Fly Drive Lissabon naar Porto via het Binnenland Fatima en Coimbra Afbeelding Fly Drive Lissabon naar Porto via het Binnenland Fatima en Coimbra
Fly Drive Lissabon naar Porto via het Binnenland Fatima en Coimbra ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Fly Drive Lissabon naar Porto via het Binnenland Fatima en Coimbra

***

plane hotel car


8 Dagen

Gedurende deze 8 - daagse Fly Drive van Lissabon naar Porto bezoekt u de hoofdstad Lissabon, prachtige historische paleizen, bijzondere kasteelstadjes en historische steden, zoals Coimbra. Werelderfgoed cultuur vindt u onder andere in Lissabon en Porto, heerlijke lokale gastronomie en een warm welkom, waar u ook gaat.



Dag 1:

Aankomst in Lissabon. Na het in ontvangst nemen van uw huurauto rijdt u naar uw eerste adres in Portugal, uw hotel in Lissabon.

Overnachting in Lissabon

Dag 2: Vertrek naar Lissabon

In Lissabon is men bewust van de schoonheid van de stad. Op ieder hooggelegen punt vindt u wel een miradouro met een schitterend uitzicht over deze sfeervolle stad aan de Taag. En te zien valt er veel. Lissabon is ook nog eens een gezellige uitgaansstad vol restaurantjes, cafes en bijzondere oude koffiehuizen. De bruisende hoofdstad kent verschillende wijken met elk zijn eigen sfeertje. Belem, Lissabons entree aan de Taag, herinnert nog steeds aan de tijd van de ontdekkingsreizigers. Slenter door de Moorse wijk Alfama met een wirwar van middeleeuwse straatjes en trappen. Gezellige terrasjes om te lunchen vindt u in de hippe wijk van Lissabon Bairro Alto. En overal bovenuit torenen witte kerken en kloosters en uiteraard het beeldbepalende Castelo de Sao Jorge.

Overnachting in Lissabon

Dag 3: Van Lissabon naar Fatima

Vandaag heeft u tijd om de Costa de Lisboa en omgeving te bezoeken. Vooral het plaatsje Sintra, waar u diverse paleizen kunt bezoeken die op schitterend groene heuvels gebouwd zijn, is een bezoek meer dan waard. Het paleis van Pena is een absolute aanrader. Na uw bezoek rijdt u naar Centro Portugal, naar het plaatsje Fatima voor de overnachting.

Overnachting in Fatima

Dag 4: Fatima

Fatima ligt in Centro de Portugal in de gemeente Ourem. Nadat een verschijning van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima werd gemeld in oktober 1917, werd het dorp een rooms-katholiek bedevaartsoord. 3 km ten zuiden van Fatima kunt u de huizen waar de herderskinderen opgroeiden bezoeken. De plek waar Maria in 1917 verschenen zou zijn heet Valinhos en daar vlakbij kunt u de Heilige Weg volgen naar het heiligdom.

Overnachting in Fatima

Dag 5: Van Fatima naar Coimbra

U rijdt vandaag naar het centrum van Portugal, ook wel Beiras genoemd. In Beiras vindt u nog prachtig rustige baaitjes en zandstranden, een heuvelachtig landschap met in het achterland schitterende natuurgebieden met pittoreske stadjes en historische steden.

De Costa Prata (zilverkust) strekt zich uit van Espinho in het noorden tot Ericeira in het zuiden. Voordat u doorrijdt naar Coimbra kunt u ervoor kiezen een bezoek te brengen aan kustplaatsjes Nazare of Figueira da Foz.

Overnachting in Coimbra

Dag 6: Coimbra

Coimbra is een levendige studentenstad en ligt op minder dan 50 km van de Atlantische Oceaan aan de rivier de Mondego. In de vele smalle steile straatjes vindt u eeuwenoude gebouwen en fadohuizen, de Se velha (oude kathedraal) en de Se nova (nieuwe kathedraal). De oude kathedraal is als een Romaanse vesting gebouwd met kantelen en schietgaten in het dwarsschip. Ook vindt u hier het Mosteiro de Santa Cruz, een augustijner klooster gesticht in de 12e eeuw. Hier bevinden zich de graftombes van de eerste koningen van Portugal: Alfonso en Sancho. In het voormalig bisschoppelijk paleis is het Museu Nacionale de Machado de Castro gevestigd dat een waardevolle collectie beeldhouwwerk uit de renaissance bevat. Als u de rust op wilt zoeken, vindt u buiten het centrum verschillende mooie parken en tuinen. Zo zijn er het Jardim Botanico en Parque de Santa Cruz.

Overnachting in Coimbra

Dag 7: Van Coimbra naar Porto

U verlaat Coimbra en rijdt naar Porto toe, waar u de laatste nacht zult verblijven. Vandaag en morgen heeft u tijd om Porto te bezoeken. Het oude centrum, Ribeira, van Porto staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het centrum vindt u een van de Torre dos Clerigos van de Igreja dos Clerigos. Met helder weer is het zeker aan te raden deze te beklimmen. Ook het kleine park Jardins do Palacio de Cristal kunt u bezoeken. Aan de overkant van de rivier de Douro staat het Mosteiro da Serra do Pilar, vanaf hier heeft u een mooi uitzicht over de stad.

Overnachting in Porto

Dag 8: Porto en terugvlucht

Vandaag reist u terug naar Nederland en afhankelijk van uw vluchtschema, kunt u op de laatste dag nog een aantal bezienswaardigheden van Porto bezoeken. Uw huurauto kunt u op de luchthaven van Porto inleveren.



Hotels
U verblijft in goede 3- of 4-sterrenhotels op basis van logies en ontbijt.

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.


Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in 3-sterren hotels
  • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
  • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:
  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer
Optioneel
  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).
Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.


Overige Informatie

Dag tot dag

  • Dag 1: Lissabon
  • Dag 2: Lissabon
  • Dag 3: Van Lissabon naar Fatima
  • Dag 4: Fatima
  • Dag 5: Van Fatima naar Coimbra
  • Dag 6: Coimbra
  • Dag 7: Van Coimbra naar Porto
  • Dag 8: Porto en terugvlucht

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.



Fly Drive Lissabon naar Porto via het Binnenland Fatima en Coimbra 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail