Design Rondreis Portugal Afbeelding Design Rondreis Portugal
Design Rondreis Portugal ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Design Rondreis Portugal

***

plane hotel car


10 Dagen

Tijdens deze schitterende rondreis door het noorden en midden van Portugal logeert u in een aantal unieke designhotels. Wij selecteerden hotels in historische gebouwen die zijn omgevormd tot zeer bijzondere designhotels. Maar steeds 'warm' design met respect voor het oorspronkelijke karakter van het gebouw. U begint uw reis in De Douro-vallei, bezoekt Porto, daarna door naar Lissabon waarna de reis wordt afgesloten in Cascais aan het strand.Dag 1 - 3: Douro vallei

Na aankomst op de luchthaven van Porto, neemt u uw huurauto in ontvangst en gaat op reis naar Lamego in de Douro-vallei. De Douro is een voortzetting van de Duero, de Spaanse rivier die in de Spaanse Sierra de Urbion (Rioja-streek) ontspringt en in westelijke richting naar de Atlantische Oceaan stroomt. Eenmaal in Portugal, vormt de rivier het decor voor de wijnbouw. Tegen steile hellingen groeien de wijnstokken die Portugals meest bekende exportproduct, de Portwijn, voortbrengen. In 2001 riep de UNESCO het dal van boven-Douro uit tot Wereld Erfgoed vanwege haar landschappelijke schoonheid. Langs de Douro vindt u diverse plaatsjes die de moeite van een bezoek waard zijn zoals Amaranteen Villa Real. U verblijft twee nachten in het Aquapura hotel in Lamego, prachtig gelegen aan de Douro met uitzicht over de rivier.

Dag 3 - 5: Porto

De stad Porto behoeft eigenlijk nauwelijks introductie. Gelegen aan de monding van de Douro werden de portvaten hier overgeladen van de typische platte scheepjes waarmee de ondiepe rivier werd bevaren op grotere zeeschepen. En dat de port hier welvaart heeft gebracht, kun je overal zien. Porto is rijk aan traditie en cultuur. Het oude stadscentrum staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Maar er is ook de beroemde brug van Eiffel over de Douro die bezocht moet worden en uiteraard wilt u de porthuizen 'aan de overkant van de Douro', in Vila Nova de Gaia bezoeken.De stad heeft veel culturele rijkdom die o.a. tot uiting komt in de azulejos, de prachtige blauwe tegeldecors die men op tal van plaatsen in de stad ziet. Maar voor de fans van modern design is er ook het Casa da Musica, het muziektheater, ontworpen door 'onze eigen' Rem Koolhaas. De stad heeft een enorme culturele rijkdom en heeft zelfs nog een paar aardige stranden aan de Atlantische Oceaan. Maar er kan ook uitstekend geshopt worden en er is een rijke variatie aan restaurants en bars. Vergeet niet om in de Rua Santa Catarina een bezoek te brengen aan het Art-Nouveau-cafe Majestic.

Dag 5 - 7: Lissabon

De afstand van Porto naar Lissabon bedraagt slechts 320 km en de wegen zijn van goede kwaliteit dus dat biedt voldoende mogelijkheid om onderweg een stop te maken in Coimbra. Deze stad die in de hoge middeleeuwen de hoofdstad van het land was, heeft een universiteit die tot de oudste van Europa behoort. Coimbra is een levendige stad doordat er veel jonge mensen wonen en was in 2003 culturele hoofdstad van Europa. Na uw bezoek aan Coimbra, rijdt u door naar Lissabon, wat ons betreft een van de parels van Europa. Lissabon ligt aan de monding van de rivier de Taag en ligt verspreid over 7 heuvels.De stad bestaat uit een aantal wijken waaronder Baixa, Bairro Alto, Estrella en Alfama in het centrum van de stad en Belem wat meer bij de monding van de Taag. Belem (afgeleid van Bethlehem) heeft erg geprofiteerd van de tijd van de ontdekkingsreizigers en biedt talrijke musea, parken, boulevards en andere monumenten die haar rijkdom benadrukken. In de buitenwijken liggen meer onbekende wijken waarvan Benfica (bekend door zijn voetbalclub) misschien wel de bekendste is.

De wijk Alfama geldt als de Moorse wijk van de stad met als middelpunt het Castelo de Sao Jorge. Er omheen liggen smalle en steile straatjes met talrijke kleine ateliers, winkeltjes, restaurantjes en bars. Hierdoor ademt de stad wel iets van een Noordafrikaanse kasba.Uw hotel ligt aan de rand van de leukste wijk van de stad: Bairro Alto. Deze wijk heeft een rijk verleden dat terug gaat tot de 16e en 17e eeuw, de Gouden Eeuw van Portugal toen er veel geld werd verdiend met de kolonien die het land in die tijd vergaarde. Het hart van de stad ligt in de wijk Baixa met veel prachtige neoclassicistische gebouwen, fonteinen en pleinen. Hier vindt u o.a. het Nationaal Theater. Een bezoek aan Lissabon is niet compleet zonder een bezoek aan Docas. Deze uitgaanswijk ligt direct aan de Taag waar oude pakhuizen zijn verbouwd tot restaurants, bars en discotheken. Hier vindt u restaurants met keukens uit alle windstreken, de meest uiteenlopende bars en diverse discotheken. Deze wijk ligt onder de beroemde brug, Ponte 25 de Abril, die over de Taag heen ligt.

Dag 7 - 9: Cascais

Cascais en Estoril zijn twee oude badplaatsen die aan de noordkant van de monding van Taag liggen. Beide plaatsen hebben veel stijl en prachtige gebouwen uit het Neo-classicisme en de barok. Ze passen in het rijtje van oude badplaatsen met stijl: Scheveningen, Knokke, Biarritz en Cannes. Er zijn prachtige stranden en er is een rijk uitgaansleven. Je kunt hier uitstekend shoppen en er is een aantal golfbanen in de buurt die tot de mooiste van Europa behoren. Zeer de moeite waard is een bezoek aan het stadje Sintra, niet ver van Cascais gelegen. Hier vindt u o.a. het Palacio da Pena dat op de top van een heuvel staat en een sprookjesachtige uitstraling heeft. Het paleis is gebouwd op de fundamenten van een voormalig Hieremietenklooster. In het gebouw worden verschillende bouwstijlen gecombineerd. Het paleis staat sinds '95 op de UNESCO werelderfgoedlijst. Verder vindt u in Sintra het Castelo de los Muros (het Morenkasteel) dat een muur heeft van 450 meter lengte.

Dag 10: TerugreisHotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.


Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
 • Luchthavenbelasting
 • 9 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Evt. aanschaf van een routekaart
 • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:
 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer
 
Optioneel
 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).
 
Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.


Overige Informatie

 • Dag 1 - 3: Douro vallei
 • Dag 3 - 5: Porto
 • Dag 5 - 7: Lissabon
 • Dag 7 - 9: Cascais


U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.


Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.

Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.Design Rondreis Portugal 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail