Fly Drive Rondje Zuid: baaien zeevaarders en sardines 12 dagen Afbeelding Fly Drive Rondje Zuid: baaien zeevaarders en sardines 12 dagen
Fly Drive Rondje Zuid: baaien zeevaarders en sardines 12 dagen ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Fly Drive Rondje Zuid: baaien zeevaarders en sardines 12 dagen

***

plane hotel car


12 Dagen

Minder reizen, meer vakantie. Tijdens deze 12-daagse Portugal autovakantie door het zuiden zie je meer dan alleen zon, zee en strand. Zodra je het vliegtuig uitstapt, swing je tussen de gezellige tavernes, gouden kliffen en marktpleinen lekker in het Portugese leven.



Dag 1: Aankomst west Algarve, Lagos

Na aankomst op de luchthaven van Faro haal je de huurauto op en rijd je van de oostkant de mooie kustroute naar het westen. Drukke badplaatsen als Albufeira en Portimao laat je links liggen en je rijdt door naar onze landelijke quinta met zwembad vlakbij het stadje Lagos.

Je accommodatie voor de komende twee nachten is rustig gelegen tussen sinaasappel- en olijfbomen op zo'n 10 autominuten van de klif-stranden. Met een goed boek onder de parasol, een fietstocht naar het strand of een bezoekje aan de lokale vismarkt is dit de ideale stek om lekker in de vakantiestemming te komen. Rust heb je hier en de gezelligheid van restaurants en strandbarretjes kun je opzoeken. Dit is een heerlijk begin van je Portugal autovakantie.

Dag 2: Route langs de kliffenkust

Doe vandaag lekker waar je zin in hebt. Rijd bijvoorbeeld in zo'n drie kwartier de kustroute naar Cabo Sao Vincente, het meest westelijke puntje van Europa. Onderweg kun je stoppen in de haven van het plaatsje Sagres waar je bij Tasca heerlijk perveces (lokale zeevruchten) en verse krab kunt eten.

Door de fikse zeewind vanaf de Atlantische oceaan kun je hier, hoog zomer of niet, iedere dag van het jaar uitwaaien. Het uitzicht, de vuurtoren en het fort zorgen voor mooie kiekjes. De Kaap was het laatste stukje vasteland dat zeevaarders in het vizier hadden voordat ze maanden of jaren het ruime sop kozen. De terugweg reden we via de lus: Praia do Amado en Bordeira, de enige panoramische kustweg van de Algarve. In Carrapateira is zelfs een klein museum met foto's over het leven van de vissers.

Dag 3: West Algarve, Lagos - Costa de Lisboa, Azeitao

Vanaf de zuidkust rijd je noordwaarts naar het schiereiland even ten zuiden van Lissabon. Weg van de drukte van de stad vonden wij in een schilderachtig plattelandsdorp een heerlijk landhuis met sinaasappelbomen in de zwembadtuin. Achterin de tuin zijn zelfs de auto's van de provinciale weg nauwelijks te horen.

Neem na de lunch lekker de tijd voor je boek aan het zwembad of rijd naar de kustplaats Sesimbra. Met smalle kasseien straten, de Moorse burcht en de vissers op het strand zie je hier het Portugese kustleven van alledag. 's Avonds aten wij traditioneel Portugese gerechten met ingredienten als knoflook, tijm, laurier en olijf bij O Mamel in het dorp, vlakbij de accommodatie.

Dag 4: Azulejos maken en tuinzwembad

Rustig wakker worden met een ontbijt in de patio of zwembadtuin. Wandel daarna naar de tegelfabriek in het dorp om je eigen Azulejo te maken. Azulejo komt van het Arabische woord Al-zuleique, wat kleine, gladde, gepolijste steen betekent. Portugal is wat dat betreft ook net een levend tegelmuseum. Overal waar je komt zie je gevels, fonteinen en trappen versierd met de tegelkunst uit de 18e eeuw. Na een korte rondleiding, mag je onder het genot van een kop koffie of thee je eigen tegel schilderen. Na een uur is het schilderwerk gedaan en worden de tegels in de oven afgebakken. Voordat je de volgende dag vertrekt kun je je tegel ophalen bij eigenaar Pedro.

Dag 5: Costa de Lisboa, Azeitao - Lissabon

Via de snelweg en de ringweg rijd je zo het centrum van Lissabon in. Parkeer je auto in een van de parkeergarages in het centrum, bijvoorbeeld Restaudores (ca. 20,-per dag), om vervolgens de stad te voet te verkennen.

Je logeert twee nachten in een kleinschalig stadshotel in de Baixa, de oude benedenstad. Smalle straten kronkelen hier omhoog, afgewisseld met grote pleinen waar de oude wankele trammetjes nog altijd rijden. Op zo'n 10 minuten van je hotel vind je restaurant Leao d'ouro. Een beetje toeristisch qua locatie, maar met een tafeltje langs een blauwwitte tegelmuur en met typische Portugese gerechten wel een sfeervolle plek. Proef zeker de 'salted seabream', een eeuwenoude Portugese traditie om witvis onder een flinke laag zout te kruiden.

Dag 6: in de voetsporen van Vasco da Gama

Vandaag heb je alle tijd om de stad te verkennen. Duik in het verleden van de zeevaarders en ga richting Belem. Hier vind je de wachttoren bij de Taag, 'Torre de Belem'. De toren was bedoeld om vijandelijke schepen uit de haven te weren en was ook het vertrekpunt voor barre zeereizen. Bezoek in de haven het laatste oorlogsschip, de 'D. Fernando II e Gloria' dat hoort bij het Martiem museum. Het geeft een goed beeld van de omstandigheden waarin de zeereizen werden gemaakt.
Tijdens een koffiepauze mag een pasteis de Belem niet ontbreken. Naast de rijke historie van de stad is het ook een plek voor levensgenieters. Wij kregen geen genoeg van deze taartjes gevuld met custard, kaneel en suiker!

Dag 7: Lissabon - regio Alentejo, omgeving Evora

Vanuit Lissabon rijd je over de Ponte de 25 Abril, de Golden Gate-achtige brug naar het hart van Portugese campo. Gouden korenvelden, kurkeiken en olijfboerderijen kleuren het landschap. Onderweg passeer je het middeleeuwse dorp Evora. De antieke tempelzuilen in het hart van de stad doen herinneren aan de tijd dat de graanstad werd onderdrukt door Romeinen. Eet een hapje op het plein en vervolg je reis in een half uur naar je accommodatie.
Rond het middaguur kom je aan bij je eenvoudige, landelijke accommodatie middenin de campo. Aangekomen bij deze boerderij genoten wij van een glas wijn aan de rand van het zwembad.

Dag 8: Het pure platteland

Rijd naar het Alqueve stuwmeer voor een dag aan het water of haal lekkere hapjes bij lokale winkels zodat je later op de dag kan picknicken. Boeren zie je met grote maalwagens het graan van het land halen en de opgerolde hooibalen in het veld liggen al klaar voor de opslag. Schapenherders trekken met hun kudde door het veld. Zoek rond lunchtijd een schaduwrijke plek op om te genieten van olijven, heerlijke sandwiches en vers fruit. Als dit geen vakantie is

Veel reisgidsen schrijven over de Alquevadam in het oosten van de Alentejo. In de jaren 60 kwam de behoefte om de akkers te besproeien en dorpen van elektriciteit te voorzien. Op een warme zomerse dag ook een heerlijke plek om bootje te varen.
Tip: Wil je echt iets bijzonders? slaap dan een nacht op dit meer. Het gebied is door UNESCO uitgeroepen tot sterrenkijk-gebied. Laat het ons weten als je hier interesse in hebt.

Dag 9: Aankomst oost-Algarve

Het glooiende koren en de schoorstenen met ooievaarsnesten laat je achter je als je via de autostrada do sul naar het zuidoosten rijdt voor het laatste deel van je Algarve fly drive. Hier geen rotsachtige kliffen en azuurblauwe baaien, maar lagunes met vogelkolonies, visserstradities en eilanden voor de kust.
Na zo'n drie uur rijden kom je aan bij je accommodatie. We kozen een oud vissersdorp in natuurpark Ria Formosa waar vissers uit het stadje Tavira in vroegere tijden woonden. Het dorp is compleet met kapel, museum en school omgetoverd tot comfortabel hedendaags hotel. Al luierend aan het zwembad, wandelend tussen de voormalige tonijnhuizen en na een kijkje in het museum kun je nog zien hoe de vissers vroeger leefden.

Dag 10 en 11: Portugal autovakantie Visserscapriolen en dagje eilandhoppen

Vanuit het nabijgelegen vissersdorp Olhao op zo'n half uur rijden breng je een bezoek aan de grootste vis-groenten-fruit markt in de Algarve. Hier stel je je eigen lunch samen. Carlos tipt verse krab, sardientjes, zoetigheden en fruit. Daarna ga je aan boord en maak je een eilandentocht langs de kust. Wij maakten op het vuurtoreneiland een korte wandeling en vervolgens gingen we aan boord voor een stop op visserseiland Culatra. Afhankelijk van het weer en getijde kan het programma iets afwijken. Wandel langs het vissersstrand met octopuspotten, netten en gekleurde boten of neem een verfrissende duik.
Rond lunchtijd bereid je op de boot je typische Portugese lekkernijen van de markt. Carlos demonstreert hoe de krab bereid moet worden. Daarna ben je zelf aan zet. Al dobberend in de haven is het met een koud biertje genieten van alle verse lekkernijen. Rond drie uur 's middags vaart de boot terug naar de haven van Olhao.

Dag 12: Vertrek naar huis - einde reis

Vandaag eindigt je Portugal autovakantie en vlieg je terug naar Nederland. Het is ongeveer een half uur rijden naar de luchthaven van Faro, waar je de huurauto inlevert. Met een koffer vol nieuwe ervaringen en het zand nog tussen je tenen stap je op het vliegtuig naar huis.
Natuurlijk kun je je verblijf aan de kust nog makkelijk met een paar dagen verlengen. Vraag de reisspecialist naar de mogelijkheden.



Hotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.



Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • 11 overnachtingen in 3 - sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Evt. reis - en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Evt. aanschaf van een routekaart
  • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).



Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

  • Dag 1: Aankomst west Algarve, Lagos
  • Dag 2: Route langs de kliffenkust
  • Dag 3: West Algarve, Lagos - Costa de Lisboa, Azeitao
  • Dag 4: Azulejos maken en tuinzwembad
  • Dag 5: Costa de Lisboa, Azeitao - Lissabon
  • Dag 6: in de voetsporen van Vasco da Gama
  • Dag 7: Lissabon - regio Alentejo, omgeving Evora
  • Dag 8: Het pure platteland
  • Dag 9: Aankomst oost-Algarve
  • Dag 10 en 11: Portugal autovakantie Visserscapriolen en dagje eilandhoppen
  • Dag 12: Vertrek naar huis - einde reis


U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.



Fly Drive Rondje Zuid: baaien zeevaarders en sardines 12 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail