Fly en Drive naar Portugal Solares Quintas en Casas Afbeelding Fly en Drive naar Portugal Solares Quintas en Casas
Fly en Drive naar Portugal Solares ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Fly en Drive naar Portugal Solares

***

plane hotel car


8 Dagen

De erfgoedroute loopt door de Douro-regio, die door UNESCO is aangemerkt als een gebied dat als erfgoed van wereldwijd belang is. De omgeving is dan ook ongeevenaard in zijn schoonheid. Het gebied maakt deel uit van de Cister-route, en de gehele regio is geschikt om uitgebreid te verkennen.



Erfgoedroute

De erfgoedroute loopt door de Douro-regio, die door UNESCO is aangemerkt als een gebied dat als erfgoed van wereldwijd belang is. De omgeving is dan ook ongeevenaard in zijn schoonheid. Het gebied maakt deel uit van de Cister-route, en de gehele regio is geschikt om uitgebreid te verkennen. Zo is er bijvoorbeeld de stad Lamego, die gesticht is door de Kelten. In deze stad bevond zich de Cortes die D. Alfonso Henriques in 1143 tot de koning van Portugal benoemde. We raden u aan om een bezoek te brengen aan de Torre de Menagem (11e eeuw), de Kerk van Almacave (11e en 12e eeuw), de Kathedraal (12e en 13e eeuw), de Balsemaokapel (7e eeuw) en het Museum voor Kunst en Archeologie. De 686 traptreden naar het heiligdom van Nossa Senhora dos Remedios (18e en 20e eeuw) vormen een hele klim, maar het uitzicht en de overvloedige vegetatie op de heuvel zijn werkelijk schitterend.

Ook het Franciscaanse klooster van Santo Antonio de Ferreirim (16e eeuw) is zeker een cultureel hoogtepunt, net als het klooster van Sao Joao de Tarouca (12e eeuw), het klooster van Santa Maria de Salzedas (12e eeuw) en de Parochiekerk van S. Miguel in Armamar.

Op de reis naar Ponte de Lima zijn er twee plaatsen die u zeker niet mag overslaan. De eerste stop is die in Guimaraes, waar u het historische centrum kunt bezichtigen (UNESCO Werelderfgoed). Ook staat hier het kasteel van de eerste Portugese hoofdstad. Bezoek daarna Braga, dat enkele prachtige kerken bezit. Vergeet niet om de Se en het bijbehorende museum te bezoeken, en verlaat Braga niet zonder de "Bom Jesus" te zien, een van de belangrijkste Portugese voorbeelden van barokke architectuur.

Ponte de Lima

Ponte de Lima is een van de oudste en mooiste steden van Portugal. Het heeft zijn naam gekregen van de nabijgelegen Romeinse brug. Ponte de Lima is een zeer gastvrije stad met een karakteristieke sfeer en een rijkdom aan architectonische hoogtepunten: u kunt door de nauwe steegjes dwalen en genieten van de gotische, manuelijnse, barokke en manieristische gevels. De oude brug werd door de Romeinen gebouwd als een verbinding met de militaire weg van Braga naar Astorga. Lokale festivals zijn er in Ponte de Lima genoeg. Beroemd is het Feiras Novas op de derde zondag van September, waarbij Nossa Senhora das Dores geeerd wordt. Op maandagen vindt daarnaast de oudste markt van het land plaats - de traditie bestaat al sinds 1125. In dit district vindt u ook talloze traditionele landhuizen die een belangrijk deel van het nationale erfgoed vormen.


Vlak bij Ponte de Lima, aan de rivier de Lima, ligt Viana do Castelo, een prachtig stadje met een historisch centrum dat niet alleen vol erfgoed staat, maar waar ook een gastronomische traditie te vinden is die iedere liefhebber meer dan tevreden zal stellen. Hier willen we u een nieuw perspectief geven op het beste dat Portugal te bieden heeft. Het erfgoed wordt gereflecteerd in het dagelijks leven van de mensen bij wie u verblijft, en het inzicht dat u zo verwerft over de nationale geschiedenis maakt uw reis een werkelijk unieke ervaring.



Hotels

Casa de Mogofores - Anadia, 2 nachten


Casa de Mogofores is een herenhuis uit de 19e eeuw in verband met de ontwikkeling van de landbouw in de regio Bairrada en tot de oprichting van het kuuroord van Curia. De eigenaren van het huis produceren de beroemde Campolargo Wijnen en verwelkomen de gasten in het prachtige gerestaureerde en ingerichte herenhuis.

Casa de Mogofores biedt een ontspannen verblijf en een contact met de Portugese geschiedenis, daar de biografie van het huis verbonden is aan de bijzondere periode van de overgang van de monarchie tot de republiek.

Dit charmante huis is een ideale plek om de regio te ontdekken, en voor een bezoek aan de Curia Spa, om de rijke gastronomie en wijnen te proeven, om te golfen, te ontspannen en u te laten verrassen door het prachtig omliggende landschap.


Quinta do Terreiro - Lamego, 2 nachten

Quinta do Terreiro is gevestigd in een gerenoveerd 18de-eeuws huis en wordt omgeven door een weelderige tuin met een appel- en kersenboomgaard. Het beschikt over een buitenzwembad en een tennisbaan.

De rustieke kamers en suites van het Quinta zijn voorzien van stenen muren en houten bedden. Ze hebben allemaal een satelliettelevisie en een eigen badkamer. Sommige kamers beschikken over een aparte zithoek met banken en een open haard.
Er wordt dagelijks een versbereid ontbijtbuffet geserveerd. Lunch en diner zijn ook beschikbaar, indien dit 1 dag van tevoren is gereserveerd. De grote eetruimte van het Quinta komt uit op een balkon met uitzicht op de bergen.

Gasten kunnen een boek lezen van de bibliotheek of biljarten in de speelkamer.


Paco de Calheiros - Ponte de Lima - Paco de Calheiros, 3 nachten

Paco de Calheiros is gevestigd in een landhuis uit de 17e eeuw, hoog boven de wijngaarden van de vallei van Lima. Het biedt accommodatie in regionale stijl met antieke meubels. Er is een buitenzwembad en een klassieke loungeruimte.

Alle kamers hebben hoge plafonds en zijn ingericht met houten meubels. De eigen badkamers zijn uitgerust met een bad en ingericht met blauwe en witte keramieken tegels in Portugese stijl.

Er wordt dagelijks een ontbijtbuffet geserveerd in de eetkamer, met uitzicht op de schilderachtige vallei van Lima. Er zijn ook diverse restaurants met lokaal geinspireerde gerechten op minder dan 10 minuten rijden.

Locatie


Vluchten


Deze vakantie wordt uitgevoerd met vluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u. Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.



Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in de charmant Solares, Quintas en Casas
  • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
  • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

Reisvoorwaarden

Op deze pakketreis zijn de standaard reisvoorwaarden van de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) van toepassing. Aangezien deze reis is samengesteld met een lijnvlucht, gelden bepaalde afwijkende voorwaarden m.b.t. annuleren, wijzigen en betalen. Dit vanwege de strengere condities van de tickets dan bij samenstelling met een chartervlucht. De condities van de tickets waarmee dit reisvoorstel is samengesteld kunt u terugvinden bij het vluchtschema.

Wijzigen

Het ticket is aan u persoonlijk verbonden en kan niet overgedragen worden aan derden. Het wijzigen
van datum is alleen mogelijk indien de condities van het ticket dit toelaten en op de vlucht waar u naar omboekt dezelfde boekingsklasse beschikbaar is. Eventuele kosten van de luchtvaartmaatschappij zullen in geval van wijzigingen doorberekend worden. Tevens zullen wij per wijziging een bedrag van
27,50 administratiekosten in rekening brengen, en daarbij eventuele wijzigingskosten van de accommodatie.

Annuleren

Bij annuleringen na het uitgeven van de tickets worden eventuele kosten van de luchtvaartmaatschappij doorberekend. Dit betekent dat de annuleringskosten zoals bepaald in artikel 8 van de ANVR reisvoorwaarden verhoogd zullen worden met deze kosten.

Betaling

Bij bevestiging van reservering dient de volledige betaling te worden voldaan. We zullen u bij het plaatsen van een optie of in ieder geval voor bevestiging van reservering op de hoogte brengen van de exacte hoogte van de aanbetaling.

NB: Alleen bij betaling volgens afspraak kunnen wij beschikbaarheid en prijsniveau van de reis garanderen

Garantieregeling Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Op uw bij ons gereserveerde reis is de garantieregeling van de Stichting Garantiefonds Reisgelden van toepassing.

Reis- en annuleringsverzekering

Wij raden u aan te controleren of u beschikt over een reisverzekering met dekking van de duiksport. Tevens maken wij u attent op het belang van een annuleringsverzekering, met name vanwege de afwijkende voorwaarden die van toepassing zijn op deze pakketreis.

Indien u niet beschikt over een reis- of annuleringsverzekering kunnen wij u verzekeringen van de Europeesche aanbieden.


Fly en Drive naar Portugal Solares 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail