Fly Drive Pousadas Lissabon - Porto via de kustroute Afbeelding Fly Drive Pousadas Lissabon - Porto via de kustroute
Fly Drive Pousadas Van Lissabon naar Porto via de kustroute ****
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Fly Drive Pousadas Van Lissabon naar Porto via de kustroute

****

plane hotel car


8 Dagen

Deze prachtige rondreis leidt u vanaf de hoofdstad Lissabon via het centrum van Portugal, Beiras, naar Porto.
Van prachtige historische paleizen in Lissabon tot heerlijke zandstranden en rustige baaitjes langs de zilverkust. Pittoreske kasteelstadjes en historische steden in een schitterend heuvellandschap. Prachtige valleien met uitgestrekte wijngaarden langs de rivier de Douro en werelderfgoed cultuur in Guimaraes en Porto, terwijl u verblijft in unieke accommodaties op schitterende locaties die verbonden zijn met het traditionele Portugese erfgoed. Heerlijke gastronomie en een warm welkom, waar u ook gaat.



Dag 1: Aankomst in Lissabon

Aankomst in Lissabon en ontvangst van uw huurauto.

Overnachting in Pousada Palacio de Queluz.

Dag 2: Lissabon

De indrukwekkende hoofdstad van Portugal biedt vele bezienswaardigheden. Lissabon bestaat uit een aantal charmante wijken die u kunt bezoeken. Alfama ligt rondom het Castelo de Sao Jorge, een pittoresk buurtje met Moorse overblijfselen, smalle straatjes, kleine winkeltjes en werkplaatsjes en tavernas. Baixa met de prachtigste monumentale neoclassicistische gebouwen. Het hart van deze wijk is het Rossio plein met de mooie verlichtte fontein en gezellige cafes. Bairro Alto en Estrela zijn zeer mooie historische wijken met vele ambachtelijke werkplaatsjes en diverse restaurantjes. Belem ligt aan het einde van de monding van de Taag. Deze wijk was belangrijk in de Gouden Eeuw gedurende de ontdekkingsreizen. U kunt hier veel musea, paleizen, parken en een gezellige promenade vinden met veel verse visrestaurantjes.

Overnachting in Pousada Palacio de Queluz.

Dag 3: Van Lissabon naar Obidos

Voordat u Lissabon verlaat, adviseren wij u te rijden naar Sintra (vergeet vooral niet het "Palacio da Pena" te bezoeken). Vervolgens rijdt u via Mafra naar Obidos, waar u overnacht in Pousada do Castelo. Als deze kleine pousada vol zit, zullen wij u onderbrengen in een van de aangename charming hotels in het schilderachtige Obidos.

Overnachting in Pousada Castelo of Obidos.

Dag 4: Van Obidos en Coimbra naar Aveiro

Via Conimbriga en Coimbra rijdt u in noordelijke richting naar Pousada Ria Aveiro in de plaats Murtosa aan de kust nabij Aveiro.


U rijdt vandaag naar het centrum van Portugal, ook wel Beiras genoemd. In Beiras vindt u nog prachtig rustige baaitjes en zandstranden, een heuvelachtig landschap met in het achterland schitterende natuurgebieden met pittoreske stadjes en historische steden.
De Costa Prata (zilverkust) strekt zich uit van Espinho in het noorden tot Ericeira in het zuiden.
Aan de kust ligt de stad Aveiro met kriskras lopende kanalen en gelegen aan de lagunes van de Ria de Aveiro. Aveiro was ooit een grote zeehaven en de stad verkreeg haar welvaart dankzij de zoutwinning en de kabeljauwvisserij.

Overnachting in Pousada Ria of Aveiro.

Dag 5: Van Aveiro naar Viseu

Vandaag rijdt u richting de Dao wijnstreek naar Viseu, de hoofdstad van Beira Alta. Viseu is een levendige regionale stad, die sinds de Romeinen een belangrijk centrum werd. Heerlijk door het middeleeuwse centrum struinen en op terrasjes genieten van de heerlijke lokale specialiteiten. U overnacht in de comfortabele Pousada de Viseu!

Overnachting in Pousada Viseu.

Dag 6: Van Viseu naar Guimaraes via de Douro Vallei

Vandaag rijdt u rustig richting Guimaraes. Als u vroeg op pad gaat, kunt u ervoor kiezen via de Douro Vallei te rijden. Onderweg nemen de kleine dorpjes u mee naar de cultuur van het land. De absolute aanrader is de legendarische N-222 naar Pinhao via het dorpje Peso da Regua. De 27 km lange weg met z'n 93 bochten bieden u even zoveel uitzichten. Na een lunch in Pinhao rijdt u terug richting Guimaraes. Vooral in het voorjaar en najaar als de groene en later bonte tinten het uitzicht kleuren is het hier op z'n mooist.

In Guimaraes, waar u het historische centrum kunt bezichtigen (UNESCO Werelderfgoed) staat het kasteel van de eerste Portugese hoofdstad. In dit schattige plaatsje en het heerlijke hotel heeft u tijd om heerlijk tot rust te komen. Een bezoek aan het Paleis van de hertogen van Braganca is aan te raden.

Overnachting in Pousada Mosteiro Guimaraes.

Dag 7: Guimaraes en Porto

Vandaag staat de bijzondere stad Porto op uw programma. De oude volkswijk van Porto, Ribeira, staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Porto is een historische stad dat bestaat uit een wirwar van smalle straatjes die deel uitmaken van de oude wijk Ribeira tot aan de grote pleinen van de Avenida dos Aliados. De regio staat bekend om de productie van port, die nog steeds in de uitgestrekte kelders langs de oevers van de machtige rivier de Douro wordt opgeslagen. Aan de overkant van de rivier de Douro staat het Mosteiro da Serra do Pilar, vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad.

Overnachting in Pousada Mosteiro Guimaraes.

Dag 8: Porto en terugvlucht

Afhankelijk van uw terugvlucht, kunt u vandaag nog bezienswaardigheden bekijken in de prettige stad Porto.



Hotels

Dit luxe hotel ligt in het gebouw dat vroeger gebruikt werd door de Koninklijke Garde van het Hof in het Paleis van Queluz. Het biedt ruime kamers met een satelliet-tv.
De kamers met airconditioning van Pousada Palacio de Queluz zijn individueel ingericht met warme kleuren en elegante, houten meubels. Alle kamers hebben een bureau, een minibar en een eigen badkamer.
In Cozinha Velha, het restaurant van Pousada Palacio de Queluz, kunt u genieten van zowel authentiek Portugese als internationale gerechten. De bar serveert verfrissende drankjes en snacks. Er is ook nog roomservice beschikbaar.
Bij de 24-uursreceptie kunt u een auto huren om de prachtige omgeving te verkennen.
Er is gratis priveparkeergelegenheid. Het centrum van Lissabon ligt op slechts 15 km van Pousada Palacio de Queluz en het is 14 km naar Sintra.

Dit hotel ligt in een van de 7 wonderen van Portugal, het Kasteel van Obidos. Het combineert een middeleeuwse accommodatie uit de 14e eeuw met moderne faciliteiten in het hart van het dorp Obidos. Alle kamers van het Pousada Castelo de Obidos zijn voorzien van airconditioning en een volledig uitgeruste eigen badkamer. Sommige hebben ook stenen muren, een hemelbed en kroonluchters. U kunt de dag beginnen met een ontbijtbuffet. Het restaurant van het Pousada serveert lokaal geproduceerde Portugese gerechten. Er zijn diverse cafes en restaurants te vinden op 5 minuten loopafstand van het hotel. Bij de excursiebalie kunt u activiteiten regelen, zoals wandelen en paardrijden. U kunt ook door het kasteel lopen en genieten van de historische architectuur en tuinen. Het kasteel bevat ook loungeruimtes met speciale decoraties, zoals middeleeuwse harnassen en schilderijen.
Pousada Ria Aveiro ligt dicht bij de badplaats Torreira en biedt uitzicht op de prachtige rivier de Aveiro.
De accommodatie heeft een restaurant, een bar en een heerlijk zwembad.
De kamers zijn ingericht met heldere, warme kleuren, en allemaal voorzien van een balkon. Ze zijn ook uitgerust met een televisie, airconditioning, en een bad en een douche.
In het restaurant worden traditionele Portugese gerechten geserveerd. De bar heeft kamerhoge ramen en schenkt verfrissende drankjes. Pousada da Ria is ideaal gelegen voor buitenactiviteiten in de regio, zoals kanoen, vissen, paardrijden en wandelen.
Sao Jacinto ligt op 15 minuten rijden. De accommodatie biedt gratis priveparkeergelegenheid.

Het Pousada de Viseu is gevestigd in een magnifiek 19e-eeuws gebouw in de stad Viseu. Het biedt ruime kamers, spafaciliteiten, binnen en buitenzwembaden.
De kamers van De Viseu hebben moderne meubels. Ze zijn voorzien van airconditioning, een minibar en een flatscreen-tv. Sommige kamers hebben tevens een ruim gemeubileerd balkon met een panoramisch uitzicht over de stad.
Het stijlvolle restaurant van het Pousada serveert traditionele gerechten, die bereid worden met verse ingredienten. Lokale specialiteiten zijn de appels van Beira Alta en kaas uit de Serra da Estrela.
U kunt genieten van de sauna en de hot tub of ontspannen tijdens een massage of in het heerlijke Turkse bad.
Het Pousada De Viseu heeft uitzicht op het oude deel van de stad en ligt op 5 minuten lopen van het groene park Florestal de Fontelo.

De Pousada Mosteiro de Guimaraes bevindt zich in een 12e eeuws augustijner klooster, dat uitkijkt op Guimaraes.
De kamers zijn uitgerust met moderne faciliteiten, waaronder airconditioning en kabel-tv.
De individueel ingerichte kamers liggen aan wat vroeger de kloostergangen waren.
Alle kamers van Pousada Mosteiro de Guimaraes hebben een eigen badkamer.
Pousada Mosteiro de Guimaraes ligt op loopafstand van het centrum van Guimaraes en op slechts 2 km van het winkelgebied.
In Pousada Mosteiro de Guimaraes kunt u genieten van het buitenzwembad of een heerlijke wandeling maken door de tuinen.
De Pousada biedt gratis eigen parkeergelegenheid. Het sportpaviljoen van Guimaraes ligt op 3 km afstand.



Locatie


Vluchten

Deze vakantie wordt uitgevoerd met vluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u. Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.



Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in de charmant Pousadas
  • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
  • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
Dag tot dag
  • Dag 1: Aankomst in Lissabon
  • Dag 2: Lissabon
  • Dag 3: Van Lissabon naar Obidos
  • Dag 4: Van Obidos en Coimbra naar Aveiro
  • Dag 5: Van Aveiro naar Viseu
  • Dag 6: Van Viseu naar Guimaraes via de Douro Vallei
  • Dag 7: Guimaraes en Porto
  • Dag 8: Porto en terugvlucht

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.



Fly Drive Pousadas Van Lissabon naar Porto via de kustroute 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail