Culinaire Rondreis Porto Afbeelding Culinaire Rondreis Porto
Culinaire Rondreis Porto ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Culinaire Rondreis Porto

***

plane hotel car


9 Dagen

Deze luxe culinaire rondreis begint in in het prachtige Porto, waar u 2 nachten logeert in een vijfsterren hotel. In Porto maakt u kennis met de Portugese keuken en wijnen. Bij vertrek uit de stad haalt u de huurauto op die u aan het einde van uw reis weer inlevert op de luchthaven van Lissabon. Na Porto verblijft u 2 nachten in Covas do Douro, een prachtig wijnestate in de Douro vallei. De Douro vallei, vernoemd naar de rivier de Douro, is rijk aan wijngaarden. Hier komt de beroemde portwijn vandaan.



Dag 1: Porto

Aankomst in Porto waarna u per taxi naar uw hotel Infante Sagres in het centrum van Porto reist. Tijdens uw verblijf, geniet u een avond van een 3 - gangen diner (dranken niet inbegrepen) in het hotel waar u kennis zult maken met de Portugese keuken.


Dag 2: Porto


Na het ontbijt in het hotel, neemt u deel aan een culinaire wandeling door het centrum van Porto van ca 3, 5 uur onder leiding van een Engelstalige gids. Tijdens deze wandeling maakt u kennis met de culinaire kant van Porto en proeft u minimaal 10 verschillende hapjes die typisch zijn voor deze streek van Portugal, begeleid door 6 drankjes. Middag en avond: vrije tijd. Voor het diner raden wij u aan om langs de Douro te wandelen. HIer vindt u een ruim scala aan leuke restaurantjes. Met name rond de Don Luis brug is er veel keus. Bezoek bijv. onze favoriet, de Quai Wine Bar (niet inbegrepen) en proef wat Portugal aan wijnen heeft te bieden, vergezeld van een tapas.


Dag 3: Covas do Douro

Na het ontbijt in het hotel vertrekt u naar Covas do Douro, de geboorteplaats van de beroemde portwijn. U logeert in het wijnestate Quinta Nova, schilderachtig gelegen tegen een van de terrasachtige oevers van de Douro met een prachtig uitzicht over de vallei. Tijdens uw verblijf hier geniet u een avond van een 3-gangen diner (dranken niet inbegrepen).


Dag 4: Covas do Douro

Na het ontbijt wacht u een rondleiding over het terrein van Quinta Nova en uiteraard door de kelders. U krijgt uitleg over vinificatie technieken, over het oogsten van de druiven, over het rijpen en over het verschil tussen Amerikaanse en Franse eiken vaten. Een rondleiding zonder proeverij is niet compleet en dus proeft u 3 verschillende wijnen van het domein. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt ofwel relaxen op het landgoed aan het zwembad tussen de wijnranken met uitzicht, ofwel u verkent op eigen gelegenheid de omgeving.

Dag 5: Covas do Douro naar Coimbra (235 km)

Na het ontbijt vertrekt u door de prachtige Dourovallei naar Viseu. Deze plaats is het centrum van de Dao-streek. Maar de plaats is ook bekend door Viriato, de bekende leider van de Lusitano, een volk dat hier 139 jaar voor Christus leefde en diverse aanvallen van de Romeinen afsloeg. Viseu zelf is een bezoek waard vanwege de kathedraal en de nauwe straatjes met wapens die in het graniet naast de deuren uitgehouwen zijn. Na het stadsbezoek wordt het tijd om iets te proeven. U bezoekt het museum van het Casa de Insua dat uit de 17e eeuw stamt. U bezoekt de wijnkelders en proeft de rode en witte wijnen van het huis. De wijnen van het huis worden begeleid met toast, ham, zoetwaren en kazen uit de Serra da Estrela. Na afloop van uw bezoek aan dit landhuis, rijdt u verder naar Coimbra waar u vanavond logeert. Een aanrader is om onder het genot van een glas wijn een authentieke en kleinschalige fadovoorstelling mee te maken in een 14e eeuwse kapel.


Dag 6: Coimbra - Lissabon (205 km)

Na het ontbijt, brengt u een bezoek aan het historische hart van Coimbra. U bezoekt o.a. de universiteit, een van de oudste in de wereld, met een prachtige barok bibiliotheek en een unieke sfeer, gekenmerkt door oude tradities en gebruiken, zoals de zwarte cape die de studenten dragen en de melancholieke fado-muziek die soms te horen is. Verder bezoekt u de St Clara kerk met de tombe van St Isabel, de beschermvrouwe van 'Het wonder van de roos'. Verder kunt u in het centrum van Coimbra het exclusieve aardewerk van Coimbra bewonderen.

De laatste stop van uw reis is in Lissabon. Maar onderweg naar Lissabon, raden wij u aan om het klooster Alcobaca te bezoeken. Dit is de grootste gotische kerk van Portugal met de graftombes van D. Pedro en Ines de Castro, bekend van hun liefdesverhaal. Verder adviseren wij een stop in Nazare, een typisch vissersdorpje en een badplaats, een soort Scheveningen, met veel tradities en legendes. Tenslotte ligt Obidos op de route, omgeven door Middeleeuwse muren waar u kunt genieten van de harmonie in de architectuur, de diverse handwerkateliers en de smaak van de Ginginha, een bittere kersenlikeur. Na de check-in levert u de huurauto in. Die hebt u in Lissabon niet meer nodig.


Dag 7: (Lissabon)

Na het ontbijt gaat u de smaakpapillen trainen tijdens een gecombineerde culinaire en historische wandeltocht door Lissabon. Tijdens de 3 uur durende tour, bezoekt u 6 verschillende locaties die belangrijk zijn voor de Portugese keuken. Onder meer een opnieuw uitgevonden restaurant concept, een markt, de hotelschool en maakt u kennis met Portugese recepten die de wereld over zijn gegaan. De rest van de middag is ter vrije beschikking. 's Avonds is een tafeltje in het typische restaurant Leao d'Ouro voor u gereserveerd. Dit authentieke restaurant met azulejos aan de wanden, serveert een Portugese kaart. U dineert hier op basis van 3 gangen, inclusief een halve fles huiswijn per persoon, 2 drankjes (bier of fris), water en koffie.


Dag 8: (Lissabon)

Vandaag is er geen programma en kunt u na het ontbijt in het hotel een eigen invulling geven aan de dag. Zo kunt u naar Sintra gaan waar de koninklijke familie hun zomers doorbracht en waar u het typische Pena Palace vindt. Vergeet niet om een aantal van de typische gebakjes van hier te proeven. Maar u kunt evenzeer Cascais en Estoril bezoeken. Twee oude badplaatsen met een mooie boulevard en een strand. Het diner wordt geserveerd in het restaurant Cantinho do Avillez in Lissabon dat uitstekende beoordelingen krijgt op Tripadvisor en getipt wordt voor een Michelin-ster. Er wordt hier een 3-gangen menu met een glas wijn, water en koffie of thee geserveerd.

Dag 9: (Lissabon)

De laatste dag van de reis checkt u na het ontbijt uit in uw hotel en vliegt u in de loop van de dag terug naar huis. Uiteraard kan de reis ook verlengd worden met een verblijf aan het strand of vervolgd worden met een rondreis richting de Algarve.



Hotels


I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.



Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • 8 overnachtingen in 3 - sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Evt. aanschaf van een routekaart
  • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

  • Dag 1: Porto
  • Dag 2: Porto
  • Dag 3: Covas do Douro
  • Dag 4: Covas do Douro
  • Dag 5: Covas do Douro naar Coimbra (235 km)
  • Dag 6: Coimbra - Lissabon (205 km)
  • Dag 7: (Lissabon)
  • Dag 8: (Lissabon)
  • Dag 9: (Lissabon)


U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.



Culinaire Rondreis Porto 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail