15 daagse Fly drive Andalusia en Alentejo Afbeelding 15 daagse Fly drive Andalusia en Alentejo
15 daagse Fly drive Andalusia en Alentejo ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Portugal

15 daagse Fly drive Andalusia en Alentejo

***

plane hotel car


15 Dagen



Dag 1: Malaga - Priego de Cordoba (ca. 130 km)

Vliegreis naar Malaga. Na aankomst neemt u de huurauto in ontvangst en rijdt u naar Priego de Cordoba. U verblijft de eerste 3 nachten in Priego de Cordoba.


Dag 2 en 3: Priego de Cordoba en omgeving

Priego de Cordoba nodigt u uit voor een wandeling langs schitterend historisch erfgoed. Er zijn talloze barokke monumenten en smalle kronkelende straatjes die deze plaats een unieke sfeer geven. Het kasteel, de fonteinen, de kerkena?wat een prachtige plaats. In de omgeving van Priego de Cordoba vindt u de plaatsjes Cabra (ca. 29 km), Lucena (ca. 36 km) en Alcala la Real (ca. 28 km) die ook een bezoek waard zijn.

Cabra is een mooie plaats met een serene sfeer, dat wordt omgeven door bergen en (olijfboom)gaarden. Typerend voor Cabra zijn de prachtige barokke gebouwen en vele parken. Interessante bezienswaardigheden die u hier tijdens een wandeling kunt ontdekken zijn onder andere de Rio fontein, het kasteel, de Puerta del sol met de prachtige oude panden en de barokkerken Nuestra Senora de la Ascuncion en San Juan Bautista Puerta del Sol. Lucena ligt precies in het midden van Subbetica, in het zuiden van de provincie Cordoba. Kunst, geschiedenis en natuur komen hier samen en bepalen de charme van de stad. Joodse, Arabische en christelijke invloeden vormen een interessante mix.

Interessant zijn onder meer het kasteel El Moral, het Condes de Santa Ana paleis en de talloze kerken. Alcala la Real bevindt zich onder de op een heuvel gelegen Fortaleza de la Mota. Kenmerken voor dit karakteristieke plaatsje zijn een rijk erfgoed, een lange en boeiende geschiedenis, folklore, oude ambachten en oude tradities. Bezienswaardig zijn onder meer het fort, de oude stadsmuren, de talloze kerken, het abdijpaleis, de kappelletjes in de wijk Las Cruces en fraaie kloosters.

Op culinair gebied kunt u in Alcala la Real terecht voor de typische Arroz Caldosa (een soort paella-achtige soep) en Secretaria (stoofpotje met kip), natuurlijk vergezeld door een van de goede lokale wijnen.


Dag 4: Priego de Cordoba-Carmona (ca. 161 km)

Vandaag rijdt u naar de volgende bestemming, Carmona. Onderweg is een stop in Ecija aan te bevelen. Ecija is een klein stadje dat vooral vanwege de talrijke barokke monumenten een bezoek waard is. Ecija ontstond als Griekse nederzetting, en heette onder de Romeinen Astigi. Volgens de legende zou hier ooit de Apostel Paulus gepredikt hebben. De hoge klokkentorens, met hun steenkleur en rijke azulejos-versiering bepalen het stadsbeeld. Daarom wordt Ecija ook wel de stad van de torens genoemd. U verblijft 3 nachten in Carmona.


Dag 5 en 6: Carmona en omgeving

Carmona, mooi gelegen op een heuvel in een vruchtbare regio, is een van de oudste en sfeervolste steden van Andalusie.Bezienswaardig zijn onder meer de stadsmuren, het Alcazar de la Puerta de Sevilla, het Alcazar del Rey Don Pedro en niet te vergeten de Necropolis. Het Alcazar de la Puerta de Sevilla is gebouwd op de Puerta de Sevilla en vormde een haast onneembaar complex. Vanaf de toren heeft u een prachtig uitzicht op Carmona.

Het Alcazar del Rey Don Pedro is het hoogste punt van Carmona. Na een aardbeving in 1755 werd het paleis geleidelijk een ruine. De Necropolis van Carmona werd aan het eind van de 19e eeuw ontdekt en stamt uit de eerste eeuw. Hier ontdekt u uit de rotsen gehouwen koepels, zalen en tunnels. Ook de Santa maria kerk en het kleine stadsmuseum zijn een kijkje waard. Wandelend door de oude wijk, langs paleizen, mooie patriciershuizen, kerken en monumentale gebouwen, komt de geschiedenis tot leven. Even winkelen en een terrasje pikken op het centrale marktplein, de Mercado, is zeker aan te raden.

In de omgeving van Carmona vindt u de stad Sevilla (ca. 35 km). Sevilla is de stad die gesticht werd door Julius Caesar. In deze bruisende stad vindt u talloze architectonische hoogtepunten uit zowel het heden als het verleden. Blikvanger van de stad is de immense kathedraal met de werkelijk magnifieke klokkentoren La Giraldaa, die in een vorig leven de minaret van een moskee was. Rond de universiteit en de Plaza de Espana vindt u bovendien in een uitgestrekt park de bijzonder gebouwen van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1926, waar de Spaanstalige landen van Zuid-amerika zich presenteerden in hun voormalig moederland. Ook kunt u een heerlijke wandeling maken door de charmante wijk Santa Cruz.


Dag 7: Carmona - Arronches (ca. 295 km)

U rijdt vandaag de grens over met Portugal. Onderweg is een stop in Badajoz aan te bevelen. Badajoz ligt vlakbij de Portugese grens en bij de rivier Gaudiana. Badajoz is een ware handelsstad, er wordt vanuit hier veel gehandeld met steden in Portugal, de stad exporteert vooral wol en leer. In de stad zijn er verschillende historische monumenten te bewonderen, een daarvan is de Alcazaba, een fort dat stamt uit de tijd van de Moren. Verderop in de stad zijn er diverse oude pleinen te vinden en interessante kerken zoals Iglesia de Santa Domingo, Iglesia San Andres en de bijzondere Catedral de San Juan. U verblijft 3 nachten in Arronches.

Dag 8 en 9: Arronches en omgeving

Vrije dagen in het historische stadje Arronches, hier bevindt zich het museum Vale do Junco Rock paintingsa. Dit is een grot waar verschillende grotschilderingen van dieren en mensen te herkennen zijn, zeker een bezoek waard! In de omgeving van Arronches zijn ook veel leuke uitstapjes die u kunt maken. Zo kunt u naar het plaatsje Campo Maior waar een prachtige kasteel, openluchtmuseum met routes door de lokale landschappen, gastronomie en etnografie en een museum dat geheel gewijd is aan de olijfteelt te vinden is.

Ook Marvao en Castelo de Vide zijn aanraders, gelegen in Serra de Sao Mamede Natural Park. Marvao is een van de meest karakteristieke dorpen van Alentejo met een prachtig kasteel en veel erfgoed. Castelo de Vide is een heuveldorp met veel unieke erfstukken van de het christelijke en joodse geloof. Bezoek het kasteel, de synagoge, de Fonta Da Vila en wandel door de kronkelende steegjes, bloemrijke trottoirs en middeleeuwse Joodse wijk. Een must-see is Portalegre. Ga hier naar Alegrete Town and Castlea, een klein dorp met witte huisjes en een torenhoog kasteel op de heuvel omringd door berken of bezoek de indrukwekkende kathedraal.


Dag 10: Arronches-Evora (ca. 110 km)

Vandaag rijdt u van Arronches naar het charmante stadje Evora. Onderweg komt u langs Elvas, deze stad beschikt over werelderfgoed. Onder het werelderfgoed vallen een van de belangrijkste aquaducten van het land en een prachtig middeleeuws kasteel. Elvas beschikt ook over een in 1517 gebouwde kathedraal en een militair museum, Military Museum of Santa Luzia Forta. U verblijft 2 nachten in Evora.


Dag 11: Evora en omgeving

Vrije dag in Evora, de parel van de Alentejo en zonder twijfel een van de mooiste steden van Portugal! Het plaatsje is terecht opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO! De stad wordt omgeven door een 6 km lange stadsmuur en de stadskern bestaat uit mysterieuze bochtige straatjes met witte huizen en arcadegalerijen die van de akropolis naar beneden lopen. De akropolis is het oudste gedeelte van de stad. Deze museumstad met haar extreem rijke culturele en artistieke erfgoed is een must voor iedereen die de streek Alentejo bezoekt. Natuurlijk kunt u ook uitstapjes maken in de omgeving. In het zuiden van Evora liggen een van de grootste hunnebedden van Europa, de Anta Grande do Zambujeiro. Of maakt u een trip naar het noorden van Evora naar het marmeren museumstadje Vila Vicosa en het witte stadje Redondo.


Dag 12: Evora - Osuna (ca. 417 km)

Vandaag rijdt u naar de volgende bestemming, Osuna. Onderweg komt u wederom langs de welbekende plaatsen Elvas en Sevilla. Mocht u nog geen genoeg hebben van deze steden, dan is dit een leuke tussenstop. De komende 3 nachten verblijft u in Osuna.


Dag 13 en 14: Osuna en omgeving

Het sfeervolle, historierijke Osuna is fraai gelegen tegen een helling en bevindt zich op slechts ca. 1 uur rijden van Cordoba. Het is met haar vele witte huizen een typisch Andalusisch plaatsje. U vindt er talloze kerken, diverse paleizen, enkele interessante musea en fraaie pleinen, zoals het Plaza Mayor en het Plaza de Toros. Andere bezienswaardigheden zijn onder meer de universiteit, de Torre del Agua en het Encarnacion klooster.

De straten van Osuna stralen een monumentale sfeer uit en het is dan ook heerlijk om door deze plaats te dwalen. In de restaurants en typische tapasbarretjes kunt u genieten van de overheerlijke Spaanse keuken! Mocht u nog tijd over hebben dan is een bezoek aan Cordoba of Ronda aan te raden. Onder de Moorse heersers was Cordoba na Constantinopel de grootste stad van Europa. De rijkdom, de macht en het aanzien die hiermee gepaard gingen, blijken duidelijk uit de wereldberoemde moskee de Mezquita, toentertijd na de moskee van Mekka de grootste ter wereld.

Iedere islamitische heerser liet een stukje aan de moskee bijbouwen, zodat deze bleef groeien. Na herovering op de moren bouwden de christelijke heersers in het midden van de moskee een kathedraal, die meer dan twee keer zo hoog is als de moskee. De omringende wijk staat bekend als de oude joodse wijk en herbergt verrassende pleintjes, smalle straatjes en eeuwenoude huisjes. Het witte dorp Ronda is schitterend in de bergen gelegen. De strategische ligging maakte Ronda tot een belangrijke stad, waar vaak om werd gestreden. Dwars door de stad gaapt een diepe kloof, El Tago. Centraal in de stad ligt de brug Puente Nuevo, gebouwd in de achttiende eeuw en de verbinding vormend tussen de oude en de nieuwe stad. Het uitzicht is adembenemend.


Dag 15: Osuna - Malaga (ca. 120 km)

U rijdt terug naar Malaga en levert uw huurauto in op de luchthaven en vliegt terug naar Amsterdam.



Hotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice

Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • 14 overnachtingen in 3-sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto


Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

 

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
  • Dag 1: Malaga - Priego de Cordoba
  • Dag 2: Priego de Cordoba en omgeving
  • Dag 3: Priego de Cordoba en omgeving
  • Dag 4: Priego de Cordoba - Carmona
  • Dag 5: Carmona en omgeving
  • Dag 6: Carmona en omgeving
  • Dag 7: Carmona - Arronches
  • Dag 8: Arronches en omgeving
  • Dag 9: Arronches en omgeving
  • Dag 10: Arronches - Evora
  • Dag 11: Evora en omgeving
  • Dag 12: Evora - Osuna
  • Dag 13: Osuna en omgeving
  • Dag 14: Osuna en omgeving
  • Dag 15: Osuna - Malaga

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.


Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.


15 daagse Fly drive Andalusia en Alentejo 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail