Rondreizen Fly Drive Madeira 8 dagen Afbeelding Rondreizen Fly Drive Madeira 8 dagen
Rondreizen Fly Drive Madeira 8 dagen ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Madeira

Rondreizen Fly Drive Madeira 8 dagen

***

plane hotel car


8 Dagen

Funchal, Machico, Santana, Sao Vicente, Porto Moniz. Wij hebben voor u een prachtige 8 daagse rondreis per huurauto samengesteld langs de hoogtepunten van dit eiland. Een aanrader is ook uw route een paar uur te onderbreken om een wandeling te maken langs een van de levada's.




Dag 1: Luchthaven Funchal - Machico (Oost Maderia)

Aankomst Funchal. Na ontvangst van uw huurauto rijdt u naar uw hotel in Machico of omgeving. Onderweg krijgt u al de eerste indrukken van de prachtige landschappen. Het oosten is bosrijk; daar bevinden zich ook de natuurreservaten en de lauri-silvawouden die op de Wereld-erfgoedlijst staan.



Dag 2: Machico

Vandaag kunt u het vlechtwerkersdorp Camacha bezoeken. Rondom de dorpen ziet u landbouw, rietcultivatie en wijngaarden. De akkertjes liggen als terrasjes tegen de heuvels aangeplakt, vandaar dat dit gedeelte wel wordt vergeleken met Azie. Rijdend naar Ponta de Sao Lourenco heeft u fraaie uitzichten over het eiland. Bij helder weer ziet u zelfs het buureiland Porto Santo. Een streekspecialiteit is de espetada; een lange spies met gegrild vlees, klaargemaakt op een houtskoolvuurtje. Overnachting in Machico of omgeving.



Dag 3: Machico - Santana (Midden Madeira)

De kustweg volgend naar het Noorden komt u uit in het dorpje Santana, bekend om de A-vormige huisjes met rieten daken. Uiteraard kunt u zo'n huisje bezoeken. Nieuw in Santana is het themapark; een uitgestrekt gebied met 4 paviljoens waarin voorstellingen getoond worden over o.a. het ontstaan en de geschiedenis van Madeira, maar ook "Madeira in de 21ste eeuw". Deze streek kent ook veel wandelmogelijkheden langs de levada's, o.a. vanaf het natuurreservaat de "Queimadas". Het midden van het eiland is zeker de moeite waard. De hoge bergen Pico do Areiro (1.810 m) en de Pico Ruivo (1.861 m) zijn prima uitgangspunten voor een lange wandeling. Denkt u wel aan warme kleding. Overnachting in Santana of omgeving.



Dag 4: Santana - Sao Vicente / Porto Moniz (Midden en Noord Madeira)

De kustweg van Santana naar Sao Vicente biedt prachtige vergezichten. Rijdend langs deze weg komt u diverse watervallen tegen, o.a. een die de bruidssluier wordt genoemd. Het water komt vanaf de hoogvlakte Paul da Serra. Ook daar lopen een aantal levada's, o.a de Rabcal / 25 watervallen wandeling. Porto Moniz is bekend om de beroemde zeewaterzwembaden. Voor de visliefhebbers, hier wordt de lokale specialiteit "filetes de espada" (zwaardvis met banaan) geserveerd. Overnachting in Porto Moniz of Sao Vicente of omgeving.



Dag 5: Porto Moniz of Sao Vicente

In Sao Vicente kunt u een bezoek brengen aan het vulkanisch centrum en een wandeling maken door de lavagrotten. Hiervoor volgt u de borden "Grutas". Via de bergen, of via de hoogvlakte van de Paul da Serra, rijdt u naar het aangename plaatsje Ribeira Brava. Deze plaats heeft een gezellige boulevard met cafeetjes en winkeltjes, waar u het lokale fruit kunt kopen. In het centrum bevindt zich het Residencia do Visconde, het oude ambachtenmuseum en overblijfselen van de 17e eeuwse fort Forte de Sao Bento. Mooie mozaiekfiguren treft u aan in de 15e eeuwse Sao Bentokerk. Overnachting in Porto Moniz of Sao Vicente of omgeving.



Dag 6: Porto Moniz of Sao Vicente - Funchal (Zuid Madeira)

Via de kustdorpjes, zoals Paul do Mar, Madelena do Mar rijdt u naar het zuiden. Er zijn diverse promenades vanwaar u toegang heeft tot de (kiezel)stranden en de zee. Calheta en Ponta do Sol waren vroeger het centrum van suikerrietteelt. De kerkjes zijn daarom verrassend rijk gedecoreerd. In Calheta kunt u een suikerfabriek bezoeken, waar de basis van het lokale drankje "aguardente" wordt gemaakt. Vanaf Cabo Girao, de op een na hoogste zeeklif ter wereld, heeft u een prachtig uitzicht over Funchal. Vlak voor Funchal ligt het pittoreske dorpje Camara de Lobos. Overnachting in Funchal.



Dag 7: Funchal

Deze hoofdstad van Madeira heeft u veel te bieden zoals: de botanische tuinen, diverse musea (o.a. antieke tegels, Vlaamse beeld- en schilderkunst), kloosters, kathedraal en een prachtige boulevard langs de oude haven. Overnachting in Funchal.



Dag 8: Funchal - Nederland

Vandaag levert u uw huurauto weer in op de luchthaven voor de terugreis naar Amsterdam. Ook bestaat er de mogelijkheid om uw reis te verlengen. Reisschema en programma onder voorbehoud van wijzigingen.



Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in 3 - sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

Dag 1: Luchthaven Funchal - Machico (Oost Maderia)
Dag 2: Machico
Dag 3: Machico - Santana (Midden Madeira)
Dag 4: Santana - Sao Vicente / Porto Moniz (Midden en Noord Madeira)
Dag 5: Porto Moniz of Sao Vicente
Dag 6: Porto Moniz of Sao Vicente - Funchal (Zuid Madeira)
Dag 7: Funchal
Dag 8: Funchal - Nederland

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.


Rondreizen Fly Drive Madeira 8 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail