Flydrive Lissabon en wijnroute Alentejo Afbeelding Flydrive Lissabon en wijnroute Alentejo
Flydrive Lissabon en wijnroute Alentejo ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Flydrive Lissabon en wijnroute Alentejo

***

plane hotel car


9 Dagen


Maak kennis met de ongerepte regio Alentejo. Velden vol kurkeiken, heuvels en wijnvelden wisselen elkaar af in het landschap. Slenter door historische stadjes langs witte huisjes en strijk neer op een terrasje. In het charmante Lissabon wachten karakteristiek wijken en monumenten op u. Verken de stad per authentieke tram, smul van de lokale lekkernij pasteis de Belem en bewonder kunst in een van de vele musea. U wilt niet meer naar huis.



Dag 1: Amsterdam - Lissabon

U vliegt van Amsterdam naar Lissabon. Op de luchthaven staat de huurauto voor u klaar, waarna u naar Lissabon rijdt voor de komende twee overnachtingen.

Dag 2: Lissabon

Lissabon ontdekken! Deze hoofdstad van Portugal bestaat uit 5 stadswijken. Het oergezellige centrum wordt gevormd door de zeventiende - eeuwse wijk rond de Rossio. Ten oosten van het monumentale plein Praca do Comercio liggen de middeleeuwse wijken Alfama en Mouraria. Deze worden gedomineerd door het imposante Sao Jorge-kasteel, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over Lissabon en de Taag. Het straatbeeld van deze wijken wordt gekenmerkt door kleine trammetjes en intieme restaurantjes. Naar het westen liggen de wijken Bairro Alto en Madragoa, met hun smalle straatjes en vele terrasjes en restaurants. En in het uiterste westen vindt u het monumentale gebied van Belem met de Torre de Belem, het Jeronimos -klooster en het cultureel centrum van Belem. U kunt deze dag ook even gaan ontspannen aan het strand of trekt u er op uit met de auto om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan het schitterend gelegen Sintra (vermeld op de Unesco Werelderfgoedlijst) of het chique vakantieoord Cascais?

Dag 3: Setubal

Op weg naar het charmante stadje Evora. Breng onderweg zeker een bezoek aan Setubal en haar omgeving. Setubal ligt aan de monding van de Rio Sado, die op dit punt uitmondt in het Estuario do Sado natuurreservaat, zeker een bezoekje waard. Ook kunt u de zoutpannen bekijken. Interessant in de stad zelf zijn onder meer de kerken Santa Maria da Graca en Sao Juliao en het klooster Mosteiro de Jesus, waarin zich een museum bevindt met een mooie collectie azulejos (typisch Portugese tegeltjes). U verblijft 3 nachten in Evora.

Dag 4 en 5: Evora en omgeving

Vrije dagen in Evora, de parel van de Alentejo en zonder twijfel een van de mooiste steden van Portugal! Het plaatsje is terecht opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad wordt omgeven door een 6 km lange stadsmuur en de stadskern bestaat uit mysterieuze kronkelende straatjes met witte huizen en arcadegalerijen die van de akropolis naar beneden lopen. De akropolis is het oudste gedeelte van de stad. Deze museumstad met haar extreem rijke culturele en artistieke erfgoed is een must voor iedereen die de streek Alentejo bezoekt. Natuurlijk kunt u ook uitstapjes maken in de omgeving. In het zuiden van Evora liggen een van de grootste hunnebedden van Europa, de Anta Grande do Zambujeiro. Of maakt u een trip naar het noorden van Evora naar het marmeren museumstadje Vila Vicosa en het witte stadje Redondo. Wist u dat ze in de Alentejo regio heerlijke wijnen maken? U kunt een leuke route uitstippelen langs diverse wijngaarden. Onderweg komt u dan ook heel toepasselijk vele kurkeiken tegen.


Dag 6: Beja

U verlaat het schitterende dorpje Evora en gaat verder het zuiden van Portugal verkennen. Het hotel is gelegen nabij de plaats Beja, wat een uitstekende uitvalbasis is voor uitstapjes. U verblijft hier 3 nachten.


Dag 7 en 8: Beja en omgeving

Tijd om verder op ontdekking te gaan in de Alentejo regio. Houdt u van natuur? Maak dan een uitstapje naar het natuurpark van het Guadianadal. Dit park strekt zich over ca. 70.000 hectare en bevat watervallen, meren, rivieren, bossen en heuvels. Een heerlijke plaats voor een wandeling of fietstocht. Vogelliefhebbers raden we aan om naar Casto Verde te gaan. Deze laagvlakte is een beschermd gebied en herbergt een grote varieteit aan vogelsoorten. In Beja is het 17 e - eeuwse klooster Onze - Lieve -Vrouwe-van-Onbevlekte-Ontvangenis een bezoek waard. De stad is ommuurd en heeft een gezellig centrum. U kunt dit prima combineren met een bezoek aan Serpa. Dit dorp bezit enorme vestigingen van een kasteel en een indrukwekkend aquaduct.


Dag 9: Lissabon - Amsterdam

U rijdt terug naar Lissabon, levert uw huurauto in op de luchthaven en vliegt terug naar Amsterdam.



Hotels


I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice



Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • 8 overnachtingen in 3 - sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28
  • Evt. reis - en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS - systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart
  • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken


Huurauto


Standaard inbegrepen in de huursom:

  • * Huurauto, categorie Small
  • * Ongelimiteerde kilometers
  • * (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • * Schadeverzekering (CDW)
  • * Diefstalverzekering (TP)
  • * Terugbetaling eigen risico
  • * Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • * 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 

Optioneel

* Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.

* Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

 

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
  • Dag 1: Lissabon
  • Dag 2: Lissabon
  • Dag 3: Setubal
  • Dag 4: Evora en omgeving
  • Dag 5: Evora en omgeving
  • Dag 6: Beja
  • Dag 7: Beja en omgeving
  • Dag 8: Beja en omgeving
  • Dag 9: Lissabon

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.


Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.


Flydrive Lissabon en wijnroute Alentejo 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail