Van Lissabon tot relaxte Quinta Afbeelding Van Lissabon tot relaxte Quinta
Van Lissabon tot relaxte Quinta ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Quintas en Casas

Van Lissabon tot relaxte Quinta

***

plane hotel car


12 Dagen

Deze rondreis vol afwisseling voert je van het levendige Lissabon naar de relatief onbekende streek Alentejo, van oudsher de graanschuur van Portugal genoemd. Een prachtig glooiend gebied met kurkeiken, wijnranken en graanvelden. Vervolgens reis je door naar de ruige westkust met zijn loodrechte kliffen en hoge golven, waarna je weer in zuidelijke richting gaat naar de Algarve waar je rondreis eindigt in een heerlijk relaxte quinta in de buurt van Loule.



Dag 1 - 3: Lissabon
Na aankomst in Lissabon verblijf je 3 nachten in deze bruisende stad. Inchecken in een van onze hotelpareltjes; een klein maar fijn kleurrijk hotelletje, een romantisch boetiekhotel, een piepkleine B&B of een wat groter designhotel met zwembad op het dak! Keus genoeg dus als goede start van een fijne tijd. Het hart van de stad is de wijk Baixa, dat tussen 2 heuveltoppen ligt, met veel winkeltjes. Maar ook de wijk Alfama mag je niet missen. Bij de Castelo-vesting ligt deze wijk welke wordt gekenmerkt door nauwe straatjes en smalle trappetjes. Oude huizen worden hier afgewisseld met hotels, restaurantjes en cafeetjes. Optioneel kunnen we een fietstocht voor je regelen of wat te denken van een boottochtje over de Taag?Uiteraard zijn er in Lissabon ook de nodige musea en de kathedraal te bezoeken. En o ja, een tramritje op Tram 28 is absoluut een must-do! Kortom, Lissabon zal een onuitwisbare indruk op je maken.

Dag 4 - 5: Evora
Vandaag vertrek je voor 2 nachten naar Evora, de grootste stad van de Alentejo streek. Het gebied is prachtig, het authentieke Portugese leven gaat al eeuwenlang onveranderd door in de kleine witte dorpjes. De oude vrouwtjes in het zwart schuifelen hier al sinds mensenheugenis door de smalle straatjes, of ze nooit zijn weggeweest.Het glooiende landschap kenmerkt zich door heuvels, bossen en koele meren (bij Monsaraz). Evora is met name bekend door de ommuurde binnenstad en het aquaduct.Even buiten de stad zijn de dolmens "Cromleque dos Almendres" te bewonderen of je kunt de grotten van Escoural bezoeken. Tevens staat de Alentejo goed bekend om zijn heerlijke kwaliteitswijnen, proberen dus!

Dag 6 - 7: Cercal
De volgende dag zet je koers richting de westkust. We hebben prachtige accommodaties gevonden in de buurt van Cercal. Kleinschalige familiaire accommodaties waar in een relaxte sfeer helemaal in de watten wordt gelegd. Een prima uitvalsbasis dus bijvoorbeeld om naar het strand te gaan en wanneer je wilt kun je hier een spannende surfles nemen zodat je de perfecte golf aankunt. Maar laat tijdens je verblijf ook gezellige stadjes als Sines en Santiago do Cacem vooral niet links liggen!

Dag 8 - 9: Sagres
Op dag 8 reis je door langs de indrukwekkende ruige westkust naar de Algarve. Je weg voert je langs spectaculaire stranden zoals Odeceixe, Amoreira, Arrifana en Bordeira waar je prima even een dip kan nemen om af te koelen. Sagres heeft een rijke zeevaarthistorie, je mag zeker het Fortaleza de Sagres niet overslaan, welke op de meest westelijke punt van de Algarve en van Europa ligt. Een ander opmerkelijk punt is op de Cabo Sao Vicente de vuurtoren, dit is de grootste vuurtoren van Europa. Je hebt hier een adembenemend uitzicht, aan de oostkant zie je de Atlantische kust met zijn loodrechte kliffen en woeste branding, aan de zuidkant kijk je kilometers ver richting de Algarve. Qua onderdak kan je kiezen uit een verblijf in een knus huisje in een eeuwenoud en piepklein Portugees dorpje of een luxe en romantisch boetiekhotel met een ontzettend enthousiaste en gastvriendelijke eigenaresse!

Dag 10 - 11: Omgeving Loule
De tijd vliegt voorbij, alweer op naar de laatste stop van deze rondreis, richting het vliegveld van Faro. Maar voordat je op het vliegtuig stapt breng je nog een paar nachtjes door in de omgeving van het gezellige Loule in een van de twee heerlijke quintas die we hier hebben gevonden en heel graag met je willen delen! Prachtige authentieke boerderijen waar het je helemaal aan niets zal ontbreken en waar bovendien met passie voor je wordt gekookt. Vanaf hier kun je een prachtig uitstapje maken naar Monchique in de Serra de Monchique. Dit dorpje staat vooral bekend om zijn honing en kunstnijverheid (tegels, potten etc.). Daarnaast kun je de thermale bronnen Caldas de Monchique bezoeken. Mocht je liever een stad bezoeken, dan zijn Faro of Portimao goede mogelijkheden en wanneer je voor strand kiest, de mooiste stranden van Europa zijn hier te vinden!

Dag 12: Terugreis
En vandaag is de vertrekdatum alweer aangebroken, je kunt echter terugkijken op een heerlijke tijd.



Hotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten Amsterdam - Lissabon en v.v.
  • Luchthavenbelasting
  • 11 overnachtingen in 3-sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer


Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

 

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
Overige Informatie
  • Dag 1 - 3: Lissabon
  • Dag 4 - 5: Evora
  • Dag 6 - 7: Cercal
  • Dag 8 - 9: Sagres
  • Dag 10 - 11: Omgeving Loule
  • Dag 12: Terugreis

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.


Van Lissabon tot relaxte Quinta 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail