Fly en Drive Portugal Door Het Achterland Afbeelding Fly en Drive Portugal Door Het Achterland
Fly en Drive Portugal Door Het Achterland ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Fly en Drive Portugal Door Het Achterland

***

plane hotel car


8 Dagen

Deze autorondreis combineert steden met een rijke geschiedenis, het interessante achterland van Portugal en de wereldstad Lissabon en zijn historische omgeving. U verblijft in comfortabele accommodaties, zorgvuldig voor u geselecteerd. Zon, zee, strand en cultuur, en dat allemaal in uw eigen tempo. Hoogtepunten zijn: Beja, Evora, Fatima en Lissabon!



Dag 1: Aankomst Faro

Bij aankomst op de luchthaven van Faro kunt u uw huurauto ophalen. Na ontvangst van uw huurauto rijdt u naar de stad Faro voor de eerste overnachting. Afhankelijk van uw aankomsttijd is het absoluut de moeite waard om de historische binnenstad van Faro en Tavira te bezoeken.

Dag 2: Faro - Beja (140 km)

Na het ontbijt rijdt u naar de stad Beja. U rijdt door de prachtige Alentejo provincie. Het afwisselende landschap wordt gekenmerkt door glooiende heuvels, kurkeiken, olijfbomen en kleine, schilderachtige dorpjes. De stad Beja kent veel bezienswaardigheden. Wat u zeker niet mag missen is het kasteel met zijn 36 meter hoge toren die te bereiken is door een klim van 183 treden. Vanuit de toren heeft u een schitterend uitzicht over de stad en haar omgeving.

Dag 3: Beja - Evora (80 km)

Evora is een van de mooiste steden van Portugal. De historische binnenstad is een groot museum. U kunt er onder andere een bezoek brengen aan de 12e eeuwse kathedraal, de St. Francisco-kerk, de Romeinse tempel van Diana en het bekende plein Praca do Giraldo.

Dag 4: Evora - Fatima (245 km)

Tijdens het eerste gedeelte van de rit vandaag kunt u genieten van het natuurschoon in de Alentejo-streek. In de middag kunt u de plaats Santarem aandoen, dat bekend staat om zijn oude gebouwen, verschillende markte nen evenementen. Uw einddoel vandaag is de bedevaartsplaats Fatima. Deze plaats wordt ieder jaar door vele pelgrims bezocht, omdat op deze plek op 13 mei 1917 Maria verscheen aan 3 herderskinderen. Ook kunt u nog een bezoek brengen aan het noordelijker gelegen stadje Leiria. Hier vindt u een koninklijk paleis en een 16e eeuwse kathedraal.

Dag 5: Fatima - Lissabon (125 km)

Via de plaatsen Batalha - met de imponerende Mosteiro de Santa Maria da Vitoria - en Alcobaca - met de minstens zo schitterende Mosteiro de Santa Maria de Alcobaca - rijdt u richting Lissabon. Het loont beslist om onderweg ook het middeleeuwse stadje Obidos te bezoeken. Het stadje is schitterend bewaard gebleven door de oude stadswallen en door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

Dag 6: Lissabon

Lissabon behoeft nauwelijks introductie. Het is een van de mooiste steden van Europa en u zult er genieten! Vergeet niet een bezoek te brengen aan de toren van Belem, het Jeronimusklooster en het gezellige Rossioplein. Maar ook een wandeling door het oude stadsdeel Alfama met een wirwar van karakteristieke steegjes en pleinen, waar u s avonds de melancholische fado hoort, is zeker een aanrader.

Dag 7: Lissabon - Faro (280 km)

Via de langste hangbrug van Europa rijdt u onder andere langs Setubal, aan de mooie Arrabida-kust. Rijdend door het vruchtbare Zuid-Portugal keert u terug naar de Algarve, waar u de laatste nacht van uw rondreis overnacht. Onderweg kunt u nog een zoek brengen aan een van de verstingstadjes, Lagos of Silves.

Dag 8: Vertrek Faro

Uw fly-drive eindigt na het ontbijt. Afhankelijk van uw terugreistijd kunt u misschien nog een aantal uren genieten van de stad, alvorens u naar de luchthaven vertrekt om uw huurauto in te leveren en naar Nederland terug te keren.



Hotels


U verblijft in goede 3 - of 4 - sterrenhotels op basis van logies en ontbijt.
I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.



Locatie


Vluchten


Deze vakantie wordt uitgevoerd met vluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u. Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Amsterdam - Faro
Faro - Amsterdam



Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in 3-sterren hotels
  • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
  • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto


Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie


Dag tot dag

  • Dag 1: Aankomst Faro
  • Dag 2: Faro - Beja (140 km)
  • Dag 3: Beja - Evora (80 km)
  • Dag 4: Evora - Fatima (245 km)
  • Dag 5: Fatima - Lissabon (125 km)
  • Dag 6: Lissabon
  • Dag 7: Lissabon - Faro (280 km)
  • Dag 8: Vertrek Faro

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.



Fly en Drive Portugal Door Het Achterland 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail