Flydrive Lissabon Alentejo  Costa Lisboa Afbeelding Flydrive Lissabon Alentejo Costa Lisboa
Flydrive Lissabon Alentejo Costa Lisboa ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Flydrive Lissabon Alentejo Costa Lisboa

***

plane hotel car


10 Dagen


Maak kennis met de ongerepte regio Alentejo. Velden vol kurkeiken, heuvels en wijnvelden wisselen elkaar af in het landschap. Slenter door historische stadjes langs witte huisjes en strijk neer op een terrasje. In het charmante Lissabon wachten karakteristiek wijken en monumenten op u. Verken de stad per authentieke tram, smul van de lokale lekkernij pasteis de Belem en bewonder kunst in een van de vele musea. Naast al dit moois is er ook volop gelegenheid om te genieten aan het strand in Cascais.




Dag 1: Amsterdam - Lissabon

U vliegt van Amsterdam naar Lissabon. Op de luchthaven staat de huurauto voor u klaar, waarna u naar Lissabon rijdt voor de komende twee overnachtingen. Reisafstand ca. 13 km.


Dag 2: Lissabon

Lissabon ontdekken! Deze hoofdstad van Portugal bestaat uit 5 stadswijken. Het oergezellige centrum wordt gevormd door de zeventiende-eeuwse wijk rond de Rossio. Ten oosten van het monumentale plein Praca do Comercio liggen de middeleeuwse wijken Alfama en Mouraria. Deze worden gedomineerd door het imposante S. Jorge-kasteel, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over Lissabon en de Taag. Het straatbeeld van deze wijken wordt gekenmerkt door kleine trammetjes en intieme restaurantjes. Naar het westen liggen de wijken Bairro Alto en Madragoa, met hun smalle straatjes en vele terrasjes en restaurants. En in het uiterste westen vindt u het monumentale gebied van Belem met de Torre de Belem, het Jeronimos-klooster en het cultureel centrum van Belem. U kunt deze dag ook even gaan ontspannen aan het strand of trekt u er op uit met de auto om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan het schitterend gelegen Sintra (vermeld op de Unesco Werelderfgoedlijst).


Dag 3: Setubal

Op weg naar Arronches. Breng onderweg zeker een bezoek aan Setubal en haar omgeving. Setubal ligt aan de monding van de Rio Sado, die op dit punt uitmondt in het Estuario do Sado natuurreservaat, zeker een bezoekje waard. Ook kunt u de zoutpannen bekijken. Interessant in de stad zelf zijn onder meer de kerken Santa Maria da Graca en Sao Juliao en het klooster Mosteiro de Jesus, waarin zich een museum bevindt met een mooie collectie azulejos(typisch Portugese tegeltjes). U verblijft 4 nachten in Arronches. Reisafstand ca. 235 km.


Dag 4 - 6: Arronches en omgeving

Vrije dag in het historische stadje Arronches, hier bevindt zich het museum 'Vale do Junco Rock paintings'. Dit is een grot waar verschillende grotschilderingen van dieren en mensen te herkennen zijn, zeker een bezoek waard! In de omgeving van Arronches zijn ook veel leuke uitstapjes die u kunt maken. Zo kunt u naar het plaatsje Campo Maior waar een prachtige kasteel, openluchtmuseum met routes door de lokale landschappen, gastronomie en etnografie en een museum dat geheel gewijd is aan de olijfteelt te vinden is. Ook Marvao en Castelo de Vide zijn aanraders, gelegen in Serra de Sao Mamede Natural Park. Marvao is een van de meest karakteristieke dorpen van Alentejo met een prachtig kasteel en veel erfgoed. Castelo de Vide is een heuveldorp met veel unieke erfstukken van de het christelijke en joodse geloof. Bezoek het kasteel, de synagoge, de Fonta Da Vila en wandel door de kronkelende steegjes, bloemrijke trottoirs en middeleeuwse Joodse wijk. Een must-see is Portalegre. Ga hier naar 'Alegrete Town and Castle', een klein dorp met witte huisjes en een torenhoog kasteel op de heuvel omringd door berken of bezoek de indrukwekkende kathedraal.


Dag 7: Estremoz - Montemor-o-Novo

U verlaat Arronches en gaat op weg naar het schitterende Cascais. Onderweg komt u langs de mooi op een heuvel gelegen middeleeuwse stad Estremoz. In deze stad vindt u talrijke met wit marmer gedecoreerde gebouwen en ontdekt u leuke ambachtswinkeltjes, met souvenirs van onder meer aardewerk, hout en leer. Breng onderweg ook zeker een bezoek aan Montemor-o-Novo. Hier vindt u een prachtig stukje historie met een oude kerk, gebouwd in de 13e eeuw, van S. Tiago, hier ziet u goed de geschiedenis en de evolutie van de oude ommuurde stad. De laatste nachten brengt u door in Cascais. Reisafstand ca. 260 km.


Dag 8 - 10: Cascais

Cascais en omgeving ontdekken! Cascais is een chique en hippe Portugese badplaats gelegen aan een mooie baai en een heerlijk zandstrand. U vindt er in de gezellige steegjes, aan de boulevard en op het strand alle faciliteiten die uw vakantiehartje begeert! In de restaurants kunt u genieten van verse visspecialiteiten (recht uit zee, via de vismarkt van Cascais)! U kunt vanuit hier naar de talloze badplaatsen, juwelen van steden, dorpen en paleizen in het verrassende achterland. Enkele aanraders: een bezoek aan het stadje Mafra, het grote barokpaleis en klooster van Mafra doen het dorpje zelf in het niet verdwijnen. Tevens staat er op het terrein een koninklijk paleis en een van de mooiste bibliotheken van Europa. Of breng een bezoek aan Sintra, dit plaatsje is rijk aan haar pittoreske straatjes en bezienswaardigheden. Bezoek het Nationaal Paleis en het markante Paleis van Pena. Of breng een dag door in Ericeira, een vissersdorpje dat is uitgegroeid tot een sfeervolle en authentieke badplaats. U kunt hier heerlijk wandelen en genieten van de lokale specialiteiten in verschillende restaurants.


Dag 10 - 11: Lissabon-Amsterdam

U rijdt terug naar Lissabon en levert uw huurauto in op de luchthaven en vliegt terug naar Amsterdam. Reisafstand ca. 40 km.



Hotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice

Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • 9 overnachtingen in 3-sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

 

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

 

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
  • Dag 1: Lissabon
  • Dag 2: Lissabon
  • Dag 3: Setubal
  • Dag 4: Arronches en omgeving
  • Dag 5: Arronches en omgeving
  • Dag 6: Praia da Luz, Algarve
  • Dag 7: Estremoz-Montemor-o-Novo
  • Dag 8: Cascais
  • Dag 9: Cascais
  • Dag 10: Lissabon

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.


Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.


Flydrive Lissabon Alentejo  Costa Lisboa 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail