Fly Drive Rondreis De Koningsroute door Portugal 15 dagen Afbeelding Fly Drive Rondreis De Koningsroute door Portugal 15 dagen
Fly Drive Rondreis De Koningsroute door Portugal 15 dagen ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Fly Drive Rondreis De Koningsroute door Portugal 15 dagen

***

plane hotel car


15 Dagen

Tijdens deze complete 15 - daagse Fly Drive-reis door Portugal maakt u uitgebreid kennis met de prachtige landschappen, historische steden, schitterende stranden en lokale gerechten die Portugal rijk is. Zeker voor vakantiegangers die in korte tijd graag veel zien van een land kunnen hun hart tijdens deze Fly Drive ophalen. U start vanuit de Algarve om naar het het noorden van Portugal te reizen langs prachtige steden en gebieden als Evora, de Douro-rivier, Lamego, Braga en Guimaraes. Vervolgens trekt u vanuit het noorden vanaf Guimaraes/Braga weer terug naar de Algarve langs andere belangrijke steden, die u zeker niet mag overslaan, zoals Porto, ?bidos, Coimbra, Fatima en Lissabon. Eenmaal teruggekeerd in de Algarve kunt u nog even heerlijk ontspannen en nagenieten van alle mooie indrukken, die u tijdens deze reis heeft opgedaan.



Dagprogramma

Dag 1: Nederland - Faro Airport - Estoi

Op de luchthaven van Faro neemt u de huurauto in ontvangst en rijdt u naar uw 1e overnachtingshotel in het achterland van de Algarve in Silves of Estoi.

Dag 2: Estoi - Evora (225 km)

U start de rondreis in Noordelijke richting door de provincie Alentejo naar Evora. Deze stad heeft een wirwar van straatjes en staat bekend om een duister verleden van ketter-vervolging. Evora is door UNESCO in de werelderfgoedlijst opgenomen. Overnachting in Evora of in Portel op ca. 2 km van Evora.



Dag 3: Evora - Castelo de Vide (121 km)

De reis gaat verder Noordwaarts en u eindigt de rit in het bergachtige gebied bij Marvao vlakbij de Portugees/Spaanse grens.

Dag 4: Castelo de Vide - Guarda (178 km)

Een mooie route vandaag. U steekt de rivier de Tejo over richting de hoogst gelegen stad van Portugal (ca. 1060 m): Guarda (M), met een mooie kathedraal. Bij verblijf in een historisch hotel rijdt u nog iets verder noordwaarts naar de woonplaats van wijlen Gerrit Komrij: Guarda.

Dag 5: Guarda - Lamego (136 km)

U verlaat de bergen en gaat richting het dal van de Douro-rivier, een beroemd wijngebied. U overnacht in Lamego, waar u een Romaanse kathedraal en een bijzonder barok kasteel vindt.

Dag 6: Lamego - Guimaraes (119 km)

U rijdt langs Vila Real naar de historische steden Braga en Guimaraes. Een stop bij het Casa Mateus (bekend van de beroemde Mateus Rose) is zeker de moeite waard. Overnachting in Guimaraes.

Dag 7: Braga/Guimaraes (50 km)

Vannacht slaapt u in hetzelfde hotel, waardoor u uitgebreid de tijd heeft om de steden Guimaraes en Braga te ontdekken. Bij Braga vindt u het bedevaartsoord Bom Jesus. Op ca. 50 km ligt het Nationaal Park Peneda-Geres, een mooi gebied van bossen, stuwmeren en pittoreske bergdorpjes.

Dag 8: Guimaraes - Porto (57 km)

Een mooie route langs de Costa Verde (Groene Kust) leidt u naar de heerlijke stad Porto, waar u 2 nachten zult verblijven.

Dag 9: Porto

Porto is een compacte stad en qua oppervlakte niet zo groot. Dit maakt de stad uitermate geschikt om een stadswandeling te maken. Bezoekt u onder andere de Ribeira, het oude pittoreske stadscentrum dat sinds 1996 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. In de voetsporen van de Grieken, Romeinen en de Visigoten kunt u een wandeling maken langs de Se kathedraal, de Sao Francisco kerk en over de schilderachtige Ribeira kade. Aan de andere kant van de rivier de Douro ligt Vila Nova de Gaia, de oorsprong van de beroemde Portwijnen. Vanuit het centrum van deze stad heeft u een prachtig zicht op het oude centrum van de Ribeira.

Dag 10: Porto - Obidos (239 km)

U rijdt zuidwaarts richting Obidos of Ourem. Onderweg genoeg keuze voor mooie stops zoals de universiteitsstad Coimbra, bedevaartsplaats Fatima of Batalha met een van de mooiste kloosters van Portugal.

Dag 11: Obidos - Lissabon (84 km)

Op naar de wereldstad Lissabon! Wellicht wilt u eerst nog een van de sprookjespaleizen van Sintra bezoeken alvorens naar uw hotel te rijden. Indien u voor de historische hotels heeft gekozen verblijft u in de mooie pousada van het plaatsje Queluz, op ca. 15 km van Lissabon.

Dag 12: Lissabon

De hoofdstad van Portugal met een rijke cultuur en eeuwenoude historie. Vele bezienswaardigheden, pleinen met fonteinen en in het oude stadsdeel, smalle steile straatjes met oude ambachten. Kerken, musea, historische gebouwen afgewisseld door zeer moderne architectuur. U maakt kennis met het bijzondere en beroemde licht van Lissabon, veroorzaakt door haar ligging. Filmmakers en fotografen roemen dit licht en het maakt deze contrastrijke stad nog meer bijzonder. Wandel langs de rivier, ga lekker eten in het oude stadsdeel en geniet van de Vinho Verde of een heerlijke Mateus rose. U overnacht nogmaals in Lissabon of Queluz.

Dag 13: Lissabon - Lagos (300 km) of Queluz - Alcacer do Sal (100 km)

Via de kustroute rijdt u naar de Algarve, naar Lagos/Silves. Lagos is een fijne badplaats met historische kern en mooie stranden. Bij verblijf in historische hotels verblijft u nog in de provincie Alentejo, in een mooie pousada in Alcacer do Sal.

Dag 14: Lagos/Silves of Alcacer do Sal - Sagres (250 km)

Bij de middenklasse-hotelcategorie verblijft u nog een nacht in Lagos/Silves. Bij de historische-hotelcategorie vertrekt u vandaag naar de Algarve, naar Sagres nabij het meest Zuid-Westelijke punt van Portugal.

Dag 15: Faro - Amsterdam

U rijdt weer naar de luchthaven van Faro om uw huurauto in te leveren. Indien u nog even wilt genieten aan de Algarve, heeft u de mogelijkheid om uw verblijf te verlengen.



Hotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice


Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • 14 overnachtingen in 3-sterren hotels
  • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
  • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:
  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer
Optioneel:
  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).
Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.


Overige Informatie

Dag tot Dag
  • Dag 1: Aankomst in Faro - Silves, ca. 65km
  • Dag 2: Silves - Evora, ca. 220 km
  • Dag 3: Evora - Castelo de Vide/Marvao, ca. 130 km
  • Dag 4: Castelo de Vide/Marvao - Guarda, ca. 200 km
  • Dag 5: Guarda - Dourovallei (Lamego/Peso da Regua), ca. 145 km
  • Dag 6: Dourovallei (Lamego/Peso da Regua) - Braga/Guimaraes, ca. 140 km
  • Dag 7: Braga/Guimaraes
  • Dag 8: Braga/Guimaraes - Porto, ca. 65 km
  • Dag 9: Porto
  • Dag 10: Porto - Ourem/Fatima/Obidos, ca. 240 km
  • Dag 11: Ourem/Fatima/Obidos - Lissabon, ca. 85-140 km
  • Dag 12: Lissabon
  • Dag 13: Lissabon - Algarve (Lagos of omgeving), ca. 300 km
  • Dag 14: Lagos
  • Dag 15: Lagos - Faro Airport (ca. 95km)

Wilt u afwijken van de gepubliceerde route? Wenst u te verblijven in een speciale accommodatie? Wilt u een andere categorie huurauto? Of wilt u de reis verkorten of uitbreiden? Bij Vakantiestunt B.V. is elke fly drive naar Portugal mogelijk. Deze reis kan worden uitgebreid met extra overnachtingen in Pousadas of hotels naar keuze of een groter autotype. Wij stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op naar aanleiding van uw wensen.

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodaties voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


Fly Drive Rondreis De Koningsroute door Portugal 15 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail