Fly en Drive Portugal Compleet Afbeelding Fly en Drive Portugal Compleet
Fly en Drive Portugal Compleet ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Fly en Drive Portugal Compleet

***

plane hotel car


15 Dagen

Een vakantie in Portugal biedt u alle diversiteit die u zich maar kunt wensen! Van prachtige bezienswaardigheden, tot stapels leuke activiteiten, is er voor ieder wat wils op dit zonovergoten deel van het Iberisch schiereiland. Prachtige eiland vakanties, luxe golf uitjes of zonovergoten strand-breaks. U vindt alles wat uw hartje begeert gedurende uw vakantie in Portugal. 
Dag 1: Vertrek naar Porto.

Vanaf Schiphol Amsterdam vliegt u vandaag naar Porto. Bij aankomst kunt u uw huurauto afhalen op de luchthaven en rijdt u naar uw hotel in Porto.

Dag 2: Porto

Vandaag heeft u de hele dag om in Porto te besteden. Het oude centrum, Ribeira, van Porto staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het centrum vindt u een van de Torre dos Clerigos van de Igreja dos Clerigos. Met helder weer is het zeker aan te raden deze te beklimmen. Ook het kleine park Jardins do Palacio de Cristal kunt u bezoeken. Aan de overkant van de rivier de Douro staat het Mosteiro da Serra do Pilar, vanaf hier heeft u een mooi uitzicht over de stad.

Dag 3: Braga

Voor veel mensen is Braga het bedevaartsoord Bom Jesus do Monte. Ook vindt u hier de kathedraal Se de Braga uit de 12e eeuw. U overnacht in een mooi hotel in Braga.

Dag 4: Guimaraes

Het historische centrum van Guimaraes werd in 2001 door de UNESCO tot cultureel werelderfgoed verklaard, vanwege de historische monumenten uit de Middeleeuwen. U overnacht in Guimaraes.

Dag 5: Viseu

U verlaat Guimaraes en rijdt via Aveiro naar Viseu. Aveiro ligt aan het binnenmeer Ria de Aveiro en door de stad lopen een aantal kanalen. Hierdoor wordt de stad ook wel het Venetie van Portugal genoemd. Eenmaal aangekomen in Viseu, kunt u ook hier verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Zo is er onder andere de Romaanse kathedraal met kloostergangen gebouwd in renaissancestijl.

Dag 6: Serra da Estrela

Via het dorpje Gouveia rijdt u het Serra da Estrela natuurpark in. In dit park kunt u prachtige wandelingen gaan maken. Ook een bezoek aan de hoogste berg van Portugal gelegen in dit park mag zeker niet ontbreken. U overnacht in het natuurpark in een comfortabel hotel.

Dag 7 - 8: Coimbra

Coimbra is een levendige studentenstad en ligt op minder dan 50 km van de Atlantische Oceaan aan de rivier de Mondego. In de vele smalle steile straatjes, eeuwenoude gebouwen en fadohuizen vindt u de Se velha (oude kathedraal) en de Se nova (nieuwe kathedraal). De oude kathedraal is als een Romaanse vesting gebouwd met kantelen en schietgaten in het dwarsschip. Ook vindt u hier het Mosteiro de Santa Cruz, een augustijner klooster gesticht in de 12e eeuw. Hier bevinden zich de graftombes van de eerste koningen van Portugal: Alfonso en Sancho. In het voormalig bisschoppelijk paleis is het Museu Nacionale de Machado de Castro gevestigd dat een waardevolle collectie beeldhouwwerk uit de renaissance bevat. Als u de rust op wilt zoeken, vindt u buiten het centrum verschillende mooie parken en tuinen. Zo zijn er het Jardim Botanico en Parque de Santa Cruz.

Dag 9: Fatima

De reis gaat verder naar de plaats Fatima. Onderweg komt u langs de plaatsen Alcobaca, Bathalha en Nazare. Alcobaca staat bekend om het klooster uit de 12e eeuw dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De geschiedenis van het klooster is verbonden met het Portugese koningshuis en de strijd om de Moren terug te drijven. Ook in de plaats Batalha vindt u een klooster, het Mosteiro de Santa Maria da Vitoria. Rondom het dominicanenklooster staan verschillende witte huizen. Het beroemde vissersdorp Nazare aan de kust is de laatste stop, voordat u door rijdt naar Fatima. Fatima is vooral bekend als een rooms-katholiek bedevaartsoord. U kunt hier onder andere de basiliek bezoeken.

Dag 10 - 12: Lissabon

De hoofdstad van Portugal biedt veel bezienswaardigheden zoals de kloosters Mosteiro dos Jeronimos en Torre de Belem, die beide werelderfgoed zijn. Het centrum van Lissabon bevindt zich in de wijk Baixa. Hier vindt u het Rossio, het belangrijkste plein van de stad met verschillende restaurants. Ten oosten van het centrum bevindt zich de wijk Alfama, de oude volkswijk. In de steile straten, trappen en steegjes zijn verschillende fadohuizen en restaurants te vinden. Om de stad op een leuke manier te ontdekken, kunt u de tram nemen. Op tramlijn 28 rijdt een oude tram die veel door toeristen wordt gebruikt. Met deze tram kunt u onder andere de oudste en bekendste kerk van de stad bezoeken, de Kathedraal van Lissabon.

Dag 13 - 14: Cascais

In Cascais kunt u het Museu Muncipal bezoeken. Dit museum bevindt zich in het paleis van de graven van Castro Guimaraes en is geschonken aan de gemeente Cascais in 1927. U kunt hier zien hoe de Portugese adel aan het begin van deze eeuw woonde. Ook het Museu do Mar (Zeemuseum) is een bezoek waard. Dit museum staat in het teken van de vissers en tradities van de stad Cascais. Lekker bijkomen aan het strand of met uw huurauto er opuit trekken om de omgeving van Cascais verder te gaan ontdekken behoren natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Dag 15: Terugvlucht

Uw fly-drive eindigt na het ontbijt. Afhankelijk van uw terugreistijd kunt u misschien nog een aantal uren genieten van de stad, alvorens u naar de luchthaven vertrekt om uw huurauto in te leveren en naar Nederland terug te keren.Hotels


U verblijft in goede 3 - of 4 - sterrenhotels op basis van logies en ontbijt.

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • 14 overnachtingen in 3 - sterren hotels
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:
 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer
Optioneel:
 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).
Belangrijke informatie autohuur:

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.


Overige Informatie

Dag tot dag:

 • Dag 1: Vertrek naar Porto.
 • Dag 2: Porto
 • Dag 3: Porto - Braga
 • Dag 4: Braga - Guimaraes
 • Dag 5: Guimaraes - Viseu
 • Dag 6: Viseu - Serra da Estrela
 • Dag 7: Serra da Estrela - Coimbra
 • Dag 8: Coimbra
 • Dag 9: Coimbra - Fatima
 • Dag 10: Fatima - Lissabon
 • Dag 11: Lissabon
 • Dag 12: Lissabon
 • Dag 13: Lissabon - Cascais
 • Dag 14: Cascais
 • Dag 15: terugreis
Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


Fly en Drive Portugal Compleet 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail