Fly en Drive Op stand door het Portugeseland Afbeelding Fly en Drive Op stand door het Portugeseland
Fly en Drive Op stand door het Portugeseland ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Fly en Drive Op stand door het Portugeseland

***

plane hotel car


8 Dagen

Relaxte rondreis vanuit Lissabon met verblijf in luxe accommodaties. Na een heerlijke dag in de hoofdstad, met eventueel een bezoek aan Sintra, reist u naar het historische Evora, gelegen in de prachtige Alentejo. Geniet van de rust en ruimte vanuit de unieke accommodatie nabij Beja en rijdt door bloemenvelden, langs kurkeiken en wijnvelden naar Sesimbra. De prachtige baai, de vele restaurants waar u de lekkerste visspecialiteiten kunt eten en het nationale park zijn een waardige afsluiting van uw reis.



Dag 1: Lissabon - Oeiras (25 km)

U vliegt vanuit Nederland naar Lissabon. Na het ophalen van uw huurauto rijdt u naar uw hotel. De rondreis start in Paco de Arcos, nabij Oeiras en Lissabon. Bij aankomst in het hotel kunt u genieten van een heerlijk glas wijn, een lekkere salade en een heerlijk kopje koffie, aangeboden door het hotel. Paco de Arcos heeft een fijn zandstrand en een gezellige boulevard die doorloopt naar het naastgelegen Oeiras. Vanuit Paco de Arcos kunt u via een leuke kustroute langs Caxias en Alges naar Lissabon rijden. U kunt echter ook de trein pakken, die u in slechts 16 minuten naar Lissabon brengt. U kunt ook naar de mondaine badplaatsen Estoril en Cascais reizen.

Dag 2: Lissabon of Sintra

Lissabon, hoofdstad van Portugal, gelegen aan de monding van de rivier de Tejo en vanwaar de Portugese boten overzee vertrokken in de 15e en 16e eeuw richting het oosten. In die tijd, de periode van maritieme ontdekkingen, werd de stad het centrum van een groot rijk.
Bekend om zijn historische, traditionele buurten, zult u versteld staan van de delen van Chiado, Bairro Alto en Alfama, evenals het kasteel van Saint George en de prachtige uitzichten vanaf de top van de heuvel.

Wij raden u aan om vandaag te gebruiken om de geweldige stad Lissabon te ontdekken. U kunt ook naar de Koningsstad Sintra reizen en een van de vele imposante paleizen bezoeken. Waar u ook voor kiest, in de late middag of vroege avond is het heerlijk toeven in de tuin met zwembad en uitzicht over de Taag.

Dag 3: Lissabon/Oeiras - Evora (145 km)

Op naar de op en top historische stad Evora. In deze UNESCO stad waant u zich honderden jaren terug in de tijd in de smalle straatjes die u leiden naar historische gebouwen als het Romeinse Aquaduct, de Kathedraal en de San Francisco Kerk met haar bizarre bottenkapel. Onderweg naar Evora passeert u o.a. Montemor-o-Novo waar het kasteel en het centrum zeer de moeite waard zijn. Maar geniet u vooral ook van het landschap waar u doorheen rijdt, dat al begint zodra u van het hotel vertrekt en langs en over de Taag rijdt.

Dag 4: Evora - Beja (145 km)

Vanuit Evora rijdt u naar de schitterend gelegen accommodatie Vila Gale Clube do Campo nabij Beja. Onderweg passeert u ondermeer het oude Reguengos de Monsaraz. Het kasteel, de kerk, de stadsmuren en het indrukwekkende uitzicht over de omgeving zijn een absolute much. Vervolgens door naar Moura, een plaatsje dat al in de Romeinse tijd genoemd werd en vooral bekend is om de kleurrijke legende van de moslim prinses Saluquia. Zij sprong van de toren af om aan de Christenen te ontkomen, nadat ze kort voor de bruiloft had vernomen dat haar bruidegom was omgekomen. U verblijft de komende 2 nachten op het schitterende rurale platteland van de Alentejo. U wordt omgeven door wijngaarden, fruit- en olijfbomen.

Dag 5: Beja

Op ongeveer een half uurtje rijafstand ligt de stad Beja. Ook hier kunt u uw ogen de kost doen aan prachtige gebouwen. Moorse architectuur is overal zichtbaar in de straatjes en huizen van de oude stad. Een imponerend kasteel uit de 13e eeuw kijkt uit over het mooie platteland van de Alentejo. Op een half uurtje van Beja liggen de overblijfselen van een oude Romeinse villa bij Pisoes, wat ook zeker een bezoek waard is. Uiteraard kunt u er ook voor keizen om in het hotel te verblijven, de nabije omgeving te verkennen, de gratis wijntour en proeverij te doen of naar de Spa te gaan. DE accommodatie heeft u zoveel te bieden dat het moeilijk kiezen zal zijn!

Dag 6: Beja - Sesimbra (190 km)

Vandaag rijdt u door de prachtige Alentejo terug naar de kust. Onderweg naar Sesimbra passeert u Alcacer do Sal. Wellicht een mooie stop om even in deze pittoreske plaats aan de Sado-rivier te lunchen of het Moorse kasteel te bezoeken. Ook Grandola, een typisch Alentejaans stadje is het bezoek meer dan waard. Maar wij kunnen ons u ook goed voorstellen dat u direct naar het gezellige Sesimbra rijdt. Gelegen aan een baai staat deze plaats o.a. bekend om haar (vis)restaurants waar heerlijk verse visgerechten gekozen kunnen worden.

Dag 7: Sesimbra

Kiest u vandaag voor een ontspannende dag om rond te struinen door Sesimbra of naar het strand te gaan of om er op uit te gaanIn het laatste geval raden wij u het Serra da Arrabida natuurgebied aan, een prachtige omgeving waar u wellicht zelfs dolfijnen kunt spotten. Maar ook wandelen en mountainbikenb is een geliefde bezigheid in het natuurpark dat zee en bergen heeft.

Dag 8: Terugreis



Hotels
U verblijft in goede 3- of 4-sterrenhotels op basis van logies en ontbijt.
I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in 3-sterren hotels
  • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
  • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

Dag tot dag:

Dag 1 - Lissabon - Oeiras (25 km)
Dag 2: Lissabon of Sintra
Dag 3: Lissabon/Oeiras - Evora (145 km)
Dag 4: Evora - Beja (145 km)
Dag 5: Beja
Dag 6: Beja - Sesimbra (190 km)
Dag 7: Sesimbra
Dag 8: Terugreis


Fly en Drive Op stand door het Portugeseland 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail