Fly drive Portugal Alentejo en Algarve Afbeelding Fly drive Portugal Alentejo en Algarve
Fly drive Portugal Alentejo en Algarve ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Fly drive Portugal Alentejo en Algarve

***

plane hotel car


8 Dagen

Tijdens deze rondreis met (huur)auto door de zonovergoten zuidelijke provincies van Portugal, de Alentejo en de Algarve, bent u te gast in karakteristieke pousada-hotels, met ruime en stijlvolle kamers voorzien van alle mogelijke comfort. Maar het is vooral de ligging die een verblijf in een pousada zo bijzonder maakt. U bezoekt tijdens deze autovakantie de vestingstadjes en rijke cultuurschatten van de Alentejo, reist door het wijdse, agrarische binnenland, kunt prachtige wandelingen maken langs de afwisselende en ongerepte westkust van het 'parque natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vincentina'.



Dag 1: Lissabon

Na aankomst op het vliegveld van Lissabon rijdt u over de spectaculaire Vasco da Gamabrug de monding van de Taag over, de provincie Alentejo (letterlijk: 'aan de andere kant van de Taag') in, een wijdse, zachtgolvend landschap van kurkeikbossen, de mantadas, bloemenvelden en akkertjes. Doel is het vestingstadje Arraiolos, waarvan de volmaakt ronde 14e eeuwse citadelmuur als een kroon op de heuvel boven de stad ligt. Arraiolos ligt ten noordwesten van Evora en staat bekend om zijn wandkleden.

Dag 2: Arraiolos

Tal van vestingstadjes bewaken hier de oude routes tussen Lissabon en Spanje. De angstaanjagende burcht van Evoramonte ligt op een uitloper van de Serra de Ossa en overheerst de weidse vlakte van de Alentejo. Vanaf de robuuste gotische donjon heeft u schitterend uitzicht over de omgeving waardoor u aansluitend een ontspannende rondwandeling maakt door het golvende landschap, dat in het voorjaar gehuld is in een oogverblindende bloemenpracht. U kunt ook het stadje Estremoz, dat vermaard is om zijn aardewerk bezoeken. Vanaf het levendige stadsplein wandelt u door een 14e eeuwse poort de middeleeuwse bovenstad in, waar de reusachtige 13e eeuwse donjon het meest in het oog springt. Ook zeer de moeite waard is Elvas, met haar prefect bewaard gebleven vesting. Een andere mogelijkheid is een bezoek aan de granieten heuvels van de Serra de Sao Mamede, vlakbij de grens met Spanje. Dit kleine, ongerepte heuvelgebied herbergt o.a nog de schuwe civetkat en in haar heldere rivieren leven otters. Roofvogels als de havikarend en de aasgier worden regelmatig waargenomen. Bovenop een steile rotsrichel ligt het prachtige dorpje Marvao. Ook hier zijn schitterende wandelingen te maken.


Dag 3: Van Arraiolos naar Beja (105km)

Vandaag rijdt u naar Beja of Alvito. Vlakbij Arraiolos ligt Evora, wellicht de mooiste stad van Portugal; in elk geval een grote verzameling aan cultuurschatten. In het kleine, ommuurde centrum liggen alle getuigenissen van de rijke historie en de vele cultuurschatten op loopafstand van elkaar. De restanten van de Romeinse tempel van Diana, de 12e eeuwse kathedraal Se en vele kerken, talrijke musea en de uitstekend bewaard gebleven stadsmuur trekken de aandacht. In de directe omgeving van Evora kunt u ook op zoek naar Dolmen en Menhirs en genieten van het wonderlijke wolzakkenlandschap. Heeft u zin om te bewegen dan kunt u daar een mooie wandeling maken door het vriendelijk glooiende heuvelland rond Valverde. U loopt veel door kurkeiken en passeert een prehistorisch grafmonument en een vervallen kloostertuin. Of u huurt een mountainbike om het gebied al fietsend te verkennen. Alvito, het slaperige dorpje rond de burcht is een leuke tussenstop op weg naar Beja of het is uw eindpunt vandaag wanneer u uw koffers kunt uitpakken in 1 van de kasteeltorenkamers. Of u eindigt in Beja en overnacht in het imposante klooster van Sao Francisco.

Dag 4: Beja

Vandaag kunt u het eindeloze, rustige landschap van de Baixo Alentejo verkennen, de streek rond Beja met zijn slaperige boerendorpjes, grote boerenhoeves, wijn- en olijfgaarden en met kurkeiken begroeide heuvels. Een dag om het echte agrarische karakter van Portugal's vergeten binnenland te leren kennen en te proeven van de eenvoudige maar eerlijke lokale keuken. De kaas van Serpa, de wijnen van Vidiguera, die mogen in elk geval niet aan uw aandacht ontsnappen! In het stuwmeer van Odivelas kunt u een verfrissende duik nemen of een bootje of surfplank huren. Of u neemt de tijd om van het lome leven van Beja, met zijn prachtige gotische donjon, te genieten, op een van de terrasjes of pleintjes.


Dag 5 - 7: Van Beja naar Sagres (200km)

Het is tijd om de kust op te zoeken! Ontdek de ruige kliffen, de idyllische strandjes, de eindeloze duinen en de ongerepte natuur van de Costa Vincentina. Dit is de plek om prachtige, maar rustige wandelingen te maken, langs kliffen waarop oojevaars pal boven zee broeden en langs enkele van de mooist gelegen zandstranden van Europa. Het is ook de plek om van de geur, de geluiden en de producten van de Atlantische Oceaan te genieten. De beste vis proeft u hier in de eenvoudigste dorpsrestaurantjes of in het restaurant van de pousada. Vanaf de 50 meter hoge en loodrechte kliffen van de Cabo S. Vincente, de uiterste zuidwestpunt van het Europese continent, zagen de Portugezen de pupillen van de befaamde zeevaartschool van Dom Henrique uitvaren op zoek naar nieuwe werelden. Nu gooien vissers, vervaarlijk op de kliffen balancerend, er hun vislijnen uit. In het achterland bevinden zich de groene vruchtbare hellingen van de Serra de Monchique die ook de moeite waard zijn voor een verkenning. In de nabijheid zijn enkele interessante gebieden te vinden voor fervente vogelspotters. En dan zijn er natuurlijk nog de befaamde en populaire toeristische stranden en rode zandkliffen van de Algarve, bij Lagos. Hier zijn volop mogelijkheden voor watersportactiviteiten.


Dag 8: Sagres - Faro (ca. 120 km)

Einde van het arrangement. U rijdt naar Faro.



Hotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.



Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in 3 - sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Evt. aanschaf van een routekaart
  • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

 

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
  • Dag 1: Lissabon
  • Dag 2: Arraiolos
  • Dag 3: Van Arraiolos naar Beja (105km)
  • Dag 4: Beja
  • Dag 5 - 7: Van Beja naar Sagres (200km)
  • Dag 8: Sagres - Faro (ca. 120 km)


U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.



Fly drive Portugal Alentejo en Algarve 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail