Fly Drive Wijn Tour door Portugal in 9 dagen Afbeelding Fly Drive Wijn Tour door Portugal in 9 dagen
Fly Drive Wijn Tour door Portugal in 9 dagen ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Fly Drive Wijn Tour door Portugal in 9 dagen

***

plane hotel car


9 Dagen

Voor diegenen die op zoek zijn naar een wijnervaring in Portugal, op een onafhankelijk programma met zelfsturingen, is dit de ideale reisroute, die altijd wordt ondergebracht in gebouwen die zijn gerelateerd aan de wijnproductie en die we beschouwen als de beste in Portugal. En omdat genieten van een goede wijn rust en tijd vereist, staat dit programma ook een heel plezierige activiteit toe met de naam "dolce fare niente", die alle opgenomen plaatsen in dit programma bieden.



Day 1: Lisbon - Alentejo

Alentejo is de breedste regio van Portugal. Hier is het landschap "zachtaardig", gecomponeerd door glooiende heuvels bedekt met kurkeiken, wijngaarden en graanvelden. De levensstijl is sereen in de kleine dorpjes met witgekalkte huizen waar de tijd langzaam voorbijgaat ... De gastronomie is robuust en creatief met bijpassende wijnen, in tegenstelling tot de rust van de lokale bevolking van de regio.

Day 2: Alentejo

Day 3:  Casa Santa Vitoria

Casa de Santa Vitoria op het landgoed Malhada, in Santa Vitoria, is een bedrijf uit de Vila Gale-groep, dat zich toelegt op de productie en verkoop van wijnen van hoge kwaliteit en olijfolie uit de regio Alentejo. Opgericht in 2002, en het resultaat van een passie voor aardse producten, biedt geweldige wijnen, een goed doordacht assortiment van regionale gerechten en diverse recreatieve activiteiten voor het grote publiek. Dit alles, in een voornamelijk landelijke omgeving, in het midden van Alentejo. Bezoekers kunnen de hele productie bekijken en de wijnen proeven, genieten van de moderne faciliteiten en de kelder. Ze kunnen ook een bezoek brengen aan Casa de Santa Vitoria, met 127 hectare aan wijngaarden en 150 hectare aan olijfgaarden. Als u hier tot het einde van de dag verblijft, kunt u deelnemen aan de wijnproeverij terwijl u geniet van een prachtige zonsondergang over de vlakte van Alentejo...

Day 4:  Evora 

Evora, de hoofdstad van de regio Alentejo, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zal u om zijn middeleeuwse verschijning trekken. Het zal moeilijk zijn om te stoppen met wandelen door de zeer smalle straatjes van het historische centrum. Naast verschillende andere te bezoeken monumenten (zoals de kathedraal, de Sint-Franciscuskerk en de oude universiteit) bevindt zich in Evora ook een van de belangrijkste sporen van de Romeinse bezetting op het Portugese grondgebied: de Romeinse tempel, van de 1e eeuw en waarschijnlijk opgedragen aan keizer Augusto, maar beroemd onder de naam Dianas tempel (de naam wordt geassocieerd met de godin van de jagers).

Evora is een prachtig klein stadje in de regio Alentejo. Nog steeds omringd door de oude muren, is het een werelderfgoed van UNESCO en zal het u aantrekken vanwege zijn middeleeuwse uiterlijk, de smalle straatjes, het historische centrum en de vriendelijkheid van de lokale bevolking. Van de vele interessante monumenten mag u de Romeinse tempel uit de 1e eeuw niet missen, uniek in Portugal en Spanje. Dit is ook de perfecte plek voor een geweldige gastronomische ervaring en wijnervaring, aangezien dit een van de regios in Portugal is met meer traditionele kwaliteiten op dit niveau. Je zult de gelegenheid van een maaltijd in een van de restaurants in de stad niet mogen missen.

Marvao, je zult versteld staan van deze fantastische locatie. Op de top van hoge verdedigingsrotsen is dit kleine dorp altijd een tactisch punt geweest voor de lokale bevolking om bescherming te bieden tegen invasies en om hun Portugese nationaliteit te verdedigen. De bijna vergeten muren, gelegen op bijna 1.000 meter hoogte, omarmen nog steeds de oude witgekalkte huizen met uitzicht op de glooiende heuvels van Alentejo. Je zult voelen dat je het hart van het echte Portugal hebt bereikt. Een wandeling langs de kronkelende straatjes van Marvao kan niet vergeten worden.

Belmonte is het meest actieve Joodse centrum van Portugal en bewaart nog steeds een aantal van de oude tradities die de Joden toestonden om hun religie in het geheim eeuwenlang te praktiseren. Naast Lissabon en Porto is dit de enige plaats in Portugal met een Joodse gemeenschap en synagoge nog steeds in functie. Het dorp was ook de geboorteplaats van de grote Portugese navigator Pedro Alvares Cabral, die in 1500 Brasil ontdekte.

Day 5:  Douro Valley

De Douro-vallei, is zeker een van de meest spectaculaire landschappen in Europa. De kalme wateren van de Douro rivier zorgen voor de juiste hoeveelheid luchtvochtigheid om de beroemde Port wijndruiven te laten groeien en rijpen. Op de steile hellingen van de oevers van de rivier, meer dan 2000 jaar geleden, besloten de Romeinen duizenden hectares wijngaarden te planten, met terrassen op elke hoek van de vallei, waardoor het nu een paradijs voor wijnliefhebbers is.

In de Douro-vallei verbergt de terrasvormige heuvelhelling een van de meest waardevolle schatten van het land: de prachtige wijngaarden van waaruit de wereldwijd beroemde Port-wijn nog steeds wordt geproduceerd. Rijd door het Marao-gebergte en bereid je voor op een van de mooiste landschappen ter wereld, met eindeloze rijen wijnstokken die langs de hellingen van de rivier de Douro liggen. We raden u aan om een van de wijnhuizen in de regio te bezoeken en een riviercruise te maken.

Day 6: Douro-vallei

Day 7: Porto

Porto is op hetzelfde moment de naam van een stad en een versterkte wijn, een van de meest bekende in de wereld, in de wijnkelders van Vila Nova de Gaia, de zuidelijke rand van de rivier de Douro. Het historische centrum is door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en bewaart vele prachtige monumenten, namelijk uit de barokperiode die hedendaags behoort tot glorie en rijkdom die wordt bereikt met de handel in Port. Een bezoek aan de kathedraal (Se), de kerk van Sint Franciscus, de Clerigostoren, de Ribeira en de kuststreek waar de rivier de zee ontmoet, Foz do Douro, mag u niet overslaan.

Day 8: Porto

Day 9: Vertrek naar huis



Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • 8 overnachtingen in 3-sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:
  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer
Optioneel
  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).
  • Belangrijke informatie autohuur
  • U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard


Overige Informatie

  • Day 1: Arrival in Lisbon, car rental collection and departure to Alentejo
  • Day 2: Free day at the Region
  • Day 3: Visit to Casa Santa Vitoria, with lunch suggestion and wine tasting at the property
  • Day 4: Hotel Check-out and proceed the trip to the North, passing by Evora for visit of the city
  • Day 5: Check-out and proceed to the Douro Valley
  • Day 6: Free Day at Douro-vallei
  • Day 7: Check-out and proceed to Porto for visiting the city
  • Day 8: Free day in Porto for personal activities
  • Day 9: Hotel Check-out and proceed to Porto airport. Car delivery at the airport

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.

Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.


Fly Drive Wijn Tour door Portugal in 9 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail