9 dagen Fly Drive van de Algarve naar Lissabon Afbeelding 9 dagen Fly Drive van de Algarve naar Lissabon
9 dagen Fly Drive van de Algarve naar Lissabon ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

9 dagen Fly Drive van de Algarve naar Lissabon

***


9 Dagen


Met deze Fly Drive maakt u een combinatie van de mooiste strandbestemmingen en leukste culturele steden. Ontdek het moois van Zuid-Portugal met deze 9 daagse Fly en Drive.
Dag 1: Amsterdam - Faro

Vanaf Schiphol Amsterdam vliegt u naar Faro. Bij aankomst haalt u uw huurauto op het vliegveld en rijdt u naar uw hotel in Faro waar u zult verblijven.

Dag 2: Faro - Lagos (91 km)

U vervolgt uw weg naar de havenstad Lagos, waar u de 2e nacht zal doorbrengen. Lagos wordt ook wel de 'Parel van de Algarve' genoemd en biedt, zoals de naam u misschien al doet verwachten, een diversiteit aan culturele, historische en natuurrijke bezienswaardigheden. Een kleine greep uit de vele mogelijkheden: - Het Gouverneurspaleis, gebouwd in Moorse stijl en vanaf de 14de eeuw de zetel van de gouverneur. - Igreja de Santo Antonia is een kerk die na een aardbeving in 1769 weer is opgebouwd. De buitenkant doet wat sober aan, maar de binnenkant geeft u een goede voorstelling van de Algarvische Barok met de befaamde azulejos (handgemaakte tegels), verguld houtsnijwerk en indrukwekkende schilderijen. - Ponta da Piedade, achter de havenburcht begint deze verweerde rotswand met bizarre en prachtige rotsformaties, grotten, koepels en pijlers. Dit sculpturenlandschap strekt zich uit over een afstand van ca. 2 km tot aan de vuurtoren en is het best te bezichtigen met een boottochtje.

Dag 3: Lagos - Beja (172 km)

Beja behoort tot de steden die ook na lang piekeren niet echt interessant zijn te noemen. De hoofdstad van de agrarische provincie Baixo Alentejo telt rond de 35 duizend inwoners en ligt er in de eindeloze uitgestrektheid van de laagvlakte wat verloren bij aan de doorgaande weg van de Spaans-Portugese grens naar de Atlantische kust.

Dag 4: Beja - Evora (81 km)

U trekt de Alentejo in naar de plaats Evora. Onderweg komt u langs de plaats Tomar, onder deze stad liggen de resten van twee Romeinse steden; Nabantia en Sellium. In de stad vindt u het klooster Convent van Christus dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Maar ook kunt u het Castelo de Tomar bezoeken dat in het jaar 1160 gebouwd werd door de Tempeliers. U kunt hier onder andere een Romeins aquaduct en de Romeinse tempel van Evora bezoeken. Ook de vroeg-gotische kathedraal van Evora, gebouwd van 1186 tot 1204, met een klooster uit de 14e eeuw is een bezoek waard.

Dag 5: Evora - Lissabon (132 km)


Lissabon, hoofdstad van Portugal, gelegen aan de monding van de rivier de Tejo en vanwaar de Portugese boten overzee vertrokken in de 15e en 16e eeuw richting het oosten. In die tijd, de periode van maritieme ontdekkingen, werd de stad het centrum van een groot rijk.
Bekend om zijn historische, traditionele buurten, zult u versteld staan van de delen van Chiado, Bairro Alto en Alfama, evenals het kasteel van Saint George en de prachtige uitzichten vanaf de top van de heuvel.

Wij raden u aan om vandaag te gebruiken om de geweldige stad Lissabon te ontdekken. U kunt ook naar de Koningsstad Sintra reizen en een van de vele imposante paleizen bezoeken. Waar u ook voor kiest, in de late middag of vroege avond is het heerlijk toeven in de tuin met zwembad en uitzicht over de Taag.

Dag 6-8: Lissabon - Cascais/Estoril (67 km)

In Cascais kunt u het Museu Muncipal bezoeken. Dit museum bevindt zich in het paleis van de graven van Castro Guimaraes en is geschonken aan de gemeente Cascais in 1927. U kunt hier zien hoe de Portugese adel aan het begin van deze eeuw woonde. Ook het Museu do Mar (Zeemuseum) is een bezoek waard. Dit museum staat in het teken van de vissers en tradities van de stad Cascais.

Dag 9: Terugvlucht

Uw fly-drive eindigt na het ontbijt. Afhankelijk van uw terugreistijd kunt u misschien nog een aantal uren genieten van de stad, alvorens u naar de luchthaven vertrekt om uw huurauto in te leveren en naar Nederland terug te keren.Hotels
U verblijft in goede 3- of 4-sterrenhotels op basis van logies en ontbijt.
I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • 8 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie
Dag tot dag:
 • Dag 1 - Amsterdam - Faro
 • Dag 2 - Faro - Lagos (91 km)
 • Dag 3 - Lagos - Beja (172 km)
 • Dag 4 - Beja - Evora (81 km)
 • Dag 5 - Evora - Lissabon (132 km)
 • Dag 6 - Lissabon
 • Dag 7 - Lissabon - Cascais/Estoril (67 km)
 • Dag 8 - Lissabon
 • Dag 9 - Terugvlucht

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.9 dagen Fly Drive van de Algarve naar Lissabon 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail