Fly Drive Portugal  Minho Afbeelding Fly Drive Portugal Minho
Fly Drive Portugal Minho ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Fly Drive Portugal Minho

***

plane hotel car


8 Dagen

Tijdens deze rondreis met (huur) auto door de groene noordelijke provincie van Portugal, de Minho, bent u te gast in karakteristieke pousada-hotels, met ruime en stijlvolle kamers voorzien van alle mogelijke comfort. Maar het is vooral de ligging die een verblijf in een pousada zo bijzonder maakt. U reist langs de stranden van de Atlantische kust, de citadellen van de Minho-vallei, de ruige granietbergen van de Peneda en Geres, ongetwijfeld de mooiste wandelgebieden van het land, en naar de historische steden Braga en Guimaraes.



Dag 1: Viana

Na aankomst op de luchthaven van Porto, rijdt u naar het noorden. De havenstad Viana do Castelo, aan de monding van de Lima-rivier en aan de voet van de heuvel van Santa Luzia, waarop de pousada van Viana prijkt, is een goede plek voor een eerste kennismaking met de noordelijke Minho.

Dag 2: Montaria

U kunt langs de kust rijden, op zoek naar een van de vele stille stranden. Het zal niet verbazen dat de lokale keuken langs de Costa Verde en de monding van de Minho veel visgerechten kent: Arroz de lampreia (rijstschotel met lamprei), Tainha assada no forno (harder uit de oven) Angula com touchinho (glasaaltjes met spek) en diverse Bacalhau-schotels. U kunt prachtige wandelingen maken vanuit het stille dorpje Montaria. Dit is zonder meer het mooiste wandelgebied, een groene oase van kleine akkertjes, waterlopen, watermolentjes en eeuwenoude huizen en boerderijen aan de voet van de desolate granietbergen van de Serra da Arga. Stadjes als Caminha, Vila Nova de Cerveira en Valenca, in de vallei van de Minho, hebben fraaie citadellen, die de grens met het oude koninkrijk Castilie-Leon moesten bewaken.

Dag 3: Santa Maria do Bouro

Van Viana do Castelo naar Santa Maria do Douro (240km of 85km rechtstreeks). De door ons beschreven autoroute voert u langs de vestingstadjes van de Vale do Minho en dwars door de Serra da Peneda naar het dal van de Lima en voorts naar de zuidzijde van de Sera do Geres. Onderweg kunt u de vestingstadjes bezoeken of een wandeling maken, bijvoorbeeld door het spectaculaire granietlandschap van de Serra da Peneda. Uitbreiding: In de Serra da Peneda kunt u het Bed&2Do arrangement Peneda-Geres te paard op zoek naar de wolf bijboeken. Klik hier voor meer informatie. Uitbreiding: u kunt uw verblijf aan de Rio Minho verlengen met het Bed&2Do arrangement Rio Minho kanoen en kajakken. Klik hier voor meer informatie.

Dag 4 - 5: Minho

De bergen van de Minho zijn ruig, onherbergzaam en spectaculair. De rijke natuur van de Serra da Peneda en de Serra do Geres is beschermd in de vorm van een nationaal park. De granietmassieven met hun spectaculaire rotsformaties, dennenbossen en bergbeekjes, zijn perfecte wandelgebieden. Hoog verscholen in de bergmassieven liggen stille bergdorpjes als Castro Laborero, Soaje, Lindos en Campo do Geres, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Hier gaan de ossenkarren nog geregeld door de straten en vindt u grote groepen 'espigueiros', granieten opslagschuurtjes op palen. In de warme baden van het kuuroord van Caldo do Geres kunt u zich heerlijk laten verwennen. U kunt mountainbikes huren en het stuwmeer van Canicada biedt tal van watersportmogelijkheden.

Dag 6: Van Santa Maria do Bouro naar Guimaraes, ca 50 km

Vandaag zet u koers naar Guimaraes. De route is kort, zodat u veel tijd heeft om dit historische stadje te verkennen. Guimaraes is een kleine, maar levendige stad met een prachtig centrum en een indrukwekkende burcht, waar het Portugese koninkrijk is gesticht.

Dag 7: Guimaraes

In en om het historische stadje Guimaraes zijn tal van culturele uitstapjes te maken. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het nabijgelegen Braga, dat vanwege haar vele kerken ook wel het 'Rome van Portugal' wordt genoemd. De beroemdste kerk is de Bom Jesus, buiten de stad op een heuvel gelegen. De barokke trappen die naar de kerk leiden zijn zeer fotogeniek. Beide steden hebben prima restaurants en ook de pousada waar u overnacht is een perfecte plek om heerlijk te ontspannen.

Dag 8: Porto

Einde van het arrangement. U kunt eventueel nog de verrassend mooie stad Porto bezoeken



Hotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.



Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten Amsterdam - Porto & v.v.
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in 3 - sterren hotels o.b.v. logies
  • Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Evt. aanschaf van een routekaart
  • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

 

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

Dag 1: Viana
Dag 2: Montaria
Dag 3: Santa Maria do Douro
Dag 4 - 5: Minho
Dag 6: Van Santa Maria do Bouro naar Guimaraes, ca 50 km
Dag 7: Guimaraes
Dag 8: Porto


Fly Drive Portugal  Minho 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail