Fly Drive De Noordelijke Manor huizen van Portugal in 10 dagen Afbeelding Fly Drive De Noordelijke Manor huizen van Portugal in 10 dagen
Fly Drive De Noordelijke Manor huizen van Portugal in 10 dagen ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Fly Drive De Noordelijke Manor huizen van Portugal in 10 dagen

***

plane hotel car


10 Dagen

Een traditioneel Portugees programma, met oude eigenschappen met vele jaren geschiedenis, die beter de kleine landelijke accommodaties vertegenwoordigen, met opmerkelijke gastvrijheid van iemand die zijn gasten thuis ontvangt. Het moeilijke deel van de creatie van dit programma is de talrijke mogelijkheden van kleine eenheden met dit karakter die overvloedig aanwezig zijn in het noorden van Portugal, waar de keuze van welke eigenschap te worden extreem moeilijk wordt. Daarom is het meer dan ooit belangrijk om te vermelden dat dit programma slechts een voorbeeld is van wat je kunt doen in deze context van de traditionele Portugese huizen. Elke verandering of aanpassing is eenvoudig gemaakt om het programma aan te passen aan uw interesses. Het programma kan ook worden aangepast in termen van duur, route en begin- en eindpunt van de reis (zoals het wijzigen van de reis naar Lissabon, de hoofdstad van Portugal).



Dag 1: Porto

Dag 2: Porto

Porto is op hetzelfde moment de naam van een stad en een versterkte wijn, een van de meest bekende in de wereld, in de wijnkelders van Vila Nova de Gaia, de zuidelijke rand van de rivier de Douro. Het historische centrum is door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en bewaart vele prachtige monumenten, namelijk uit de barokperiode die hedendaags behoort tot glorie en rijkdom die wordt bereikt met de handel in Port. Een bezoek aan de kathedraal (Se), de kerk van Sint Franciscus, de Clerigostoren, de Ribeira en de kuststreek waar de rivier de zee ontmoet, Foz do Douro, mag u niet overslaan.

Dag 3: Douro Valley

In de Douro-vallei verbergt de terrasvormige heuvelhelling een van de meest waardevolle schatten van het land: de prachtige wijngaarden van waaruit de wereldwijd beroemde Port-wijn nog steeds wordt geproduceerd. Rijd door het Marao-gebergte en bereid je voor op een van de mooiste landschappen ter wereld, met eindeloze rijen wijnstokken die langs de hellingen van de rivier de Douro liggen. We raden u aan om een van de wijnhuizen in de regio te bezoeken en een riviercruise te maken.

Dag 4: Douro Valley

De Douro-vallei, is zeker een van de meest spectaculaire landschappen in Europa. De kalme wateren van de Douro rivier zorgen voor de juiste hoeveelheid luchtvochtigheid om de beroemde Port wijndruiven te laten groeien en rijpen. Op de steile hellingen van de oevers van de rivier, meer dan 2000 jaar geleden, besloten de Romeinen duizenden hectares wijngaarden te planten, met terrassen op elke hoek van de vallei, waardoor het nu een paradijs voor wijnliefhebbers is.

Dag 5: Marialva

Marialva is een van de zogenaamde historische dorpen van Portugal en behoudt nog steeds de middeleeuwse uitstraling, omringd door stenen muren. Dit dorp had een belangrijke militaire functie vanwege de geografische ligging, hoogte en nabijheid van de grens.

Dag 6: Castelo Rodrigo - Almeida - Trancoso

Castelo Rodrigo is een klein versterkt dorp dat nog steeds wordt omringd door muren die in de 13e eeuw werden opgericht door koning Dinis. Vanaf de 18e eeuw was het dorp bijna verlaten ten gunste van de meer toegankelijke en minder geisoleerde Figueira de Castelo Rodrigo. Dit gebied is bekend om zijn bloeiende amandelbomen.

Almeida heeft zeer goed bewaard gebleven 12-puntige stervormige muren, in een stijl ontwikkeld door de Franse ingenieur Vauban in de 17e eeuw. Vanwege de ligging naast de Spaanse grens, was het getuige van vele veldslagen tussen Portugal en Spanje. Als je langs de muren loopt, heb je een ongelooflijk uitzicht over het dorp en de omgeving.

Trancoso en zijn kasteel waren het podium van de bruiloft van Koning Dinis en zijn vrouw Isabel, in 1282 (later uitgeroepen tot Sint). Met indrukwekkende muren die nog steeds het kleine stadje omringen, springen andere bezienswaardigheden in het oog: verschillende herenhuizen met stenen wapenschilden in zijn facades, een schandpaal in manuelijnse stijl en de kerk van Santa Luzia uit de 13e eeuw.

Dag 7:  Viseu

Viseu is een ontwikkeld klein stadje, waar een zeer rijk middeleeuws en barok verleden nog steeds zichtbaar is in de hoofdstraten. Een van de belangrijkste attracties is de kathedraal en het Grao Vasco Museum, met schilderijen uit de 16e eeuw van de meester Vasco Fernandes en zijn medewerkers.

Dag 8:  Aveiro - Guimaraes 

Aveiro ligt aan het binnenmeer Ria de Aveiro en door de stad lopen een aantal kanalen (Canal de Sao Roque, Canal das Piramides en Canal dos Santos Martires). Hierdoor wordt de stad ook wel het Venetie van Portugal genoemd.

Dag 9: Viana do Castelo - Ponte de Lima

Viana do Castelo is een van de mooiste steden van Minho. Mis een bezoek aan het heiligdom van Santa Luzia niet met een ongelooflijk uitzicht over de Atlantische Oceaan en de stad. In het historische centrum leiden de smalle straatjes met zijn kleine kerken je naar levendige dorpspleinen die een heerlijke plek zijn om rond te lopen. Je kunt ook het filigraanhandwerk in een van de winkeltjes in de stad bewonderen.

Ponte de Lima ligt aan de oevers van de rivier de Lima. Het wordt beschouwd als het oudste dorp in Portugal, omdat het in 1125 werd gehuurd door de moeder van de eerste koning. Met een prachtig historisch centrum zijn er een groot aantal herenhuizen en paleizen. In Ponte de Lima kunt u genieten van een echte keuken en de lokaal geproduceerde Vinho Verde (groene wijn).

Dag 10: Porto

Deze vakantie wordt uitgevoerd met vluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u. Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen.

U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd. Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.



Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • 9 overnachtingen in 3 - sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:
  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer
Optioneel
  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).
  • Belangrijke informatie autohuur
  • U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard


Overige Informatie

  • Day 1 - Arrival in Porto, car rental collection at the airport and accommodation at Casa de Juste, in Lousada, or at Casa de Campo, in Celorico de Basto, for 2 nights.
  • Day 2 - Day to visit Porto.
  • Day 3 - Check-out and proceed to the Douro Valley. Accommodation for 2 nights at Quinta do Vallado, near Regua, or at Casa de Santo Antonio de Britiande, near Lamego.
  • Day 4 - Day to explore the Douro Valley: visit a winery and enjoy this region that was declared a World Heritage Site by UNESCO. We suggest that you take a private river cruise in the River Douro amongst other activities (please consult us)!
  • Day 5 - Check-out and proceed to Marialva, where youll be accommodated for 2 nights in the fabulous Casas do Coro, in Marialva, for 2 nights.
  • Day 6 - Day to explore the Historic Villages of Portugal: Castelo Rodrigo, Almeida and Trancoso.
  • Day 7 - Check-out and continue to Viseu for visiting the city. Proceed to Parador Casa da nsua in Penalva do Castelo and enjoyment of the house and gardens in the afternoon. Stay for 1 night.
  • Day 8 - Hotel check-out and continue to the Minho region, visiting Aveiro and Guimaraes along the way. Accommodation for 2 nights at Quinta da Bouca DArques in Viana do Castelo or at Paco de Calheiros in Ponte de Lima.
  • Day 9 - Day to enjoy the property and visit Viana do Castelo and Ponte de Lima.
  • Day 10 - Hotel Check-out and return to Porto airport. Car delivery at the airport.

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.


Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.

Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.


Fly Drive De Noordelijke Manor huizen van Portugal in 10 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail