Cultuur rondreis steden wijnvallei en sterrenberg Afbeelding Cultuur rondreis steden wijnvallei en sterrenberg
Cultuur rondreis steden wijnvallei en sterrenberg ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Cultuur rondreis steden wijnvallei en sterrenberg

***

plane hotel car


15 Dagen

Naast veel cultuur heeft Portugal ook prachtige natuur, zoals de Serra da Estrela waar in de winter zelfs geskied wordt. Maar ook de lieflijke Douro streek met zijn heerlijke kwaliteits wijnen! Deze rondreis voert je langs culturele hoogtepunten als Porto, Viseu en levendig Lissabon. Maar ook de relatief onbekende streek Alentejo, een prachtig glooiend gebied met kurkeiken, wijnranken en graanvelden, wordt niet overgeslagen! Ook voor deze reis hebben wij pareltjes van hotels gezocht en gevonden! Hotels waar je blij van wordt, denk bijvoorbeeld aan een theater hotel, een romantisch boetiekhotel, een gastronomisch wijnhotel en een landelijk gelegen boerenhoeve!



Dag 1 - 2: Porto

Na aankomst in Porto verblijf je 2 nachten in deze stad aan de rivier de Douro, natuurlijk vooral bekend van de portwijn. Qua hotel zit je meteen goed, we hebben in Porto 3 geweldige hotels gevonden van waaruit je makkelijk de stad kan gaan ontdekken en ervaren. Een romantisch boetiekhotel, een design theater hotel of een kleine maar o zo bijzondere B&B.
Het oude stadscentrum is een doolhof van smalle straatjes en steegjes welke omhoog en omlaag gaan met kleurrijk betegelde gevels en oude vervallen deuren. Een bezoekje aan de Ribeira kade, het bijzondere station van Faro waar maar liefst 20.000 azulejos (tegeltjes) de stationshal sieren, de kathedraal en Caso do Infante (een van Porto's oudste huizen) moet op je lijstje van hoogtepunten staan. Een aanrader is om, begeleidt door een lokale gids, een fietstocht te maken door de stad. Je krijgt zowel de high-lights te zien als de smalste straatjes!En natuurlijk kunnen we in de stad van de port een portproeverij voor je organiseren!

Dag 3 - 4: Douro vallei

Op dag 3 van je rondreis vertrek je naar de beroemde Douro vallei, met name bekend om zijn overheerlijke wijnen maar ook vanwege de betoverend mooie en groene omgeving.
Je verblijft natuurlijk in stijl in een hotel welke prachtig is gelegen tussen de druivenvelden en met uitzicht over de Douro vallei! Of je kiest voor een heel bijzonder en modern wijnhotel waar eigen topwijnen worden geproduceerd en op gastronomisch niveau voor je wordt gekookt (met uiteraard een wijnproeverij).Maar het gebied heeft meer te bieden dan alleen wijnen.
Heel leuk is om de trein naar Pinhao te nemen (deze rijdt langs de Douro!) om vervolgens een boottochtje over de Douro te maken.Het stadje Lamego is een ontzettend mooi stadje waar de meeste bezoekers komen om de 686 treden van de trap te beklimmen naar de rococokerk Igreja de Nossa Senhora dos Remedios. Geen nood, is het te warm of je hebt geen zin in zoveel treden dan kun je er ook met de auto komen Andere trekpleisters zijn het mooie landgoed van Mateus (ja, die van de beroemde rose) en de steenkunst (de oudste graffiti van de wereld) van het Coa dal.

Dag 5: Viseu
De volgende dag zet je koers naar Viseu, een aantrekkelijk stadje met een historisch centrum en straatjes met cobble-steentjes, mooie parkjes en een eveneens prachtig plein in het centrum. Een aanrader is om op een terrasjein het zonnetje een heerlijk lokaal wijntje te nuttigen! In Viseu kun je verblijven in een kleine casa met veel antiek of in een even buiten de stad gelegen quinta, met kamers met 5 meter hoge plafonds.

Dag 6 - 8: Serra da Estrela

Vandaag reis je door naar de Serra da Estrela, oftewel de Sterrenbergen, welke in de winter het ski-gebied van Portugal is. Qua accommodatie kun je kiezen uit twee erg uiteenlopende opties maar beiden erg boeiend. Een rural, familiair en rustiek hotelletje of een kleinschalig boutique hotel met prachtige kamers. Beide onderkomens liggen aan de zuidwest kant van het natuurgebied Serra da Estrela. Het is een prachtig wandelgebied maar ook per auto goed te ontdekken. Rijdt dan ook eens door naar het interessante Seia om via de Torre berg in de wolstad Covilha uit te komen. Een absolute aanrader is om onze fietsexcursie te doen welke je door het prachtige landschap voert. Het is een fietstocht van ongeveer 50 km lang, van A naar B en min of meer afdalend dus niet al te zwaar. Fietsen en de fietstaxi worden allemaal geregeld, doen!

Dag 9 - 10: Marvao of Castelo de Vide

Beide plaatsen zijn prachtig en liggen niet ver van elkaar in het noorden van de Alentejo.
Marvao is een van de mooiste dorpen van Portugal, met kleine huizen uit de renaissance tijd alsmede een kasteel uit de 13e eeuw. Het dorp ligt als een adelaarsnest op een steile rots van 862 meter hoog. Castelo de Vide ligt ook bovenop een top van de Sao Mamede-bergen. Ook vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het achterland. Het dorpje heeft met bloemen versierde straatjes, mooie fonteinen en ook hier een kasteel uit de 13e eeuw.

We bieden hier een kleine rustieke quinta welke in de bergen bij Marvao is gelegen of een quinta welke midden in prachtig paarse en geurige lavendelvelden ligt. Deze prachtige dorpjes ga je natuurlijk bezoeken, maar ook leuk om te doen is een ongeveer 30 km lange route te rijden langs diverse menhirs en megalieten. Een gedetailleerde route ontvang je van ons na boeking.

Dag 11: Obidos

Op dag 11 reis je door naar Obidos, de laatste "rural" stop voordat je het bruisende Lissabon gaat bezoeken. Je verblijft in een villa aan de voet van de oude stad met ruime kamers, tennisbanen, zwembad en grote tuin. Ook het stadje Obidos heeft een mooi historisch centrum met kasteel, oude stadsmuren en een 3 km lang aquaduct. Het stadje staat ook bekend om zijn jaarlijkse chocolade festival in maart. Maar niet getreurd, in de hoofdstraat zitten diverse winkeltjes/barretjes waar je een chocolade kopje ginja kunt bestellen (lokale kersenlikeur)!

Dag 12 - 14: Lissabon

De tijd vliegt voorbij, alweer op naar de laatste stop van deze rondreis, Lissabon. Je verblijft 3 nachten in deze bruisende stad. Inchecken in een van onze hotelpareltjes; een klein maar fijn kleurrijk hotelletje, een romantisch boetiekhotel, een piepkleine B&B of een wat groter designhotel met zwembad op het dak!

Keus genoeg dus als goede start van een drietal leuke dagen. Het hart van de stad is de wijk Baixa, dat tussen 2 heuveltoppen ligt, met veel winkeltjes. Maar ook de wijk Alfama mag je niet missen. Bij de Castelo-vesting ligt deze wijk welke wordt gekenmerkt door nauwe straatjes en smalle trappetjes. Oude huizen worden hier afgewisseld met hotels, restaurantjes en cafeetjes. In Lissabon hebben we een geweldige fado avond voor je in petto (optioneel).

Met een lokale gids dwaal je door de Alfama wijk en bezoek je een paar shows in verschillende klassieke tavernas.En wat te denken van een fietstocht of een boottochtje over de Taag?Uiteraard zijn er in Lissabon ook de nodige musea en de kathedraal te bezoeken.En o ja, een tramritje op Tram 28 is absoluut een must-do! Kortom, Lissabon zal een onuitwisbare indruk op je maken.

Dag 15: Naar huis

Helaas, je vakantie is weer voorbij! Naar het vliegveld van Lissabon, waar de terugvlucht naar huis vertrekt.



Hotels


I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.



Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • 14 overnachtingen in 3 - sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
  • Dag 1 - 2: Porto
  • Dag 3 - 4: Douro vallei
  • Dag 5: Viseu
  • Dag 6 - 8: Serra da Estrela
  • Dag 9 - 10: Marvao of Castelo de Vide
  • Dag 11: Obidos
  • Dag 12 - 14: Lissabon
  • Dag 15: Naar huis

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze. 

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.


Cultuur rondreis steden wijnvallei en sterrenberg 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail