Algarve de nietalleenmaarstrand Rondreis Afbeelding Algarve de nietalleenmaarstrand Rondreis
Algarve de nietalleenmaarstrand Rondreis ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

Algarve de nietalleenmaarstrand Rondreis

***

plane hotel car


13 Dagen

Naast de vele stranden heeft de Algarve natuurlijk veel meer te bieden. In het westen ontdek je ruige kusten, ongerepte natuur en de zeevaartgeschiedenis. In het oosten ontmoet je authentieke dorpjes, brede zandstranden en vogelreservaten. En dan hebben we het nog niet over het ongerepte achterland van de Algarve! Deze rondreis voert je langs de leukste plekken en dat geldt ook voor de kleinschalige en persoonlijke adresjes die we hebben gevonden en waar je gaat logeren!



Dag 1: Faro

Na aankomst in Faro check je eerst in in een gloednieuw en klein boetiek hotel of je kiest voor een nachtje in de bijzonder fraaie pousada even buiten Faro, de hoofdstad van de Algarve. Een goed begin is het halve werk! De stad ligt verscholen achter het Parque Natural de Ria Formosa. Bezoek het stadshart "Vila Adentro", met prachtige smalle steegjes achter metersdikke vestingsmuren. In Faro kun je met een boot het Formosa park bezoeken (birdwatching), maar dit kan ook per fiets!


Dag 2 - 4: Tavira

Vandaag vertrek je voor 3 nachten naar de omgeving van Tavira in het oosten van de Algarve. Tavira is een prachtig vissersstadje met voordeuren in Moorse stijl en gebouwen uit de renaissance tijd, welke duidelijk herinneren aan gouden tijden. Natuurlijk bezoek je hier een van de vele eilandjes voor de kust, waar je heerlijk op het strand kunt liggen. Boten varen af en aan naar de diverse eilandjes, waaronder het Ilha de Tavira. Wanneer je geinteresseerd bent in mooie vogels dan kun je ook prachtige exemplaren gaan spotten in het Parque Natural da Ria Formosa. Verder raden we zeker aan een autotocht te gaan maken door het verrassend mooie achterland (met onderweg een lekkere wandeling of je bezoekt een waterval). Of stadjes bezoeken zoals Olhao, waar je nog steeds de grootste vismarkt van de Algarve vind, intrigerende bedrijvigheid hier. Je verblijfsadres zit helemaal goed en we bieden je een ruime keus! Een gezellig kleine B&B van een architect in Tavira zelf, een eenvoudige maar midden in de natuur gelegen herdade, een heerlijke quinta of een plaatje van een luxe hacienda even buiten Tavira en waar de relaxte sfeer ons direct opviel.


Dag 5 - 6: Omgeving Loule

Loule ligt ongeveer 15 km het binnenland in en is een van de oudste stadjes in het binnenland van de Algarve. En tevens een goede uitvalsbasis om de stranden bij Vilamoura of The Golden Triangle te ontdekken. Maar ook een bezoekje aan het grootste, drukste en bekendste vakantieoord van de Algarve, Albufeira hoort tot de mogelijkheden. Het gebied landinwaarts van Loule kenmerkt zich door ongerepte natuur en leuke Algarviaanse dorpjes. Maar je kunt er ook voor kiezen om lekker te chillen bij het zwembad van deze leuke quinta van enthousiaste Nederlanders die bovendien erg lekker koken!


Dag 7 - 8: Monchique

De volgende dag zet je koers naar Monchique, in de Serra de Monchique. Er groeien palmen, rododendrons, eucalyptusbomen en heel veel bloemen, het gebied wordt dan ook wel de tuin van de Algarve genoemd. Monchique is het centrum van de kunstnijverheid, men maakt o.a. potten en tegels. Andere lokale producten zijn honing, olijfolie en de likeur medronho. Even ten zuiden ligt Caldas de Monchique, bekend om zijn thermale bronnen. Leuk om te doen is om naar het hoogste punt van de Algarve te rijden, naar Foia. Het uitzicht vanaf ruim 900 meter is adembenemend maar dat geldt ook voor het hotel waar je een nachtje verblijft! Vanaf hier kun je prachtige wandelingen maken in de omgeving.


Dag 9 - 10: Lagos

Op dag 9 reis je vervolgens door richting het westen van de Algarve, je verblijft in de buurt van Lagos in een luxe boetiekhotel te midden van romantische tuinen of een ongecompliceerd maar reuze gezellig complex met allerlei diverse appartementen en een ontbijt waar je je vingers bij opeet. Lagos heeft een mooie historische binnenstad (in tegenstelling tot de betonnen buitenwijken) waar een relaxt sfeertje hangt. Ook een aantal prachtige en wereldberoemde stranden zoals Praia Dona Ana en Praia do Camilo vind je hier. Maar een must-see is toch ook de Ponta da Piedade, een prachtige rotsformatie in zee. Andere leuke activiteiten zijn om boottochtjes te maken, waaronder dolfijnen safaris. Of je gaat leren surfen!


Dag 11 - 12: Aljezur

Aljezur heeft nog veel van zijn authenticiteit kunnen behouden. Het is een dorp van een kleine 3000 inwoners en ook in de omgeving heerst een relatieve rust, zeker in vergelijking met de iets zuidelijker gelegen Algarvekust. De markante smalle en steile straatjes en het oude kasteel boven op de bergtop, het zijn prachtige details. Het dorp zelf is maar 10 km van het dichtstbijzijnde strand gelegen en de weg er naartoe loopt door de heerlijke natuur, op een gegeven ogenblik zijn de uitzichten op de Atlantische kust spectaculair.Maar ook andere, indrukwekkende stranden zijn op acceptabele afstand te vinden. In dit gebied werken we samen met een aantal heerlijke kleinschalige hotels, een fijne combi met de overrompelende omgeving en meer dan waard in deze rondreis op te nemen!


Dag 13: Naar huis

Met tegenzin terug naar Faro luchthaven, en helaas alweer het einde van je rondreis door de Algarve!



Hotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice



Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • 12 overnachtingen in 3 - sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

 

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

  • Dag 1: Faro
  • Dag 2 - 4: Tavira
  • Dag 5 - 6: Omgeving Loule
  • Dag 7 - 8: Monchique
  • Dag 9 - 10: Lagos
  • Dag 11 - 12: Aljezur
  • Dag 13: Naar huis

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.


Algarve de nietalleenmaarstrand Rondreis 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail