Fly Drive Pousadas Noord Portugal Afbeelding Fly Drive Pousadas Noord Portugal
Fly Drive Pousadas Noord Portugal ****
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Fly Drive Pousadas Noord Portugal

****

plane hotel car


8 Dagen

Noord-Portugal telt drie grote rivieren; de Minho in het noorden vormt de grens met Spanje, de slaperige en toch betoverende Lima en de Douro met s werelds oudste wijngebied. Historische steden en dorpen zijn als parels langs elke rivier geregen. Deze Pousada Fly Drive door Noord Portugal leidt u langs vele wijngaarden met schitterende vergezichten langs de Douro, de Atlantische Costa Verde, verkwikkende stranden, historische steden en natuurgebieden. Werelderfgoed cultuur vindt u in Porto en Guimaraes, heerlijke lokale gastronomie en een warm welkom, waar u ook gaat.



Dag 1: Van Porto Airport naar Viana do Castelo (67 km)
Na aankomst op de luchthaven van Porto, rijdt u naar het noorden. De havenstad Viana do Castelo, aan de monding van de Lima-rivier en aan de voet van de heuvel van Santa Luzia, waarop de pousada van Viana prijkt, is een goede plek voor een eerste kennismaking met de noordelijke Minho.

Overnachting in de Pousada Pousada Monte S. Luzia in Viana do Castelo.

Dag 2: Viana do Castelo en Minho Regio

U kunt langs de kust rijden, op zoek naar een van de vele stille stranden. Het zal u niet verbazen dat de lokale keuken langs de Costa Verde en de monding van de Minho veel visgerechten kent: Arroz de lampreia (rijstschotel met lamprei), Tainha assada no forno (harder uit de oven) Angula com touchinho (glasaaltjes met spek) en diverse Bacalhau-schotels. U kunt prachtige wandelingen maken vanuit het stille dorpje Montaria. Dit is zonder meer het mooiste wandelgebied, een groene oase van kleine akkertjes, waterlopen, watermolentjes en eeuwenoude huizen en boerderijen aan de voet van de desolate granietbergen van de Serra da Arga. Stadjes als Caminha, Vila Nova de Cerveira en Valenca, in de vallei van de Minho, hebben fraaie citadellen, die de grens met het oude koninkrijk Castilie-Leon moesten bewaken.

Overnachting in de Pousada Pousada Monte S. Luzia in Viana do Castelo.

Dag 3: Van Viana do Castelo naar Amares (86 km)

De door ons beschreven autoroute voert u langs de vestingstadjes van de Vale do Minho en dwars door de Serra da Peneda naar het dal van de Lima en voorts naar de zuidzijde van de Serra do Geres. Onderweg kunt u de vestingstadjes bezoeken of een wandeling maken, bijvoorbeeld door het spectaculaire granietlandschap van de National Park Peneda-Geres.

Overnachting in de Pousada Santa Maria do Bouro in Amares.

Dag 4: Amares en National Park Peneda-Geres

De bergen van de Minho zijn ruig, onherbergzaam en spectaculair. De rijke natuur van de Serra da Peneda en de Serra do Geres is beschermd in de vorm van een nationaal park. De granietmassieven met hun spectaculaire rotsformaties, dennenbossen en bergbeekjes, zijn perfecte wandelgebieden. Hoog verscholen in de bergmassieven liggen stille bergdorpjes als Castro Laborero, Soaje, Lindos en Campo do Geres, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan.

Overnachting in de Pousada Santa Maria do Bouro in Amares.

Dag 5: Amares en National Park Peneda-Geres

Hier gaan de ossenkarren nog geregeld door de straten en vindt u grote groepen 'espigueiros', granieten opslagschuurtjes op palen. In de warme baden van het kuuroord van Caldo do Geres kunt u zich heerlijk laten verwennen. U kunt mountainbikes huren en het stuwmeer van Canicada biedt tal van watersportmogelijkheden.

Overnachting in de Pousada Santa Maria do Bouro in Amares.

Dag 6: Van Amares naar Guimaraes (38 km)

Vandaag zet u koers naar Guimaraes. De route is kort, zodat u veel tijd heeft om dit historische stadje te verkennen. Guimaraes is een kleine, maar levendige stad met een prachtig centrum en een indrukwekkende burcht, waar het Portugese koninkrijk is gesticht.

Overnachting in de Pousada Santa Marinha in Guimaraes.

Dag 7: Guimaraes - Porto - Braga - Guimaraes (142 km)

In en om het historische stadje Guimaraes zijn tal van culturele uitstapjes te maken. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het nabijgelegen Braga, dat vanwege haar vele kerken ook wel het 'Rome van Portugal' wordt genoemd. De beroemdste kerk is de Bom Jesus, buiten de stad op een heuvel gelegen. De barokke trappen die naar de kerk leiden zijn zeer fotogeniek. Beide steden hebben prima restaurants en ook de pousada waar u overnacht is een perfecte plek om heerlijk te ontspannen.

Overnachting in de Pousada Santa Marinha in Guimaraes.

Dag 8: Terugreis

Einde van het arrangement. U kunt eventueel nog de verrassend mooie stad Porto bezoeken.



Hotels
Pousada Viana Do Castelo

Pousada Viana do Castelo ligt hoog op de Monte de Santa Luzia en biedt uitzicht over de stad Viana do Castelo.
De kamers bieden een panoramisch uitzicht over de oceaan of het weelderige landschap.
De kamers van Pousada de Viana do Castelo zijn voorzien van airconditioning, kabeltelevisie en een minibar.
Pousada de Viana do Castelo beschikt over een buitenzwembad, een tennisbaan en vele terrasjes waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht. Het restaurant van Pousada de Viana do Castelo serveert lokale en internationale gastronomische gerechten.
Met de panoramische lift van Santa Luzia kunt u ook een bezoek brengen aan Viana do Castelo en haar restaurants.

Pousada Mosteiro Amares

Pousada Mosteiro Amares is een luxe hotel dat is gevestigd in een voormalig Cistercienzer klooster uit de 12e eeuw.
Het ligt tussen Braga en de bergketen Geres. Tot de faciliteiten behoren een buitenzwembad en tennisbanen.
Alle kamers van Pousada Mosteiro de Amares bieden een panoramisch uitzicht op de bergen. De kamers beschikken over kabel-tv, een minibar en een eigen badkamer. In het restaurant kunt u genieten van zowel Portugese streekspecialiteiten als internationale gerechten. Het is ook mogelijk om buiten op het terras met panoramisch uitzicht te dineren.

Pousada Guimaraes

De Pousada Mosteiro de Guimaraes bevindt zich in een 12e eeuws augustijner klooster, dat uitkijkt op Guimaraes.
De kamers zijn uitgerust met moderne faciliteiten, waaronder airconditioning en kabel-tv.
De individueel ingerichte kamers liggen aan wat vroeger de kloostergangen waren. Alle kamers van Pousada Mosteiro de Guimaraes hebben een eigen badkamer. Pousada Mosteiro de Guimaraes ligt op loopafstand van het centrum van Guimaraes en op slechts 2 km van het winkelgebied. In Pousada Mosteiro de Guimaraes kunt u genieten van het buitenzwembad of een heerlijke wandeling maken door de tuinen. De Pousada biedt gratis eigen parkeergelegenheid. Het sportpaviljoen van Guimaraes ligt op 3 km afstand.


Locatie


Vluchten

Deze vakantie wordt uitgevoerd met vluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u. Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.



Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in de charmant Pousadas
  • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
  • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

Dag tot dag

  • Dag 1: Van Porto Airport naar Viana do Castelo (67 km)
  • Dag 2: Viana do Castelo en Minho Regio
  • Dag 3: Van Viana do Castelo naar Amares (86 km)
  • Dag 4: Amares en National Park Peneda-Geres
  • Dag 5: Amares en National Park Peneda-Geres
  • Dag 6: Van Amares naar Guimaraes (38 km)
  • Dag 7: Guimaraes - Porto - Braga - Guimaraes (142 km)
  • Dag 8: Terugreis

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.



Fly Drive Pousadas Noord Portugal 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail