Fly Drive Van portvallei naar kliffenkust Afbeelding Fly Drive Van portvallei naar kliffenkust
Fly Drive Van portvallei naar kliffenkust ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Fly Drive Van portvallei naar kliffenkust

***

plane hotel car


14 Dagen

Maak met je eigen huurauto een Portugal autoreis van noord naar zuid en ervaar de leuke afwisseling in cultuur, natuur en strand van het Portugese vasteland. Proef de sfeer van weleer tussen portboten en barokke kerken in Porto. Strijk neer in de portvallei met een goed gevuld glas en laat je meeslepen op de serenades van de Fado. Geniet langs de Atlantische kust van een verfrissende duik en dagverse vis in de tavernes. In Lissabon rijden gammele trams af en aan en krijgt je verblijf een bijzonder tintje met de geschiedenis van de zeevaarders. Maak je eigen azulejotegel en sluit je reis af met een rustieke quinta aan het klifstrand van de Algarve.



Dag 1: Porto, aankomst

Na een vlucht van ongeveer drie uur kom je in de loop van de avond aan op de luchthaven van Porto. Aangezien je de komende dagen in de stad verblijft en geen auto nodig hebt, kun je het beste met de taxi (zo'n 25,-) naar je hotel in hartje centrum reizen.
Gezellig, met terrassen, tegelfonteinen en winkels om de hoek. De oudste wijk, Ribiera staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Vergeet hier niet om je heen te kijken naar de kleurrijke tegelcreaties, smalle wapperende-was-straten en het barokke kerkje aan de duivenfontein. Om je eerste Portugese tegel-foto's te schieten is het leuk om het station te bezoeken. Estacao de Sao Bento heeft ongeveer 20.000 azulejos die de grote stationshal sinds 1896 versieren. Toen al vertrokken hier de treinen naar Minho en Douro  beide bestemmingen staan op het plafond van het station aangegeven.


Dag 2: Portproeven in Porto


Vandaag maak je echt kennis met deze portstad. Bij een gerenommeerd wijnhuis regelen wij een korte rondleiding en proeverij. Vlakbij de tramhalte kun je met de telegrafico, een soort van kabelbaan, voor een klein bedrag naar beneden. Naast een overweldigend uitzicht over de rivier, scheelt dit je ook een flink aantal traptreden.
Het wijnhuis is een familiebedrijf van wel meer dan driehonderd jaar oud. Bij binnenkomst in de koele wijnkelder komt de geur van hout en gist je tegemoet. Grote en kleine wijnvaten wisselen elkaar af en Jaime vertelt vol passie over het verschil tussen 'flesgerijpte- en houtvatenport'. Geniet na de rondleiding van een glas port in de tuin of op het terras. Ons smaakte de port nooit eerder zo lekker. Plof 's Middags aan de boulevard neer op een terrasje en bekijk de rabelo's (portboten) die hier vanuit de Dourovallei aanmeren.


Dag 3: Porto - Dourovallei


Pak na het ontbijt een taxi naar de luchthaven om daar je huurauto op te halen. Vanaf de luchthaven rijd je zo de snelweg op richting de groene wijnhellingen aan de Douro rivier. Bij een wijnhuis op de route maak je een audiotour (Nederlands) door de wijnranken. Je loopt langs uitzichtpunten, kunt foto's maken en hebt de tijd aan jezelf. Afhankelijk van de periode dat je dit gebied bezoekt zie je de druiven klein of groot, rijpen in de zon.
Sluit de audiotour af met een kijkje in de adega waar de druiven half september met blote voeten in de stenen tanks worden geperst. Hoewel er nog gereden moet worden, mag je ook even proeven. Met een heerlijk glas port en wat onderweg gekochte tapas, is het na aankomst bij je wijnboerderij nagenieten in de tuin of bij het zwembad, met uitzicht op de druivenvelden.


Dag 4: Van Dourovallei naar fadostad Coimbra


Fado, het levenslied van de Portugezen is een uiting van emoties, liefde, verdriet en onvervuld verlangen. Hoewel je dit vooral in Lissabon of Porto zou verwachten, is de muziekstroming juist in Coimbra een begrip. Hier zijn het vooral de klassieke klanken waar de mannelijke fadozangers vanuit de universiteit op studeren.
Temidden van de herenhuizen, patio's en smalle klinkerstraten logeer je in een sfeervolle casa. Overdag slenter je langs kerken, kloosters en tuinen waar je mythes en legendes herbeleeft. Trakteer jezelf 's avonds op een muzikale avond in een van de fadohuizen. Laat je meeslepen op de klanken van de 12-snarige Coimbragitaar en de heftige emoties. Regelmatig zijn de muzikale avonden gratis, soms betaal je een consumptie en een andere keer wordt er een kleine entree gevraagd.


Dag 5 en 6: Coimbra - Atlantische kust, nabij Nazare


Vol van fado serenades vervolg je je 2 weken Portugal rondreis vandaag naar de Atlantische kust, je siesta-plekje op de route. Een lichte zeebries en enthousiast krijsende zeemeeuwen op de route geven aan dat het niet lang meer kan duren voordat je de zee bereikt.
Je logeert twee nachten in een eenvoudig hotel in de populaire badplaats Nazare een leuke mix van hotels, tavernes, een strandbedjes-strand, maar ook vissersboten, vrouwen in klederdracht en gedroogde vis op het strand. Maak een dagtocht naar een van de eilanden voor de kust (juni-sept), geniet van een goed boek op het strand en vers gevangen kabeljauw in een gezellige taverne.


Dag 7: Nazare - Lissabon


Via de snelweg en de ringweg rijd je zo het centrum van Lissabon in. Parkeer je auto in een van de parkeergarages in het centrum, bijvoorbeeld Restaudores (ca. 20,- per dag), om vervolgens de stad te voet te verkennen.
Je logeert twee nachten in een kleinschalig stadshotel in de Baixa, de oude benedenstad. Smalle drogende-was-straten kronkelen hier omhoog, afgewisseld met grote pleinen waar de oude wankele trammetjes nog altijd rijden en winkels. Op zo'n 10 minuten van je hotel vind je restaurant Leao d'ouro. Een beetje toeristisch qua locatie, maar met een tafeltje langs een blauwwitte tegelmuur, onder de hangende hammen en typische Portugese gerechten toch wel een sfeervolle plek om vanavond te eten. Met een beetje geluk wordt hier 's avonds ook fado gespeeld.


Dag 8: In de voetsporen van de zeevaarders


Vandaag heb je alle tijd om de stad te verkennen. Duik in het verleden van de zeevaarders en ga richting Belem. Hier vind je de wachttoren bij de Taag, 'Torre de Belem'. De toren was bedoeld om vijandelijke schepen uit de haven te weren en was ook het vertrekpunt voor barre zeereizen.
Bezoek in de haven het laatste oorlogsschip, de 'D. Fernando II e Gloria' dat hoort bij het Martiem museum. Het geeft een goed beeld van de omstandigheden waarin de zeereizen werden gemaakt (entree 3,- p.p). Las een pauze in voor een koffie met pasteis de Belem. Naast de rijke historie van de stad is het ook echt een plek voor levensgenieters. Wij kregen geen genoeg van deze taartjes gevuld met custard, kaneel en suiker!


Dag 9 en 10: Lissabon - Costa de Lisboa, nabij Azeitao


Onder de rook van Lissabon vonden wij in een schilderachtig plattelandsdorpje een heerlijk landhuis met sinaasappelbomen in de zwembadtuin waar je twee nachten verblijft. Neem de komende dagen lekker de tijd voor je boek aan het zwembad of een strandbezoek in de kustplaats Sesimbra.
Portugal is net een levend tegelmuseum. Gevels van huizen, kerken, kloosters, maar ook fonteinen en trappenhuizen zijn allemaal versierd met de Portugese azulejos (tegeltjes). Op dag twee maak je je eigen azulejo tegel in een tegelfabriekje in het dorp. Wat heeft tijdens je reis de meeste indruk gemaakt? De windmolens, trams of misschien de zeevaardersroute in Lissabon. Leuk om juist datgene in de tegel te verwerken wat het meeste is bijgebleven.


Dag 11: Costa de Lisboa - west Algarve, Lagos


Haal na het ontbijt eerst je afgebakken tegel op bij de tegelfabriek, voordat je afzakt naar het westen van de Algarve voor het einde van je Portugal autoreis. Windmolens en slaperige bergdorpen wisselen elkaar af tot de zee aan de horizon opdoemt. Toeristencentra als Albufeira en Portimao rijd je snel voorbij tot je aan het einde van de ochtend aankomt bij je landelijk gelegen quinta met zwembad op korte afstand van de vissersplaatsen Lagos en Alvor.
Kleine zandstranden liggen al op zo'n tien autominuten en vanaf de quinta kun je ook op de fiets stappen voor een tocht langs sinaasappelbomen, de kliffen en frisse duik in zee. Wij deden er op de fiets een uurtje over. Eet de lekkere "cataplana", vis-stoofschotel (kan ook met vlees) met een glas Vida Nova wijn bij de Portugese taverne van Pedro om de hoek.


Dag 12 en 13 - Strandluieren, zonsondergang en Cabo Sao Vincente


Met de fietsen naar het strand, dobberen in het zwembad of de omliggende dorpen verkennen. Doe de komende dagen lekker waar je zelf zin in hebt. De kustroute naar Cabo Sao Vincente, het eindpunt van de wereld, vonden wij echt de moeite waard. Door de fikse zeewind vanaf de Atlantische oceaan kun je hier, hoog zomer of niet, iedere dag van het jaar even uitwaaien. Het uitzicht, de vuurtoren en het fort zorgen voor mooie kiekjes.

De Kaap was het laatste stukje vasteland dat zeevaarders in het vizier hadden voordat ze maanden of jaren het ruime sop op gingen. Veel reisgidsen raden je aan om de Kaap juist met zonsondergang te bezoeken. Bedenk wel dat je hier dan niet alleen bent en het dus minder romantisch is als het lijkt. Wij genoten van een meer intieme zonsondergang en geweldige foto's op het strandje Senhora da Rocha met haar witte kapelletje dat trots boven de klif uit prijkt.


Dag 14 - Vertrek naar huis - einde reis


Vandaag eindigt je Noord- en Zuid-Portugal autoreis en vlieg je naar huis. Afhankelijk van je vluchttijden kun je op de laatste dag van je reis nog optimaal genieten van zon, zee en strand. In zo'n drie kwartier rijd je vervolgens naar de luchthaven van Faro waar je de huurauto -met volle tank- inlevert.

Hopelijk vlieg je met veel mooie herinneringen terug naar Nederland.



Hotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.



Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten Amsterdam - Porto & v.v.
  • Luchthavenbelasting
  • 13 overnachtingen in 3 - sterren hotels o.b.v. logies
  • Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Evt. reis - en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Evt. aanschaf van een routekaart
  • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

  • Dag 1 - Porto, aankomst
  • Dag 2 - Portproeven in Porto
  • Dag 3 - Porto - Dourovallei
  • Dag 4 - Van Dourovallei naar fadostad Coimbra
  • Dag 5 en 6 - Coimbra - Atlantische kust, nabij Nazare
  • Dag 7 - Nazare - Lissabon
  • Dag 8 - In de voetsporen van de zeevaarders
  • Dag 9 en 10 - Lissabon - Costa de Lisboa, nabij Azeitao
  • Dag 11 - Costa de Lisboa - west Algarve, Lagos
  • Dag 12 en 13 - Strandluieren, zonsondergang en Cabo Sao Vincente
  • Dag 14 - Vertrek naar huis - einde reis


U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.



Fly Drive Van portvallei naar kliffenkust 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail