Door het groene hart van Portugal Afbeelding Door het groene hart van Portugal
Door het groene hart van Portugal ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Door het groene hart van Portugal

***

plane hotel car


8 Dagen


Deze 8 daagse fietsreis brengt u van het stuwmeer en de leisteendorpjes in de heuvels van de Serra de Lousa via het indrukwekkende nationale park van Bucaco naar de wijnstreek Bairrada. De naam Bairrada is afgeleid van de grondsoort barra, een soort kalksteen. Bairrada wijnen ontwikkelden snel een reputatie van wijnen met een consistente, hoge standaard. Door de eeuwen heen hield deze reputatie stand. Nu is Bairrada een van de meest interessante DOC gebieden in Portugal. Aan het einde van uw reis komt u door de eeuwenoude universiteitsstad Coimbra, waar cultuur en gez
elligheid samengaan.
Dag 1: Aankomst in Vila Nova de Poiares

U gaat op eigen gelegenheid naar Vila Nova de Poiares. U wordt ontvangen in "Quinta no Pinhal". U krijgt de gelegenheid om uw huurfiets uit te proberen. U overnacht in Quinta no Pinhal. Komt u aan op het vliegveld van Lissabon of Porto en wilt u gebruik maken van een transfer? Dan moet u dat bij boeking opgeven. U kunt ook op eigen gelegenheid per bus of trein van Porto of Lissabon naar Coimbra reizen (goede verbindingen) en een transfer van Coimbra naar Vila Nova de Poiares bijboeken. Ook als u dat wilt vragen we u dit bij boeking door te geven.


Dag 2: Rondrit (ca. 33 of 48 km)

Rondrit van 33 km of 48 km. U maakt kennis met het landschap van Beira Litoral: glooiend, veel groen en water. U komt vandaag langs het "Barragem das Fronhas" een van de vele stuwmeren die Portugal rijk is. Aan het einde van de route kunt u in Moura Morta uw klimcapaciteiten testen. U overnacht in Quinta no Pinhal.


Dag 3: Vila Nova de Poiares - Ceiro Dos Vales

U gaat van Vila Nova de Poiares naar Ceiro dos Vales (46 km). U volgt een groot deel van de dag de rio Ceira, waar u onderweg in Casal de Ermio bij de "Praia Fluvial" een duik in de rivier kunt nemen. Aan het einde van de rit komt u langs Lousa. Lousa heeft mooie berglandschappen, veel bomen, water en mooie wandelroutes. U overnacht in het sfeervolle "Quintal de Alem do Ribeiro".


Dag 4: Rondrit (ca. 35 of 58 km)

Vandaag kunt u kiezen tussen een korte tocht van 14 km naar een natuurzwembad bij een oude burcht, een rondrit van 35 km of een koninginnenrit (58 km) in de "Serra da Lousa" naar een hoogte van bijna 1200 meter, waar u bij helder weer kunt genieten van een wijds uitzicht van de atlantische oceaan tot de "Serra da Estrela". Een tocht langs "Aldeias Serranas", verlaten bergdorpen met huisjes die voornamelijk gebouwd zijn met platte bergstenen. Een tocht vol prachtige "Miradouros". De afdaling brengt u middels een onverharde weg weer terug op de weg "Gois-Lousa". U overnacht in "Quintal de Alem do Ribeiro".


Dag 5: Ceiro Dos Vales - Sao Lourenco (ca. 57 km)

Vandaag 57 km, van "Lousa" naar "Sao Lourenco". U fietst langs het dorp Penacova, hoog gelegen boven de "rio Mondego", richting het nationaal park Bucaco. Onderweg passeert u talrijke fonteinen, vele dorpjes en olijf- en sinaasappelboomgaarden omringd door pijnboombossen. In de "Serra do Bucaco" ligt de "Mata do Bucaco", een bos van 105 hectare, ommuurd over een lengte van 5 km met elf toegangspoorten. Via "Luso", een kuuroord bekent om zijn geneeskrachtig bronwater, fietst u door het wijngebied Bairrada. Uw eindbestemming is "Quinta Sao Lourenco" in "Sao Lourenco", waar u overnacht.


Dag 6: Rondrit (ca. 60 km)

30 km heen en 30 km terug, vandaag fietst u via "Mira" naar "Praia de Mira", brede zandstranden en een frisse zee. Tussen de twee plaatsen strekt zich een deel van de brede dennenbossen uit waarmee men de zandverstuivingen in de duinen -zon 5000 hectare- probeert tegen te gaan. Ter afwisseling een tocht over vlakke wegen in "Praia de Mira", met zijn typische op palen gebouwde huizen (palheiros), waar de vissers nog de traditionele sleepnettenvisserij beoefenen. Praia de Mira is een veel bezochte badplaats. U overnacht in "Quinta Sao Lourenco".


Dag 7: Sao Lourenco - Vila Nova de Poiares (ca. 27 of 67 km)

U start in Sao Lourenco voor uw laatste rit, van 27 of 67 km. Het eerste deel voert u langs oude dorpjes, waarvan sommigen deels verlaten zijn. Bij het dorp Gandara fietst u langs rijstvelden voordat u de eeuwenoude universiteitsstad Coimbra binnen fietst. fietsend langs de rivier de Mondego komt u in het oude gezellige stadscentrum. De universiteit en de smalle winkelstraatjes zijn een bezoek zeker waard. Via de zuidkant verlaat u Coimbra en fietsend langs de vallei van de rivier de Mondego komt u op uw eindbestemming Quinta no Pinhal aan, waar u overnacht.


Dag 8: Vertrek

Na het ontbijt is het arrangement ten einde en gaat u op eigen gelegenheid weer naar huis.Hotels


I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
 • Luchthavenbelasting
 • 7 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto


Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

 

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie
 • Dag 1: Aankomst in Vila Nova de Poiares
 • Dag 2: Rondrit (ca. 33 of 48 km)
 • Dag 3: Vila Nova de Poiares - Ceiro Dos Vales
 • Dag 4: Rondrit (ca. 35 of 58 km)
 • Dag 5: Ceiro Dos Vales - Sao Lourenco (ca. 57 km)
 • Dag 6: Rondrit (ca. 60 km)
 • Dag 7: Sao Lourenco - Vila Nova de Poiares (ca. 27 of 67 km)
 • Dag 8: Vertrek

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.


Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.


Door het groene hart van Portugal 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail