Fly en Drive Kleurrijk Tropische Madeira Afbeelding Fly en Drive Kleurrijk Tropische Madeira
Fly en Drive Kleurrijk Tropische Madeira ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Madeira

Fly en Drive Kleurrijk Tropische Madeira

***

plane hotel car


8 Dagen

Deze prachtige Fly & Drive Kleurrijk Madeira laat u in 8 dagen kennismaken met prachtige tropische en subtropische bloemen en planten en het bergachtige landschap. Santana bekend om de typische 'Madeira huisjes' met rieten daken. Porto Moniz met een grillige kust met lavarotsen en natuurlijke zwembaden. En natuurlijk ook Funchal, de hoofdstad van Madeira, met ruime keuze aan activiteiten en talloze bezienswaardigheden.



Dag 1 - 3: Santana

Na aankomst op de luchthaven neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt vervolgens richting naar Santana, een unieke plek in het noordenoosten van Madeira. Santana staat bekend om de bijzondere 'Madeira huisjes', gekenmerkt door de driehoekige vorm met rieten dak. Voorheen waren dit voornamelijk de woningen van boeren, maar tegenwoordig verblijven vooral toeristen in deze kleurrijke huisjes.

Santana biedt nog meer bijzonderheden: hier leeft men volgens tradities, zoals de zelfproductie en bereiding van maaltijden. Daarnaast wordt er uit linnen, wol, steen en hout op ambachtelijke wijze bijzondere handwerken gemaakt. En dat is voor u een leuk souvenirtje! Niet voor niets is Santana toegevoegd op de werelderfgoedlijst UNESCO. In het themapark van Santana worden o.a. voorstellingen getoond over het ontstaan en de geschiedenis van Maderia. Breng ook een bezoek aan het natuurreservaat Queimadas, waar u kunt wandelen langs de levada's.

U overnacht de eerste 2 nachten in de omgeving van Santana en verblijft op basis van Logies & Ontbijt.

Santana

Santana ligt in het noordelijke deel van het hoofdeiland Madeira van de autonome regio Madeira. Het dorp ligt niet ver van de stad Funchal vandaan. Het dorp is bekend om zijn prachtige driehoekige vissershuisjes genaamd Casa del Colmo. Vroeger stonden deze huisjes verspreidt over heel Madeira maar zijn nu nog alleen in Santana te vinden. De huisjes worden tegenwoordig gebruikt om toeristen te huisvesten. Niet ver bij het dorp vandaan ligt de kabelbaan Rocha do Nevio Teleferico.Santana heeft een een warm zeeklimaat dat door sommigen ook wel het subtropisch klimaat genoemd wordt.



Dag 3 - 6:
Porto Moniz

Vandaag rijdt u vanuit Santana verder naar Porto Moniz, een van de mooiste plekken op Madeira. Porto Moniz staat bekend om de natuurlijke zwembaden en de ruige kust met lavarotsen. In de zomermaanden kan men hier met vloed heerlijk zwemmen, maar bij ruig weer spatten de golven dramatisch hoog tegen de rotsen.

Hoewel Porto Moniz bekend staat om de relaxte sfeer, kunt u vanuit het dorp prachtige bezienswaardigheden bezoeken. Zo kunt u een bezoek brengen aan het historische Fort van Joao Batista, gebouwd in 1730 om de piraten te weren en waar nu een aquarium in ondergebracht is.

Wilt u de huurauto even laten staan dan kunt u heerlijk wandelen over de gezellige promenade van Porto Moniz naar de haven en stop onderweg bij een heerlijk restaurant, terrasje of bar.

U overnacht 3 nachten in de omgeving van Porto Moniz en verblijft op basis van Logies & Ontbijt.


Porto Moniz

De streek van Porto Moniz is vooral bekend om zijn natuurlijke zwembaden die in de zee zijn gevormd. Je vindt deze baden bij de dorpjes Ribeira do Janela en Achadas da Cruz. Er zijn voldoende faciliteiten aanwezig voor een gezellige dag uit. Zo zijn er lifeguards, is er een eetgelegenheid, een speeltuin en douche voorzieningen. Zelfs als je de baden alleen wilt bezoeken zonder te zwemmen is het nog steeds de moeite waard om deze unieke lokatie te bezichtigen.



Dag 6 - 8: Funchal

Vanuit Porto Moniz rijdt u naar Funchal, de hoofdstad van Madeira. Funchal wordt door velen beschouwd als een van de mooiste steden op Madeira en ontstond al in het begin van de 15de eeuw. Vanuit Funchal kunt u een bezoek brengen aan de prachtige tuinen van Quinta do Palheiro Ferreiro of het rietvlechtcentrum Camacha. Rond Funchal kunt u ook vele historische kerken bewonderen.

Vanuit de telefrico heeft u een fantastisch panoramisch uitzicht over de stad. Deze kabelbaan brengt u naar het charmante dorpje Monte, dat op ongeveer 500 meter boven Funchal ligt. Waagt u vervolgens de afdaling terug naar Funchal per toboggan? Deze variant van een bobslee, bestaande uit rieten manden op latten, brengt u onder begeleiding en op een zeer unieke manier terug naar de hoofdstad. In het centrum van Funchal kunt u ook heerlijk slenteren door de oude straatjes. Het levendige stadscentrum biedt u talloze pleinen, terrasjes, winkels, restaurants, bars, musea en de sfeervolle overdekte Mercado dos Lavradores markt.

U overnacht de laatste 2 nachten in de omgeving van Funchal en verblijft op basis van Logies & Ontbijt. Op uw laatste dag keert u terug naar de luchthaven Funchal, waar u de auto kunt inleveren en weer terugvliegt naar Amsterdam.

Funchal

De grootste stad van Madeira is Funchal. De stad heeft veel bezienswaardigheden in de vorm van botanische tuinen, parken en historische gebouwen. Het paleis van Sao Lourenco en de Se do Funchal behoren tot de topattracties. Verder er een kabelbanen naar verschillende bestemming. Een van de mooiste bestemmingen om met een kabelbaan te bezoeken is de Madeira Botanical Gardens. Op een oppervlakte van 35.000m2 zijn meer dan 2500 exotische bloemen en planten te vinden. Er zit een park bij met verschillende exotische vogels als dwergpapegaaien en parkieten. Het prachtige park Santa Catarina leent zich prima voor een dagje genieten met een boek op een bankje of onder een boom met een mooi uitzicht over de baai van Funchal.



Hotels


I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

*Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice*



Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in 3-sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie


Op veel bestemmingen kennen hotels/appartementen geen echte sterrenkwalificatie. Wij geven onze hotels/appartementen standaard 3 sterren maar het kan zijn, dat u verblijft in een hotel/appartement die als 2 of 2,5* gekwalificeerd staat. Het bepalen van sterren is vaak afhankelijk van de faciliteiten. Veel hotel/appartementencomplexen hebben vaak niet meer faciliteiten dan een zwembad, receptie en een bar/restaurant.

Uiteraard voldoen ook deze hotels/appartementen aan onze strenge eisen en wensen aan kwaliteit en service en weten wij zeker, dat onze klanten naar aller tevredenheid hun vakantie hier kunnen vieren.

In sommige steden is het, net als in Nederland, gebruikelijk om betaald te parkeren.

Dag 1 - Dag 3: Santana

Dag 3 - Dag 6: Porto Moniz

Dag 6 - Dag 8: Funchal

Dag 8: Funchal - Nederland


U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.


Fly en Drive Kleurrijk Tropische Madeira 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail