao Bento station is het onbetwiste hoogtepunt van dit typisch Portugese fenomeen. De tegels verbeelden oude ambachten en militaire gebeurtenissen uit de geschiedenis van Noord-Portugal. Wij bezochten de wijnkelders van Vila Nova da Gaia waar de heerlijkste Portwijnen voor ons werden ingeschonken. Leer tijdens een rondleiding alles over deze beroemde drank en struin na afloop door de nostalgisch aandoende straatjes met zijn verweerde pakhuizen. Wandel langs de oevers van de Douro terug naar uw boetiek hotel; u kunt het aan de overkant al zien liggen.

Dag 10: Porto - (Amsterdam)

Na uw verblijf in het bruisende Porto wordt u per taxi of met het openbaar vervoer naar de luchthaven van Porto gebracht. Aansluitend vliegt u terug naar Nederland.



Hotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice



Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • 9 overnachtingen in 3 - sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart
  • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • * Huurauto, categorie Small
  • * Ongelimiteerde kilometers
  • * (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • * Schadeverzekering (CDW)
  • * Diefstalverzekering (TP)
  • * Terugbetaling eigen risico
  • * Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • * 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 

Optioneel

* Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.

* Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

 

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
  • Dag 1 tot 4: (Amsterdam) - Lissabon
  • Dag 5 tot 6: Lissabon - Coimbra
  • Dag 7 tot 9: Coimbra - Porto
  • Dag 10: Porto - (Amsterdam)


U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.



Kroonjuwelen van Portugal deluxe 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail