Fly Drive Portugal Rondreis Algarve Alentejo en Lissabon Afbeelding Fly Drive Portugal Rondreis Algarve Alentejo en Lissabon
Fly Drive Portugal Rondreis Algarve Alentejo en Lissabon ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Fly Drive Portugal Rondreis Algarve Alentejo en Lissabon

***

plane hotel car


9 Dagen

De Alentejo: eindeloze vlakten die beginnen bij de rivier de Taag. Meer naar het noorden is het landschap groener, terwijl het zuiden wordt gekenmerkt door de zon, de hitte en het langzame levensritme. Ideaal dus om een autorondreis te maken. Helemaal omdat we deze reis gecombineerd hebben met de wereldstad Lissabon en de Algarve, the place to be om lekker in de zon te zitten!Dag 1: Nederland - Faro - Tavira (45 km)

U vliegt naar Faro en na het ophalen van uw huurauto rijdt u naar het eerste hotel in Tavira. De stad ligt aan de monding van de rivier de Segua en wordt omringd door de restanten van de stadswal gebouwd door Koning Dinis en telt maar liefst 37 kerken!

Dag 2: Tavira

Het Tavira- kasteel is geclassificeerd als een nationaal monument en werd rond 1240 door de moslims veroverd. Er wordt gezegd dat dit kasteel wordt betoverd door een Moorse prinses die eens per jaar (in de nacht van Sint Jan) in het kasteel verschijnt, huilend, vanwege een betovering die haar vader haar toewierp. De Igreja da Misericordia (kerk van genade) is een van de mooiste kerken van de Algarve en een van de mooiste voorbeelden van renaissance-monumenten. De oude markt in Tavira, ook bekend als Mercado da Ribeira , werd rond 1887 gebouwd en het leek oorspronkelijk erg op wat je vandaag kunt zien. Een zeer mooie plaats om koffie of een ijsje in een esplanade te hebben.

Dag 3: Tavira - Evora (250 km)

Beja ligt op een heuvel en domineert de uitgestrekte omliggende vlakte. De stad Pax Julia zal zijn gesticht door Julius Caesar of door Augustus. Bezoek de Torre de Menagem (het kasteel van het kasteel), die zo belangrijk was in de veldslagen om de Portugese grenzen te verdedigen. Het is de moeite waard om naar de top te klimmen, van waaruit u de stad en het omliggende landschap van de Alentejo kunt zien .Vanuit Tavira rijdt u via Castro Marim het binnenland in. De plaatsje werd al in de Romeinse tijd bewoond. Via Mertola, met o.a. een kasteel uit de 9e eeuw rijdt u verder naar Beja, door Julius Cesar ooit Pax-Julia genoemd naar de vrede die hier met de Lusitaniers werd gesloten. Beja is de traditionele hoofdstad van de Baixo Alentejo. U rijdt verder naar het 2000 jaar oude Evora. Naast de Moorse en Renaissance invloeden, zijn het Romeinse aquaduct en de Diana-tempels de must see bezienswaardigheden.

Dag 4: Evora - Lissabon (135 km)

U laat Evora, door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst, achter zich en rijdt naar Lissabon. Onderweg kunt u kunt u ondermeer Estremoz bezoeken, een oude stad met Moorse invloeden gebouwd op een 425 meter hoge heuveltop. Een aanrader is De toren van de drie kronen herinnertaan de koningen die Estremoz heeft gehad. Via Montemor o Novo rijdt u verder naar de hoofdsta Lissabon.

Dag 5: Rondrit Sintra en Estoril (80 km)

Vandaag kunt u een mooie rondrit naar het historische Sintra maken. De prachtige kastelen zijn een lust voor het oog. Vervolgens rijdt u naar de mondaine plaatsen Estoril en Cascais. Neem een duik in de zee, waag een gokje in het casino of laat u gastronomisch verwennen in een van de vele visrestaurants. Zowel Sintra als Cascais en Estoril zijn ook prima per opnebaar vervoer te bereiken.

Dag 6: Lissabon

Lissabon zit vol cultuur en eeuwenoude historie. De stad ademt een heerlijke sfeer uit met kleine straatjes en de bekende kleine trams, die zich door de steile straatjes omhoogtrekken. Prachtige pleinen met fonteinen en een mooi gelegen kasteel waarvan u een magnifiek uitzicht heeft op de stad. De stad werd 20 eeuwen geleden opgericht aan de oevers van de rivier de Taag. Wandel langs de rivier, ga lekker eten in het oude stadsdeel en geniet van de Vinho Verde of een heerlijke Mateus rose.

Dag 7: Lissabon - Quarteira (305 km)

U verlaat Lissabon en rijdt door de Alentejo terug naar de Algarve. Op uw weg zuidwaarts is een bezoek aan de kerk Igreja de Nossa Senhora da Conceicao, plaatselijk bekend als de koninklijke basiliek (Basilica Real) inCastro Verde een aanrader. De basiliek werd in opdracht van koning D. Joao V (1706-1750) gebouwd, bovenop een oude tempel.

Dag 8: Rondrit Sagres en Lagos (225 km)

Sagres is het meest zuidwestelijke stukje van Europa. Behalve het spectaculaire uitzicht zijn de nog aanwezig bouwwerken bezoeken zoals de toren met cistern, een windmuur, de vroegere woningen en kwartieren en de oude parochiekerk van Nossa Senhora da Graca. Een van de meest interessante onderdelen is de enorme windroos op de grond, samengesteld uit stenen die een diameter van 43 meter heeft. Via het 2000 jaar oude Lagos, tevens een geweldige badplaats, rijdt u naar Quarteira.

Dag 9: Terugreis

De autorondreis eindigt na het ontbijt. U brengt uw auto terug naar de luchthaven en vliegt terug naar Nederland.Hotels

U verblijft in goede 3- of 4-sterrenhotels op basis van logies en ontbijt.

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.


Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
 • Luchthavenbelasting
 • 8 overnachtingen in 3 - sterren hotels
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig 28
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:
 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer
Optioneel
 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).
Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.


Overige Informatie

 • Dag 1: Nederland - Faro - Tavira (45 km)
 • Dag 2: Tavira
 • Dag 3: Tavira - Evora (250 km)
 • Dag 4: Evora - Lissabon (135 km)
 • Dag 5: Rondrit Sintra en Estoril (80 km)
 • Dag 6: Lissabon
 • Dag 7: Lissabon - Quarteira (305 km)
 • Dag 8: Rondrit Sagres en Lagos (225 km)
 • Dag 9: Terugreis


U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.

Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.


Fly Drive Portugal Rondreis Algarve Alentejo en Lissabon 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail