De Portugal roadtrip die alles in zich heeft Afbeelding De Portugal roadtrip die alles in zich heeft
De Portugal roadtrip die alles in zich heeft ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

De Portugal roadtrip die alles in zich heeft

***

plane hotel car


8 Dagen

Wil je in korte tijd een afwisselende en prachtige rondreis maken dan kan dat met deze 8-daagse gevarieerde Portugal roadtrip die je door het afwisselende zuiden en midden van Portugal voert. De stranden van de Algarve, het mooie achterland, beroemde historische plaatsen, bezoek afwisselend Lissabon en je sluit weer af met een dagje relaxen aan de Algarve.Heerlijke en gevarieerde rondreis waarin je veel te zien krijgt in een relatief korte tijd. Verlenging is uiteraard altijd mogelijk, bijvoorbeeld met enkele dagen extra op een heerlijke ontspannen locatie bij zee!



Dag 1: Faro

Na aankomst in Faro check je eerst in in een gloednieuw en klein boetiek hotel of je kiest voor een nachtje in de bijzonder fraaie Pousada even buiten Faro, de hoofdstad van de Algarve. Een goed begin is het halve werk! De stad ligt verscholen achter het Parque Natural de Ria Formosa.Bezoek het stadshart "Vila Adentro", met prachtige smalle steegjes achter metersdikke vestingsmuren. In Faro kun je met een boot het Formosa park bezoeken (birdwatching), maar dit kan ook per fiets!

Dag 2: Evora

Vandaag vertrek je voor een nachtje naar Evora, de grootste stad van de Alentejo streek. Het gebied en de rit er naar toe is prachtig, het authentieke Portugese leven gaat al eeuwenlang onveranderd door in de kleine witte dorpjes die je passeert. De oude vrouwtjes in het zwart schuifelen hier al sinds mensenheugenis door de smalle straatjes, of ze nooit zijn weggeweest. Het glooiende landschap kenmerkt zich door heuvels, bossen, citrusbomen en koele meren (bij Monsaraz). Onderweg een heerlijke tussenstop bij het plaatsje Mertola welke in een natuurpark is gelegen.Evora is met name bekend door de ommuurde binnenstad en het aquaduct en staat bovendien op de UNESCO lijst. Even buiten de stad zijn de dolmens "Cromleque dos Almendres" te bewonderen. Tevens staat de Alentejo goed bekend om zijn heerlijke kwaliteitswijnen, proberen dus! En de hotels die we hier hebben gevonden en mee samenwerken gaan de feestvreugde alleen maar verhogen!

Dag 3: Fatima

Vandaag reis je naar het intrigerende bedevaartsoord Fatima.
Fatima is in feite de Portugese versie van het Franse Lourdes, volgens de overlevering is hier in het begin van de 20e eeuw de Maagd Maria een aantal malen aan een drietal herderskinderen verschenen gevolgd door verschijningen aan een grote groep mensen. Dit heeft er toe geleid dat op de plek van de verschijningen een kapel is gebouwd en is Fatima uitgegroeid tot een groot en indrukwekkend bedevaartsoord.Je kunt er voor kiezen om in Fatima te overnachten of we regelen een mooie quinta voor je welke even buiten het plaatsje ligt.

Dag 4: Obidos

Op dag 4 reis je door naar Obidos. Je verblijft in een villa aan de voet van de oude stad met ruime kamers, tennisbanen, zwembad en grote tuin.Ook het stadje Obidos heeft een mooi historisch centrum met kasteel, oude stadsmuren en een 3 km lang aquaduct. Het stadje staat ook bekend om zijn jaarlijkse chocolade festival in maart. Maar niet getreurd, in de hoofdstraat zitten diverse winkeltjes/barretjes waar je het gehele jaar een chocolade kopjeginja kunt bestellen (lokale kersenlikeur)!

Dag 5: Sintra

De directe omgeving van Sintra is heuvelachtig en groen, de reden dat veel koningen van Portugal hier hun buitenverblijf hadden.Vanwege die historie vind je hier dan ook veel prachtige paleizen en huizen.Een van de bezienswaardigheden is het Palacio Nacional, een wit paleis met puntige schoorstenen. Aan de buitenkant lijkt het vrij klein, maar binnen wordt je overdonderd door Portugese weelde uit de middeleeuwen en renaissance tijd.
Verblijven doe je in een van de twee zalige hotels die we op deze route hebben opgenomen.

Dag 6: Lissabon

De tijd vliegt voorbij, alweer op naar bijna de laatste stop van deze rondreis, Lissabon. Je verblijft 1 nacht in deze bruisende stad.Inchecken in een van onze hotelpareltjes; een klein maar fijn kleurrijk hotelletje, een romantisch boetiekhotel of een piepkleine B&B. Keus genoeg dus als goede start van een tweetal leuke dagen.Het hart van de stad is de wijk Baixa, dat tussen 2 heuveltoppen ligt, met veel winkeltjes.

Maar ook de wijk Alfama mag je niet missen. Bij de Castelo-vesting ligt deze wijk welke wordt gekenmerkt door nauwe straatjes en smalle trappetjes. Oude huizen worden hier afgewisseld met hotels, restaurantjes en cafeetjes. In Lissabon hebben we een geweldige fado avond voor je in petto waar je je voor kunt aanmelden! Met gids door de Alfama wijk, lekkere Portugese specialiteiten eten en de avond wordt afgesloten met een intieme fado show in een klassieke taverna.

Ook kunnen we een rondleiding aan een tegeltjesfabriek voor je regelen waar je kunt zien hoe ze deze mooi Portugese azulejos maken!En wat te denken van een fietstocht of een tourtje met een tweezitter Gocar?Uiteraard zijn er in Lissabon ook de nodige musea en de kathedraal te bezoeken. En o ja, een tramritje op Tram 28 is absoluut een must-do! Kortom, Lissabon zal een onuitwisbare indruk op je maken.

Dag 7: Loule

Loule ligt ongeveer 15 km het binnenland in en is een van de oudste stadjes in het binnenland van de Algarve. En tevens een goede uitvalsbasis om de stranden bij Vilamoura of The Golden Triangle te ontdekken.Maar ook een bezoekje aan het grootste, drukste en bekendste vakantieoord van de Algarve, Albufeira hoort tot de mogelijkheden. Het gebied landinwaarts van Loule kenmerkt zich door ongerepte natuur en leuke Algarviaanse dorpjes. Maar je kunt er ook voor kiezen om lekker te chillen bij het zwembad van deze leuke quinta van enthousiaste Nederlanders die bovendien erg lekker koken!

Dag 8: Terugreis

En alweer koffers pakken en een korte rit naar de luchthaven van Faro waar je weer op huis aan vliegt!



Hotels


I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.



Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in 3 - sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

 

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

  • Dag 1: Faro
  • Dag 2: Evora
  • Dag 3: Fatima
  • Dag 4: Obidos
  • Dag 5: Sintra
  • Dag 6: Lissabon
  • Dag 7: Loule
  • Dag 8: Terugreis


U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.


Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.



De Portugal roadtrip die alles in zich heeft 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail