Fly Drive De Koningsroute door Portugal 15 dagen Afbeelding Fly Drive De Koningsroute door Portugal 15 dagen
Fly Drive De Koningsroute door Portugal 15 dagen ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Fly Drive De Koningsroute door Portugal 15 dagen

***


15 Dagen

Tijdens deze complete 15-daagse Fly Drive-reis door Portugal maakt u uitgebreid kennis met de prachtige landschappen, historische steden, schitterende stranden en lokale gerechten die Portugal rijk is. Zeker voor vakantiegangers die in korte tijd graag veel zien van een land kunnen hun hart tijdens deze Fly Drive ophalen. U start vanuit de Algarve om naar het het noorden van Portugal te reizen langs prachtige...

Fly and Drive o.b.v. Logies ontbijt



15 - daagse Fly Drive De Koningsroute door Portugal

Tijdens deze complete 15-daagse Fly Drive-reis door Portugal maakt u uitgebreid kennis met de prachtige landschappen, historische steden, schitterende stranden en lokale gerechten die Portugal rijk is. Zeker voor vakantiegangers die in korte tijd graag veel zien van een land kunnen hun hart tijdens deze Fly Drive ophalen. U start vanuit de Algarve om naar het het noorden van Portugal te reizen langs prachtige steden en gebieden als Evora, de Douro-rivier, Lamego, Braga en Guimaraes. Vervolgens trekt u vanuit het noorden vanaf Guimaraes/Braga weer terug naar de Algarve langs andere belangrijke steden, die u zeker niet mag overslaan, zoals Porto, Obidos, Coimbra, Fatima en Lissabon. Eenmaal teruggekeerd in de Algarve kunt u nog even heerlijk ontspannen en nagenieten van alle mooie indrukken, die u tijdens deze reis heeft opgedaan.

Dagprogramma:

Dag 1: Aankomst in Faro - Silves, ca. 65km

Na uw aankomst op de luchthaven van Faro haalt u eerst uw huurauto op. Na het in ontvangst nemen van uw huurauto kan uw rondreis door Portugal van start gaan. U rijdt vervolgens naar Silves voor uw eerste overnachting. U verblijft in Silves (of omgeving).

Dag 2: Silves - Evora, ca. 220 km

U kunt vandaag eerst nog wat tijd doorbrengen in Silves, voordat u verder rijdt naar Evora. Vanuit Silves gaat u in noordelijke richting door de prachtige Portugese provincie Alentejo naar Evora. Deze stad bestaat uit een doolhof van kleine straatjes en is door UNESCO opgenomen in de ranglijst van werelderfgoed. U zult zelf gaan ontdekken dat dit ook geheel terecht is. U overnacht in Evora (of omgeving).

Dag 3: Evora - Castelo de Vide/Marvao, ca. 130 km

De reis gaat vandaag nog verder noordwaarts door het binnenland van Portugal en eindigt in het bergachtige gebied rondom Castelo de Vide en Marvao, vlakbij de Portugees/Spaanse grens. U overnacht in (of in de omgeving van)

Castelo de Vide/Marvao

Castelo de Vide, vroeger een belangrijke vesting, thans een gezapig stadje met eindeloos heerlijke charme of Marvao, een kleinschalig sfeervol bergdorpje met prachtige weidse uitzichten over de omgeving.

Dag 4: Castelo de Vide/Marvao - Guarda, ca. 200 km

Ook vandaag staat er weer een mooie route door een prachtig gebied op het programma. U steekt de rivier Tejo (Portugees voor Taag) over en rijdt verder de hoogst gelegen stad van Portugal (op een hoogte van ca. 1056m), Guarda.

Guarda

Guarda ligt op de noordoostelijke flank van de Serra da Estrela. Guarda kent een rijke historie en biedt een prachtig uitzicht over de omliggende regio. Guarda is een levendige plaats met aan de ene kant mooie winkelstraten, maar aan de andere kant ook veel smalle straatjes en ouderwetse winkeltjes. De smalle straatjes van de Joodse wijk zijn heerlijk om doorheen te slenteren. Daarnaast zijn ook de granieten kathedraal van Guarda uit de 16e eeuw, de Misericordia-kerk en Torre de Menagem uw bezoek waard.

Dag 5: Guarda - Dourovallei (Lamego/Peso da Regua), ca. 145 km

Na uw verblijf in Guarda is het tijd om de bergen te gaan verlaten en de tocht te vervolgen naar een ander uniek stukje Portugal, de Douro-vallei, een mooi en beroemd wijngebied. U overnacht in de Douro-vallei in bijvoorbeeld Lamego, Peso da Regua of omgeving.

Lamego/Peso da Regua

In Lamego vindt u o.a. een Romaanse kathedraal en een bijzonder barok kasteel. vanuit Peso da Regua kunt u bijvoorbeeld ook een boottochtje over de Douro gaan maken. Deze omgeving leent zich ook uitstekend voor een bezoek aan een van de omliggende wijngaarden. Op een paar kilometer van Peso da Regua ligt bijvoorbeeld Quinta da Pacheca, producent van het bekende portwijnhuis Sandeman.

Dag 6: Douro vallei (Lamego/Peso da Regua) - Braga/Guimaraes, ca. 140 km

Vandaag rijdt u verder naar het noorden langs Vila Real naar de historische steden Braga en Guimaraes. In Vila Real kunt u een stop maken bij Casa Mateus (bekend van de beroemde Mateus Rose), wat een bezoekje zeker waard is. U vervolgt de tocht verder naar Braga/Guimaraes en overnacht de komende 2 nachten in of in de omgeving van Guimaraes of Braga.

Dag 7: Braga/Guimaraes

Omdat u 2 overnachtingen in deze regio verblijft, heeft u uitgebreid de tijd heeft om de steden Guimaraes en Braga verder te ontdekken. Bij Braga vindt u o.a. het bedevaartsoord Bom Jesus en op ca. 50 km ligt het nationaal park Peneda-Geres, een schitterend natuurgebied van bossen, stuwmeren en pittoreske bergdorpjes. Ook deze nacht overnacht u in uw hotel in of in de omgeving van Guimaraes of Braga.

Dag 8: Braga/Guimaraes - Porto, ca. 65 km

Een mooie route door de heuvelachtige kuststrook Costa Verde (Groene Kust) leidt u naar de heerlijke stad Porto, waar u 2 nachten zult verblijven. Porto (ook wel Oporto in de volksmond) is een Portugese gemeente en levendige havenstad in het noord-westen van Portugal, aan de Costa Verde. Porto is gebouwd aan de noordoever van de rivier Douro. Door het heuvelachtige landschap heeft Porto veel mooie uitzichtpunten over de stad. Naast de massas bruggen, straten en winkels vindt u hier ook prachtige historische bezienswaardigheden en een bruisend centrum.

Dag 9: Porto

Ook vandaag heeft u uitgebreid de gelegenheid Porto verder te verkennen. Porto is een compacte stad, wat de stad uitermate geschikt maakt voor heerlijke wandelingen. Bezoek onder andere de Ribeira, het oude pittoreske stadscentrum dat sinds 1996 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. In de voetsporen van de Grieken, Romeinen en de Visigoten kunt u een wandeling maken langs de Se-kathedraal, de Sao Francisco-kerk en over de schilderachtige Ribeira-kade. Aan de overzijde van de Douro ligt Vila Nova de Gaia, de oorsprong van de beroemde Portwijnen.

Dag 10: Porto - Ourem/Fatima/Obidos, ca. 240 km

Vandaag rijdt u vanuit Porto weer verder terug naar het zuiden richting Ourem, Obidos, Fatima. Onderweg zijn er diverse locaties voor een mooie tussenstop, zoals de universiteitsstad Coimbra, bedevaartsplaats Fatima of Batalha met een van de mooiste kloosters van Portugal. U verblijft deze nacht in of in de omgeving van Ourem, Obidos of Fatima.

Dag 11: Ourem/Fatima/Obidos - Lissabon, ca. 85-140 km

Het is tijd om verder te rijden naar de volgende levendige wereldstad, Lissabon! Wellicht dat u eerst nog een bezoek wil brengen aan een van de prachtige paleizen van Sintra voordat u verder rijdt naar Lissabon. Een schitterend stukje cultuur temidden van het prachtige Sintra-gebergte. U overnacht deze nacht in Lissabon

Dag 12: Lissabon

Lissabon, de hoofdstad van Portugal, kent een rijke cultuur en eeuwenoude historie. Vele bezienswaardigheden, pleinen met fonteinen en in het oude stadsdeel smalle, steile straatjes met oude ambachten. Kerken, musea, historische gebouwen afgewisseld door zeer moderne architectuur. Enkele bezienswaardigheden in Lissabon zijn: Mosteiro dos Jeronimos gebouwd in manuelstijl, met graven van koningen en van Vasco da Gama. Torre de Belem een prachtige toren van Moorse stijl. Ponte 25 de Abril is de brug over de Taag De Docas is het uitgaanscentrum aan de Taag, onder de Ponte 25 de Abril. Monumento Cristo Rei is een 100 meter hoog Christusmonument. Het staat op een hoge heuvel aan de zuidelijke oever van de Taag vlakbij de Ponte 25 de Abril. Parque das Nacoes (Park der Naties), het vroegere Expo-terrein.De witte stad is de romantische naam die Lissabon in vele boeken krijgt toegedicht. In Lissabon is men zich zeer bewust van de schoonheid van de stad. Op ieder hooggelegen punt vind je wel een miradouro met een mooi uitzicht over de stad. En te zien valt er veel. Ontdek deze adembenemende stad. Overnachting in uw hotel in Lissabon.

Dag 13: Lissabon - Algarve (Lagos of omgeving), ca. 300 km

U kunt door het binnenland of juist via de kustroute terugrijden naar de Algarve, waar u de laatste 2 nachten van uw reis gaat overnachten. U verblijft in of in de omgeving van de sfeervolle havenplaats Lagos.

Lagos

Lagos is een fijne badplaats met historische kern en diverse mooie stranden in de omgeving, waaronder Praia Luz bijvoorbeeld. Tijdens een heerlijke strandwandeling of op een gezellig terrasje kunt u alle mooie indrukken van deze reis nog eens aan u voorbij laten gaan.

Dag 14: Lagos

Nog een heerlijke dag aan de kust van de Algarve. U kunt er vandaag voor kiezen om een dagje heerlijk te ontspannen, maar mocht u er nog geen genoeg van hebben, dan kent de Algarve ook nog een aantal leuke (bad)plaatsen, die een bezoekje waard zijn.

Sagres/Albufeira

Sagres bijvoorbeeld, het meest zuidwestelijke stukje van Europa, ookwel het einde van de wereld genoemd. Geniet van het prachtige uitzicht en de gigantisch hoge kliffen aan deze kustlijn. Of het gezellige Albufeira met een levendig oud centrum is ook een goede tip. Overnachting in uw accommodatie in Lagos (of omgeving).

Dag 15: Lagos - Faro Airport (ca. 95km)

Vandaag is er helaas alweer een einde gekomen aan deze enerverende rondreis door Portugal. U rijdt vandaag terug naar de luchthaven van Faro voor uw terugvlucht. U levert uw huurauto in bij de luchthaven en checkt in voor uw terugvlucht naar huis.

Deze 15 - daagse Fly Drive is inclusief

  • Retourvlucht Faro
  • Luchthavenbelasting
  • 14 overnachtingen in verschillende hotels (minimaal 3 sterren)
  • verzorging o.b.v. logies/ontbijt
  • All-in autohuur (0 eigen risico) categorie small met 24/7 Nederlandstalig noodnummer
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking, Schadeverzekering (CDW), Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico en Dekking glas-banden-bodem-dakschades

Belangrijke informatie huurauto

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.

Bijkomende kosten/exclusief

  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart

Vluchten

Deze vakantie wordt uitgevoerd met lijndienstvluchten of low cost carriers. De vluchten worden uitgevoerd door verschillende luchtvaartmaatschappijen en met vertrek vanaf o.a. Amsterdam, Brussel of Dusseldorf. Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per airline. Het kan soms voorkomen dat er een tussenlanding wordt gemaakt of er een overstap is. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodaties, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien de boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Fly Drive Portugal Op Maat

Wilt u afwijken van de gepubliceerde routeWenst u te verblijven in een speciale accommodatieWilt u een andere categorie huurautoOf wilt u de reis verkorten of uitbreidenBij Vakantiestunt B.V. is elke fly drive naar Portugal mogelijk. Deze reis kan worden uitgebreid met extra overnachtingen in Pousadas of hotels naar keuze of een groter autotype. Wij stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op naar aanleiding van uw wensen.

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodaties voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.



Hotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


Fly Drive De Koningsroute door Portugal 15 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail