Fly en Drive Portugal De Koningsroute Afbeelding Fly en Drive Portugal De Koningsroute
Fly en Drive Portugal De Koningsroute ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Fly en Drive Portugal De Koningsroute

***

plane hotel car


15 Dagen

Tijdens deze complete autorondreis maakt u uitgebreid kennis met Portugal. Vanuit de Algarve reist u eerst noordwaarts langs hoogtepunten als Evora, het Douro-gebied en Lamego. De steden Braga en Guimaraes verdienen natuurlijk ook een dag.



Dag 1: Faro - Silves (15 km)

De rondreis start in Silves. U vliegt naar Faro en na het ophalen van uw huurauto rijdt u naar het eerste hotel in Silves. Na aankomst in Silves heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 2: Silves - Evora (220 km)

Evora U start de rondreis in Noordelijke richting door de provincie Alentejo naar Evora. Deze stad heeft een wirwar van straatjes en staat bekend om een duister verleden van ketter-vervolging. Evora is door UNESCO in de werelderfgoedlijst opgenomen. Terecht zoals u zult ervaren!

Dag 3: Evora - Castelo de Vide (125 km)

De reis gaat verder noordwaarts en u eindigt de rit in het bergachtige gebied bij Marvao vlakbij de Portugees/Spaanse grens. U overnacht in Castelo de Vide, vroeger een belangrijke vesting, thans een gezapig stadje met eindeloos heerlijke charme.

Dag 4: Castelo de Vide - Guarda (200 km)

Een mooie route vandaag. U steekt de rivier de Tejo over richting de hoogst gelegen stad van Portugal (ca. 1060 m): Guarda. U heeft een prachtig uitzicht over het omliggende gebied. De smalle straatjes van de Joodse wijk zijn heerlijk om doorheen te slenteren.

Dag 5: Guarda - Lamego (145 km)

U verlaat de bergen en gaat richting het dal van de Douro-rivier, een beroemd wijngebied. U overnacht in Lamego, waar u een Romaanse kathedraal en een bijzonder barok kasteel aantreft.

Dag 6: Lamego - Braga (150 km)

U rijdt langs Vila Real naar de historische steden Braga en Guimaraes. Een stop bij het Casa Mateus (bekend van de beroemde Mateus Rose) is zeker de moeite waard. U overnacht in Braga, in de Romeinse tijd Bracara Augusta geheten, en een belangrijke plaats op de verbindigsweg tussen het Iberisch schiereiland en Rome.

Dag 7: Braga/Guimaraes

Vannacht slaapt u in hetzelfde hotel, waardoor u uitgebreid de tijd heeft om de steden Guimaraes en Braga te ontdekken. Bij Braga vindt u het bedevaartsoord Bom Jesus. Op ca. 50 km ligt het Nationaal Park Peneda-Geres, een mooi gebied van bossen, stuwmeren en pittoreske bergdorpjes.

Dag 8: Braga - Porto (55 km)

Een mooie route langs de Costa Verde (Groene Kust) leidt u naar de heerlijke stad Porto, waar u 2 nachten zult verblijven.

Dag 9: Porto

Porto is een compacte stad en qua oppervlakte niet zo groot. Dit maakt de stad uitermate geschikt om een stadswandeling te maken. Bezoekt u onder andere de Ribeira, het oude pittoreske stadscentrum dat sinds 1996 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. In de voetsporen van de Grieken, Romeinen en de Visigoten kunt u een wandeling maken langs de Se kathedraal, de Sao Francisco kerk en over de schilderachtige Ribeira kade. Aan de andere kant van de rivier de Douro ligt Vila Nova de Gaia, de oorsprong van de beroemde Portwijnen. Vanuit het centrum van deze stad heeft u een prachtig zicht op het oude centrum van Porto.

Dag 10: Porto - Obidos (250 km)

U rijdt zuidwaarts richting Obidos of Ourem. Onderweg genoeg keuze voor mooie stops zoals de universiteitsstad Coimbra, bedevaartsplaats Fatima of Batalha met een van de mooiste kloosters van Portugal.

Dag 11: Obidos - Lissabon (84 km)

Op naar de wereldstad Lissabon! Wellicht wilt u eerst nog een van de sprookjespaleizen van Sintra bezoeken. Een schitterend stukje cultuur temidden van het prachtige Sintra gebergte. Vervolgens rijdt u door naar Lissabon.

Dag 12: Lissabon

De hoofdstad van Portugal met een rijke cultuur en eeuwenoude historie. Vele bezienswaardigheden, pleinen met fonteinen en in het oude stadsdeel, smalle steile straatjes met oude ambachten. Kerken, musea, historische gebouwen afgewisseld door zeer moderne architectuur. U maakt kennis met het bijzondere en beroemde licht van Lissabon, veroorzaakt door haar ligging. Filmmakers en fotografen roemen dit licht en het maakt deze contrastrijke stad nog meer bijzonder. Wandel langs de rivier, ga lekker eten in het oude stadsdeel en geniet van de Vinho Verde of een heerlijke Mateus rose.

Dag 13: Lissabon - Lagos (300 km)

Via de kustroute rijdt u naar de Algarve, naar Lagos. Lagos is een fijne badplaats met historische kern en mooie stranden. Heerlijk om aan het strand de indrukken van de afgelopen weken nogmaals de revue te laten passeren.

Dag 14: Lagos of Sagres

Nog een heerlijke dag aan de Algarve. U kunt natuurlijk naar het strand gaan, maar een bezoek aan Sagres, het meest zuidwestelijke stukje van Europa is ook zeker de moeite waard!

Dag 15: Einde rondreis

Uw fly-drive eindigt na het ontbijt. Afhankelijk van uw terugreistijd kunt u misschien nog een aantal uren genieten van de stad, alvorens u naar de luchthaven vertrekt om uw huurauto in te leveren en naar Nederland terug te keren.



Hotels

U verblijft in goede 3 - of 4 - sterrenhotels op basis van logies en ontbijt.
I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Locatie


Vluchten


Deze vakantie wordt uitgevoerd met vluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u. Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Amsterdam - Lissabon
Lissabon - Amsterdam



Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • 14 overnachtingen in 3 - sterren hotels
  • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
  • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto


Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie


Dag tot dag:

Dag 1: Faro - Achterland Algarve, ca 55 km
Dag 2: Algarve - Evora, ca 220 km
Dag 3: Evora - Castelo de Vide, ca 125 km
Dag 4: Castelo de Vide - Guarda, ca 200 km
Dag 5: Guarda - Lamego, ca 200 km
Dag 6: Lamego - Guimaraes, ca 130 km
Dag 7: Guimaraes
Dag 8: Guimaraes - Porto, ca 75 km
Dag 9: Porto
Dag 10: Porto - Obidos, ca 200 km
Dag 11: Obidos - Lissabon, ca 100 km
Dag 12: Lissabon
Dag 13: Lissabon
Dag 14: Lagos - Sagres, ca 300 km
Dag 15: Sagres - Faro, ca 116 km


Fly en Drive Portugal De Koningsroute 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail