Fly Drive Familie Vakanties Lissabon en Noord Afbeelding Fly Drive Familie Vakanties Lissabon en Noord
Fly Drive Familie Vakanties Lissabon en Noord ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Fly Drive Familie Vakanties Lissabon en Noord

***

plane hotel car


10 Dagen

Het doel van deze reisroute is om een ??onafhankelijk zelfsturend programma voor een gezin te bieden, waar je de kans hebt om in fantastische eigendommen te verblijven en te genieten van die kostbare momenten van samen zijn en ontspannen. Deze reisroute beslaat Lissabon, de hoofdstad van Portugal, waar uw gezin kan beslissen of u meer vrije tijd op eigen gelegenheid zult hebben of dat u enkele gesuggereerde en leuke activiteiten in de stad wilt ondernemen. Na Lissabon verken je het noorden van Portugal, maar geniet je altijd van leuke activiteiten voor gezinnen. Zoals altijd kunnen we uw gezinsvakanties aanpassen en op maat maken (en u kunt ook onze optie bekijken voor een rondleiding door Lissabon en South Fly Drive Family).



Day 1: Arrival in Lisbon, car rental collection and departure to your hotel in Lisbon

Lissabon, hoofdstad van Portugal, gelegen aan de monding van de rivier de Tejo en vanwaar de Portugese boten overzee vertrokken in de 15e en 16e eeuw richting het oosten. In die tijd, de periode van maritieme ontdekkingen, werd de stad het centrum van een groot rijk.
Bekend om zijn historische, traditionele buurten, zult u versteld staan ??van de delen van Chiado, Bairro Alto en Alfama, evenals het kasteel van Saint George en de prachtige uitzichten vanaf de top van de heuvel.

Day 2: Discover the city of Lisbon

Als je de voorkeur geeft aan moderniteit, kun je ook naar het nieuwste gedeelte van de stad, het Nations Park, de voormalige wereldtentoonstelling van 1998, waar je prachtige plekken kunt vinden zoals het Oceanarium van Lissabon, een van de bekendste ter wereld en het op een na grootste europees oceanarium, het paviljoen van Portugal, een architectonisch meesterwerk van Alvaro Siza Vieira, of de Vasco da Gama-brug, de langste Europese brug om over te rijden. Zelfs dan zul je veel plaatsen hebben om te bezoeken en dingen hebben om te doen. Tegenwoordig wordt dit gebied beschouwd als een van de veiligste en drukst bezochte steden van de stad Lissabon.

Day 3: Today you will discover the village of Sintra and the Estoril Coast on your own

Onder de sites die je in Portugal niet mag missen, is Sintra, door de UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed vanwege de grote schoonheid van de natuur en architectuur, met sprookjesachtige paleizen en weelderige vegetatie.

Ooit was het een klein vissersdorpje, maar de stad Cascais wist haar maritieme tradities te behouden in combinatie met de aristocratische en koninklijke aanwezigheid in de late 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw. Als je door zijn geanimeerde stadscentrum loopt, vind je het kosmopolitische leven zij aan zij met de Atlantische Oceaan.

Cascais en de kust van Estoril zijn plaatsen van charme en aristocratische tradities die je zult ontmoeten langs de Atlantische Oceaan, de witte zandstranden en prachtige forten uit de 17e eeuw.

Day 4: Hotel Check-out and proceed to Coimbra to visit the city and "Portugal dos Pequenitos" a small property with miniatures of the main monuments of Portugal and traditional houses from the different regions where children can play and discover the architecture of our country (if there are children). In the afternoon you will arrive at Serra da Estrela Mountain

Sluit dan uw dag af in Coimbra, de stad van de studenten, want hier werd de eerste universiteit in Portugal opgericht, tegenwoordig de oudste en een van de belangrijkste in het land. Meestal krijgt de stad zijn bestaansmiddelen tijdens de weekdagen, omdat het een studentenstad is, reizen mensen in de week rond en bezoeken ze hun families tijdens het weekend.

Je zult de barokke bibliotheek uit de 18e eeuw niet missen, een van de hoogtepunten van het bezoek aan Coimbra. In het centrum van de stad dwaal je door Romaanse en Manuelijnse kerken terwijl je door het drukke winkelgebied wandelt.

Day 5: Serra da Estrela Mountain

Serra da Estrela is een van de grootste bergketens in Portugal, met het hoogste punt op 1993 m (6.539 voet) boven zeeniveau. Dit punt is geen kenmerkende bergtop, maar eerder het hoogste punt van een plateau, dat bekend staat als Torre ("toren" in het Nederlands). Door de bizar vormgegeven rotsen en kloven, bergbeekjes en meren, prachtige bossen en prachtige uitzichten behoort het gebied tot de opmerkelijke bezienswaardigheden van Portugal.

Day 6: Hotel check-out and proceed to Douro Valley

De Douro-vallei, is zeker een van de meest spectaculaire landschappen in Europa. De kalme wateren van de Douro rivier zorgen voor de juiste hoeveelheid luchtvochtigheid om de beroemde Port wijndruiven te laten groeien en rijpen. Op de steile hellingen van de oevers van de rivier, meer dan 2000 jaar geleden, besloten de Romeinen duizenden hectares wijngaarden te planten, met terrassen op elke hoek van de vallei, waardoor het nu een paradijs voor wijnliefhebbers is.

In de Douro-vallei verbergt de terrasvormige heuvelhelling een van de meest waardevolle schatten van het land: de prachtige wijngaarden van waaruit de wereldwijd beroemde Port-wijn nog steeds wordt geproduceerd. Rijd door het Marao-gebergte en bereid je voor op een van de mooiste landschappen ter wereld, met eindeloze rijen wijnstokken die langs de hellingen van de rivier de Douro liggen. We raden u aan om een ??van de wijnhuizen in de regio te bezoeken en een riviercruise te maken.

Day 7: Free day around the Douro valley

Day 8: Hotel Check-out and departure to Porto, visiting the city of Guimaraes on the way

Guimaraes is de bakermat van Portugal, omdat hier onze eerste koning, Afonso Henriques, werd geboren en waar hij het land begon. Je zult het bezoek van het hertogelijke paleis, het kasteel en wandelen langs de smalle straatjes van het historische centrum (uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO) tot het charmante Praca da Oliveira (Oliveira-plein) niet mogen missen.

Braga staat bekend om zijn religieuze verleden, vanwege het belang en de kracht van de kerk, nog steeds zichtbaar in de vele kerken en andere religieuze gebouwen die uit de kathedraal steken (de oudste van Portugal) en het monumentale heiligdom van Bom Jesus de Braga.

Reis naar Porto, de noordelijke hoofdstad en een van de meest iconische steden van heel Europa. Een plaats als geen ander, zal het je het gevoel van tijdverlies in hun steegjes doen verliezen.

Day 9: Day to visit the city of Porto on your own, or with driver and guide as an optional

Porto is op hetzelfde moment de naam van een stad en een versterkte wijn, een van de meest bekende in de wereld, in de wijnkelders van Vila Nova de Gaia, de zuidelijke rand van de rivier de Douro. Het historische centrum is door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en bewaart vele prachtige monumenten, namelijk uit de barokperiode die hedendaags behoort tot glorie en rijkdom die wordt bereikt met de handel in Port. Een bezoek aan de kathedraal (Se), de kerk van Sint Franciscus, de Clerigostoren, de Ribeira en de kuststreek waar de rivier de zee ontmoet, Foz do Douro, mag u niet overslaan.

Day 10: Hotel Check-out and proceed to Porto airport. Car delivery at the airport



Locatie


Vluchten
Deze vakantie wordt uitgevoerd met vluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u. Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen.
U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid.
Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • 9 overnachtingen in 3-sterren hotels
  • Verzorging o.b.v. logies
  • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto
Standaard inbegrepen in de huursom:
  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer
Optioneel
  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).
  • Belangrijke informatie autohuur
  • U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard


Overige Informatie
Day 1: Arrival in Lisbon, car rental collection and departure to your hotel in Lisbon. At the end of the afternoon, optional Moto Side Car to discover Lisbon.
Day 2: Discover the city of Lisbon - In the morning, optional Private Yacht Sailing at the Tagus River for a different visit of Lisbon. In the afternoon you may explore Lisbon on your own rhythm or have a Private Half Day Tour with guide as an optional.
Day 3: Today you will discover the village of Sintra and the Estoril Coast on your own.
Day 4: Hotel Check-out and proceed to Coimbra to visit the city and "Portugal dos Pequenitos" a small property with miniatures of the main monuments of Portugal and traditional houses from the different regions where children can play and discover the architecture of our country (if there are children). In the afternoon you will arrive at Serra da Estrela Mountain.
Day 5: Hiking at Serra da Estrela Mountain with Gourmet Picnic lunch and Kayaking in one of the mountains lagoons in the afternoon. At the end of the day, we suggest a relaxing massage at the hotel (not included).
Day 6: Hotel check-out and proceed to Douro Valley, to overnight in a very exclusive house with great views overlooking the region.
Day 7: Free morning and Sailing Cruise at Douro River with light lunch onboard. At the end of the day, return to the hotel.
Day 8: Hotel Check-out and departure to Porto, visiting the city of Guimaraes on the way.
Day 9: Day to visit the city of Porto on your own, or with driver and guide as an optional.
Day 10: Hotel Check-out and proceed to Porto airport. Car delivery at the airport.


Fly Drive Familie Vakanties Lissabon en Noord 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail