Fly en Drive Lissabon en Alentejo Afbeelding Fly en Drive Lissabon en Alentejo
Fly en Drive Lissabon en Alentejo ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Fly en Drive Lissabon en Alentejo

***

plane hotel car


8 Dagen

Maak kennis met de ongerepte regio Alentejo. Velden vol kurkeiken, heuvels en wijnvelden wisselen elkaar af in het landschap. Slenter door historische stadjes langs witte huisjes en strijk neer op een terrasje. In het charmante Lissabon wachten karakteristiek wijken en monumenten op u. Verken de stad per authentieke tram, smul van de lokale lekkernij pasteis de Belem en bewonder kunst in een van de vele musea. U wilt niet meer naar huis.



Dag 1-2: Vertrek naar Lissabon

Bij aankomst in Lissabon luchthaven haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel in Lissabon waar u 2 nachten zult verblijven. Lissabon, hoofdstad van Portugal, gelegen aan de monding van de rivier de Tejo en vanwaar de Portugese boten overzee vertrokken in de 15e en 16e eeuw richting het oosten. In die tijd, de periode van maritieme ontdekkingen, werd de stad het centrum van een groot rijk.
Bekend om zijn historische, traditionele buurten, zult u versteld staan ??van de delen van Chiado, Bairro Alto en Alfama, evenals het kasteel van Saint George en de prachtige uitzichten vanaf de top van de heuvel.

Wij raden u aan om vandaag te gebruiken om de geweldige stad Lissabon te ontdekken. U kunt ook naar de Koningsstad Sintra reizen en een van de vele imposante paleizen bezoeken. Waar u ook voor kiest, in de late middag of vroege avond is het heerlijk toeven in de tuin met zwembad en uitzicht over de Taag.


Dag 3-5: Lissabon ? Evora - 3 nachten in Evora (134 km)

U trekt de Alentejo in naar de plaats Evora. Onderweg komt u langs de plaats Tomar, onder deze stad liggen de resten van twee Romeinse steden; Nabantia en Sellium. In de stad vindt u het klooster Convent van Christus dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Maar ook kunt u het Castelo de Tomar bezoeken dat in het jaar 1160 gebouwd werd door de Tempeliers.
Het historische centrum van Evora is opgenomen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. U kunt hier onder andere een Romeins aquaduct en de Romeinse tempel van Evora bezoeken. Ook de vroeg-gotische kathedraal van Evora, gebouwd van 1186 tot 1204, met een klooster uit de 14e eeuw is een bezoek waard. Ten zuidwesten van de stad ligt Anta Grande do Zambujeiro, een van de grootste hunebedden van het Iberisch schiereiland.

Dag 6-7: Evora - Cascais/Estoril (158 km)

Vandaag laat u de Alentejo achter en reist u richting de kust van Lissabon. Onderweg komt u langs de plaats Palmela waar het Castelo de Palmela staat. Dit kasteel staat op de top van een heuvel waarvandaan u mooie uitzichten heeft over de omgeving. Cascais bevindt zich aan de Estoril kust van Portugal, een kust die zich uitstrekt van Lissabon tot aan de Atlantische Oceaan. In Cascais kunt u het Museu Muncipal bezoeken. Dit museum bevindt zich in het paleis van de graven van Castro Guimaraes en is geschonken aan de gemeente Cascais in 1927. U kunt hier zien hoe de Portugese adel aan het begin van deze eeuw woonde. Ook het Museu do Mar (Zeemuseum) is een bezoek waard. Dit museum staat in het teken van de vissers en tradities van de stad Cascais. Een bezoek aan het paleis van Pena in Sintra is ook een aanrader.

Dag 8: Lissabon en terugvlucht

Vandaag reist u terug naar Nederland en afhankelijk van uw vluchtschema, kunt u op de laatste dag nog een aantal bezienswaardigheden van Lissabon bezoeken.



Hotels

U verblijft in goede 3- of 4-sterrenhotels op basis van logies en ontbijt.
I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.



Locatie


Vluchten

Deze vakantie wordt uitgevoerd met vluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u. Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Amsterdam - Lissabon
Lissabon - Amsterdam



Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in 3-sterren hotels
  • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
  • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
Dag tot dag
  • Dag 1: Lissabon
  • Dag 2: Lissabon
  • Dag 3: Lissabon - Evora
  • Dag 4: Evora
  • Dag 5: Evora
  • Dag 6: Evora - Cascais
  • Dag 7: Cascais
  • Dag 8: Cascais - Lissabon

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.



Fly en Drive Lissabon en Alentejo 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail