18 Daagse Rondreis Portugal Afbeelding 18 Daagse Rondreis Portugal
18 Daagse Rondreis Portugal ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

18 Daagse Rondreis Portugal

***

plane hotel car


18 Dagen


Hoe goed ken jij Portugal? Na deze rondreis heel erg goed! Je ontdekt alles wat Portugal zo aantrekkelijk maakt, van de Douro-vallei tot de Algarve. Van Lissabon tot Porto. En van de kloosters, kastelen en cultuursteden in het hart van het land tot de natuurgebieden in het noorden en oosten! Portugal compleet!




Dag 1: Lissabon - Tomar


Verruil de grijze noordelijke luchten voor het zonnige Portugal! Je haalt de auto in Lissabon van het vliegveld en rijdt in nog geen twee uur naar je eerste hotel in het middeleeuwse stadje Tomar. Is er nog tijd voor een duik in het zwembad? Vanuit het water kijk je uit op het imposante kasteel van de tempelridders!

Dag 2: Tomar

Vanuit je hotel loop je in twee minuten naar het centrum van Tomar en bereik je ook snel het op de heuvel gelegen kasteel van de tempelridders. Een bezoek aan dit imposante kasteel van het Jeruzalem van Portugal is echt een must.Verder rijd je vanuit Tomar binnen een uurtje naar diverse Unesco-werelderfgoedplaatsen, zoals het klooster van Batalha en de universiteitsstad Coimbra. Ook heel mooi is het kasteel van Almourol, romantisch gelegen op een eilandje in de Taag.

Dag 3: Tomar - Aveiro

Op naar het Venetie van Portugal! Aveiro is een romantische en levendige stad met kanalen, gelegen aan de lagune. We adviseren je onderweg een bezoek te brengen aan Coimbra. Dit is de oudste universiteitsstad van Portugal en een van de oudste van heel Europa. Coimbra ligt heel mooi aan de rivier, met een benedenstad en een bovenstad. In die bovenstad vind je de universteit. Bewonder er zeker de bibliotheek, die terecht vaak wordt geroemd als een van de mooiste ter wereld. Minder bekend is dat Coimbra ook een van de fado-centra van Portugal is. Het is een ander soort fado dan die in Portugal (meer van de studenten, minder van de zelfkant). Zeer de moeite van het beluisteren waard! Voor romantische zielen nog een tip: bezoek de tuin van en verdiep je in het oer-romantische liefdesverhaal van koning Pedro en koningin Ines. Romeo en Julia is er niets bij!

Dag 4: Aveiro

Aveiro is een bijzonder leuke studentenstad, precies groot genoeg om gezellig te zijn en klein genoeg om intiem te zijn. Je hotel is gesitueerd op een perfecte plek om de stad te verkennen: vrijwel direct aan de kade waar de gondels aanleggen, bij de leuke smalle straatjes in het historische centrum. Heel erg leuk is de tocht die je in zon kleurrijke gondel gaat maken, met ontbijt aan boord. Verder adviseren je lekker door het centrum te dwalen en de mooie azulejos (tegeltjes) te bewonderen. Neem ook zeker een kijkje in de leuke wijk Costa Nova, aan het strand. Als je nog niet in optimale vakantiestemming was, dan ben je het zeker bij het zien van de vrolijk gekleurde vakwerkhuisjes.Vanuit Aveiro kun je ook een bezoek brengen aan Porto. Als je dat met de trein doet, ben je er bovendien zeker van dat je de prachtige azulejos op het station van Aveiro ziet.

Dag 5: Aveiro - Amares

Op naar de ruige schoonheid van het noorden. Je verhuist van het ene stijlvolle hotel naar het andere: een prachtige pousada aan de rand van Nationaal Park Serra dos Gredos. Deze pousada is een oud klooster, dat op bijzonder fraaie wijze werd gerestaureerd door een van Portugals toonaangevende architecten. Het combineert eeuwenoude historie met moderne snufjes.Je komt onderweg langs Porto en zou ook een bezoek kunnen brengen aan twee andere steden met een rijke historie: Braga en Guimaraes. De eerste staat bekend als de kerkelijke hoofdstad van het land. Een bekend Portugees gezegde luidt: In Coimbra studeren we, in Porto werken we, in Braga bidden we en in Lissabon feesten we. Guimaraes is een oude koningsstad, die ook wel de geboortestad van Portugal wordt genoemd.

Dag 6: Amares

Neem zeker een kijkje in het Nationaal Park Peneda-Geres. Dit unieke natuurgebied biedt je een prachtig berglandschap met watervallen en natuurlijke zwembaden. Een fascinerende mix van een ruig rotslandschap en weelderige groene terrassen, die soms aan Toscane of zelfs aan Indonesie doen denken.Je vindt hier volop rust en stilte. Toch is er een kansje dat je in de file komt te staan: loslopende koeien en geiten zijn geen uitzondering. Je maakt ook kans op ontmoetingen met bijzondere (roof)vogels. Her en der kom je ook de schilderachtige maisopslaagplaatsen op poten tegen, die typerend zijn voor Noord-Spanje en -Portugal. Vooral het dorp Soajo is op dit gebied een schoonheid
s Avonds nog een drankje met uitzicht op de bergen in de ruime kloostertuin? Met wat geluk hoor je in de verte de wolven huilen en de uilen roepen.

Dag 7: Amares - Lamego

Alweer een verandering van decor. Vandaag rijd je naar de regio die door velen de allermooiste van Portugal wordt gevonden: de Douro-vallei. Op de torenhoge en steile terrassen langs de rivier de Douro, worden de beroemde Port-wijnen geproduceerd. En niet te vergeten: uitstekende rode en witte wijnen, die de laatste jaren steeds vaker internationaal geroemd worden. Als je Braga en/of Guimaraes nog niet gezien hebt, krijg je onderweg een nieuwe kans. Mocht je rond lunchtijd in Guimaraes zijn, dan is het zeker te overwegen om in de pousada te lunchen: uitstekende maaltijden in een prachtig decor.

Dag 8: Lamego

Wat je zeker moet doen: de rit langs de Douro maken. Het traject tussen Peso da Regua en Pinhao werd vorig jaar nog uitgeroepen tot een van Europas mooiste autoroutes. Onderweg kun je vele wijn- en porthuizen bezoeken. Bij sommige, zoals Quinta do Seixo, kun je lunchen in de wijngaarden. Voor een heerlijke lunch op een prachtige locatie aan de rivier kunnen we The Vintage House Hotel adviseren. Loop voor of na de lunch even naar het stationnetje, dat prachtige azulejos (Portugese tegeltjes heeft).

Dag 9: Lamego - Castelo Branco

Je rijdt vandaag richting de grensstreek met Spanje (de oudste nog bestaande grens van Europa!), waar talrijke kastelen en burchten nog getuigen van het strategische belang dat deze regio ooit had. Je komt dicht langs schilderachtige historische plaatsjes als Belmonte en Castelo Novo.Onderweg kom je langs de Serra da Estrela, met de hoogste bergen van Portugal. En met de lekkerste kaas die in Portugal wordt gemaakt. Schapenkaas vooral, want het zijn de schapen (en hun wol!) die deze regio ooit rijk hebben gemaakt. In Celerico da Beira kun je die kaas (en andere streekproducten) kopen bij Sabores da Serra (Smaken van de Serra).

Dag 10: Castelo Branco

Ontdek je vandaag waarom deze streek een geliefde vakantieregio is bij de Portugezen zelf?Je kunt een hele leuke wandeling maken door de barokke tuin van de aartsbisschop in Castelo Branco. Of rijd je langs een paar van die historische stadjes die een belangrijke rol speelden in het bewaken van de grens met Spanje? Plaatsjes als Sortehla, Idanha-a-velha en Monsanto zijn zeker een bezoekje waard. Ook qua natuur is de streek heel interessant. Je zit bij het Parque Natural do Tejo Internacional: een mooi natuurpark rond het stroomgebied van de Taag. Vooral voor vogelliefhebbers valt er veel te genieten, met onder meer zwarte ooievaars.

Dag 11: Castelo Branco - Evora

Op naar Evora, de stad die als geen ander de geschiedenis van Portugal samenvat! Onderweg heb je bij Portas do Rodao nog een prachtig uitzicht over de Taag (en de mogelijkheid een boottochtje te maken). Daarna rijd je door de Alentejo, de streek van de kurkeiken, de olijfbomen en een paar van Portugals beste wijngaarden. Een leuke plaats om te stoppen is het ommuurde marmerstadje Estremoz.

Dag 12: Evora

In en rond Evora vind je monumenten uit alle tijden. De stad heeft een 16e-eeuwse universiteit, monumenten uit de Romeinse tijd, uit de Moorse tijd en de christelijke tijd. En net buiten de stad vind je 7.000 jaar oude prehistorische monumenten. Tip: begin je de dag met een kop koffie onder de arcaden op het Giraldo-plein! Dwaal je daarna door het labyrint van straatjes? Bezoek je de bijzondere kathedraal? De curieuze bottenkerk San Francisco? Een kijkje net buiten de stadsmuren is ook aan te raden: de Cromeleque dos Almedres is de op-een-na-grootste prehistorische steencirkel van Europa.

Dag 13: Evora - Tavira

De Algarve mag natuurlijk niet ontbreken in deze reis. Je rijdt door de zuidelijke Alentejo en de Algarve richting het zuidoostelijkste puntje van het land.

Dag 14-15: Tavira

Een paar dagen genieten van zon, zee en strand! En van de heerlijke keuken natuurlijk. Proef je een van de lekkere vis- of zeevruchtgerechten? Minder bekend is dat de Algarve ook qua cultuurgoed en stedelijk schoon een woordje meespreekt. En je zit precies op de goede plek om daarvan te genieten: Tavira is de mooiste stad van de Algarve. Tip: neem het pontje naar Ilha de Tavira (Tavira-eiland) en geniet daar van de mooie stranden.

Dag 16: Tavira - Sintra/Lissabon

Je sluit deze reis af in stijl, tussen de paleizen van Sintra, waar vroeger de Portugese koningen vakantie vierden. Sintra is niet alleen op zichzelf een hele mooie bestemming, maar ook een perfecte uitvalsbasis om (met de trein) de Portugese hoofdstad Lissabon te verkennen.De stad van de fado en de Taag mag natuurlijk niet ontbreken in deze rondreis. Begin je meteen met het mooiste uitzicht over de stad, boven op het Castelo de Sao Jorge? Of maak je eerst een orienterend ritje door de stad met de historische tram 28? Dit 100 jaar oude trammetje hobbelt je door de steile, smalle straatjes van Alfama: de wijk van de fadozangers. Een hele leuke kennismaking met de Portugese hoofdstad, mits je een plek aan het raam weet te bemachtigen.

Dag 17: Lissabon

Zeker doen: het 16e-eeuwse Jeronimos-klooster bekijken in de wijk Belem. Dit klooster werd gebouwd met de schatten die de ontdekkingsreizigers meenamen van hun reizen. Het graf van de beroemdste Portugese ontdekkingsreiziger, Vasco da Gama, is er ook te vinden. Als je toch in Belem bent: ook de fraai gedecoreerde 15e-eeuwse wachttoren aan de Taag is een kijkje waard. De toren zou net zo goed in Marokko of een ander Arabisch land kunnen staan.

Dag 18: Lissabon - Amsterdam

Terug naar huis!



Hotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice



Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • 17 overnachtingen in 3 - sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • * Huurauto, categorie Small
  • * Ongelimiteerde kilometers
  • * (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • * Schadeverzekering (CDW)
  • * Diefstalverzekering (TP)
  • * Terugbetaling eigen risico
  • * Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • * 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 

Optioneel

* Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.

* Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

 

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

  • Dag 1: Lissabon - Tomar
  • Dag 2: Tomar
  • Dag 3: Tomar - Aveiro
  • Dag 4: Aveiro
  • Dag 5: Aveiro - Amares
  • Dag 6: Amares
  • Dag 7: Amares - Lamego
  • Dag 8: Lamego
  • Dag 9: Lamego - Castelo Branco
  • Dag 10: Castelo Branco
  • Dag 11: Castelo Branco - Evora
  • Dag 12: Evora
  • Dag 13: Evora - Tavira
  • Dag 14: Tavira
  • Dag 15: Tavira
  • Dag 16: Tavira - Sintra/Lissabon
  • Dag 17: Lissabon
  • Dag 18: Lissabon


18 Daagse Rondreis Portugal 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail