8 Daagse Rondreis Portugal Afbeelding 8 Daagse Rondreis Portugal
8 Daagse Rondreis Portugal ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

8 Daagse Rondreis Portugal

***

plane hotel car


8 Dagen

Een afwisselende vakantie in Midden-Portugal. Je ontdekt de mooiste plekjes van de schitterende streken Centro, Alentejo en Lissabon. Je reist van het charmante Obidos naar het platteland rond vestingstadje Monsaraz bij de Spaanse grens om na een verblijf in Evora te eindigen in hartje Lissabon.



Dag 1: Lissabon - Obidos

Het vakantiegevoel kan meteen beginnen! Je haalt je auto van het vliegveld en rijdt binnen een uurtje naar Obidos, dat met zijn imposante stadsmuren, witte huisjes en hellende straatjes een heerlijke start van je vakantie betekent. Je logeert midden in het schilderachtige centrum, in een hotel dat letterlijk en figuurlijk zeer goed te boek staat: overal in het Literature Hotel vind je boeken. Het hotel heeft een prachtige en heel gezellige bibiliotheek. Het is maar een klein stukje om: het 18e-eeuwse klooster/paleis van Mafra, met zijn schitterende bibliotheek. Deze wordt tot een van de mooiste ter wereld gerekend. Kom je vroeg in de ochtend aan in Lissabon? Dan zou je zelfs een langer ommetje via de paleizen en kastelen van Unesco-erfgoed Sintra kunnen overwegen.


Dag 2: Obidos


Obidos ligt tussen zijn stadsmuren als een schelpdier in zijn schelp. Het is heerlijk dwalen door de hellende straatjes. Bewonder je ook de prachtige toegangspoort met zijn azulejos? Vroeg in de ochtend en vanaf het eind van de middag heb je het stadje het meest voor jezelf: de rest van de dag moet je het delen met andere toeristen. Tip: de meeste toeristen beperken zich tot het hoofdstraatje met de winkels, terwijl de straat die daar evenwijdig aan loopt net zo schilderachtig is. Ook voor uitstapjes ligt Obidos heel gunstig. Het klooster van Alcobaca is Unesco-werelderfgoed. Een bezoekje is een must voor romantische zielen: het klooster is nauw verbonden met de verboden liefde van de middeleeuwse koning Pedro en zijn Ines. Een oer-romantisch verhaal over liefde tot ver voorbij de grenzen van de dood: de koning kroonde zijn gestorven geliefde tot koningin en zette haar op de troon. Het verhaal werd vele tientallen malen verfilmd of beschreven in operas, romans en gedichten. Je rijdt ook zo naar Nazare. Dit vissersdorpje met zijn witte huisjes en de geur van gegrilde sardientjes behoort tot de meest bezochte plaatsjes van Portugal. Het is toeristisch, maar zeker charmant.


Dag 3: Obidos - Monsaraz


Je verhuist van het westen van Portugal naar het oosten, dicht tegen de Spaanse grens. De reis geeft je alvast een goede indruk van het ongerepte landschap van de Alentejo, dat veel verschillende gezichten heeft: soms heuvelachtig, soms bijna vlak en savanne-achtig, soms bergachtig. Maar steeds spelen de olijfbomen, de wijngaarden en de kurkeiken een belangrijke rol. De Alentejo is s werelds belangrijkste producent van kurk. Onderweg kun je diverse prachtige plaatsjes aandoen, zoals Arraiolos, Terena en Villa Vicosa. Houd je van wijn en olijfolie? Dan zit je hier uitstekend! De streek geldt als een van de meest verrassende wijnregios van Europa. Vooral in en rond Reguengos de Monsaraz kun je uitstekende wijnen proeven. Proef je ook de voortreffelijke ham van de zwarte Iberische varkens? De ham uit deze grensstreek is vooral bekend onder de Spaanse naam pata negra maar de Portugese porco preto wordt gemaakt van hetzelfde Iberische zwarte varken en smaakt net zo voortreffelijk!


Dag 4: Monsaraz - Evora


Monsaraz is weer een stadje waar je non-stop schilderachtige hoekjes kunt fotograferen! Monsaraz staat dan ook hoog op alle lijstjes van de mooiste stadjes van Portugal. Zoals veel stadjes in de omgeving, wordt het gekenmerkt door stevige stadsmuren, hellende straatjes en eenkasteel: de stadjes in deze grensstreek tussen Portugal en Spanje hadden een belangrijke strategische functie. Neem zeker je tijd om het stadje goed te bekijken! Daarna rijd je naar Unesco-werelderfgoed Evora, een stad die als weinig andere de geschiedenis van Portugal samenvat. Het is bijna onvoorstelbaar, schreef Nobelprijswinnaar Jose Saramago, dat een zo prachtige stad ooit niet heeft bestaan.


Dag 5: Evora


In en rond Evora vind je monumenten uit alle tijden. De stad heeft een 16e-eeuwse universiteit, monumenten uit de Romeinse tijd, uit de Moorse tijd en de christelijke tijd. En net buiten de stad vind je 7.000 jaar oude prehistorische monumenten. Begin je de dag met een kop koffie onder de arcaden op het Giraldo-plein? Dwaal je door het labyrint van straatjes? Bezoek je de bijzondere kathedraal? De curieuze bottenkerk San Francisco? Een kijkje net buiten de stadsmuren is ook aan te raden: de Cromeleque dos Almedres is de op-een-na-grootste prehistorische steencirkel van Europa.


Dag 6: Evora - Lissabon


Op naar de hoofdstad! De stad van de fado en de Taag, is met zijn boven- en benedenstad absoluut een bezoek waard. Begin je meteen met het mooiste uitzicht over de stad, boven op het Castelo de Sao Jorge Of maak je eerst een orienterend ritje door de stad met de historische tram 28? Dit 100 jaar oude trammetje hobbelt je door de steile, smalle straatjes van Alfama: de wijk van de fadozangers. Een hele leuke kennismaking met de Portugese hoofdstad, mits je een plek aan het raam weet te bemachtigen.


Dag 7: Lissabon


Nog een dag om te genieten van al het moois in Lisboa. Zeker doen: het 16e-eeuwse Jeronimos-klooster bekijken in de wijk Belem. Dit klooster werd gebouwd met de schatten die de ontdekkingsreizigers meenamen van hun reizen. Het graf van de beroemdste Portugese ontdekkingsreiziger, Vasco da Gama, is er ook te vinden. Als je toch in Belem bent: ook de fraai gedecoreerde 15e-eeuwse wachttoren aan de Taag is een kijkje waard. De toren zou net zo goed in Marokko of een ander Arabisch land kunnen staan. Ook de straatjes rond het Paleis aan de Taag zijn zeer de moeite waard. Sluit je deze reis door Portugal af met een fado-avond in Afama?


Dag 8: Lissabon


Heb je nog tijd om even te genieten van de Portugese zon voor je terugvliegt naar het noorden?



Hotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.



Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in 3-sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

  • Dag 1: Lissabon - Obidos
  • Dag 2: Obidos
  • Dag 3: Obidos - Monsaraz
  • Dag 4: Monsaraz - Evora
  • Dag 5: Evora
  • Dag 6: Evora - Lissabon
  • Dag 7: Lissabon
  • Dag 8: Lissabon

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.


Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.


8 Daagse Rondreis Portugal 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail