Pousadas rondreis: Stad en strand Lissabon  Algarve Afbeelding Pousadas rondreis: Stad en strand Lissabon Algarve
Pousadas rondreis: Stad en strand Lissabon Algarve ****
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Pousadas

Pousadas rondreis: Stad en strand Lissabon Algarve

****

plane hotel car


8 Dagen

Cultuur in Lissabon gecombineerd met relaxen aan de Algarve Het relatief onbekende Lissabon is een prachtige stad aan de Taag met veel oude wijken zoals Bairro Alto en Alfama. Je verkent de stad met het antieke trammetje, bezoekt een authentieke fado-avond en verkent het iets verder gelegen Cascais, Estoril en Sintra, bekend door hun talrijke paleizen. De Pousada de Queluz ligt gunstig, halverwege het centrum van Lissabon en het ernaast gelegen Cascais. Maar na een paar dagen intensief genieten van deze mooie stad, nam bij ons de behoefte aan rust en ontspanning toe.




Dag 1 - 4: Lissabon, Cascais, Sintra

Lissabon en haar omgeving kunt u op een originele en schitterende wijze verkennen namelijk met de tram Electrico. Een van de mooiste routes die de tram maakt is die van lijn 28, welke langs alle zeven heuvelen van Lissabon loopt door de drie bekendste wijken. De lijn start bij de begraafplaats Cemeterio dos Prazeres, komt daarna langs de Basilica da Estrela waarna hij door de wijk Bairra Alto rijdt en er evt. een koffiepauze ingelast kan worden bij A Brasileira, het bekendste koffiehuis van Lissabon. Na deze stop doet u de wijk Baixa aan, het winkelgedeelte bij uitstek in Lissabon, en de bekende ijzeren personenlift Elevador de Santa Justa, die deze wijk met de wijk Bairro Alto verbindt. Vervolgens voert de route door de sfeervolle en oudste wijk van Lissabon  Alfama - met de kathedraal Se, welke de uitstraling heeft van een burcht, en daarna langs een van de vele schitterende uitkijkpunten Santa Luzia. Tenslotte gaat uw tocht langs het Castelo de Sao Jorge, een plek die  vanwege het schitterende avondlicht - tegen het eind van de middag op z'n mooist is.Andere populaire trams zijn de nummers 12, 15 en 25.

Het Mosteiro dos Jeronimos is een van de meest imposante gebouwen van Portugal. Het klooster staat in de buitenwijk Belem, waar u ook andere bezienswaardigheden kunt bezoeken zoals de Torre de Belem, een grillig monument voor de zeetriomfen van Portugal, het Museu de Arte Popular en het Museu Nacional dos Coches (koetsenmuseum). Op het kloostercomplex liggen ook het Museu de Marinha en Museu Nacional de Arqueologia. Ook niet te missen zijn de adembenemende Capela de Sao Joao van de Sao Roque-kerk, het hier vlakbij gelegen Museu de Calouste Gulbenkian (met o.a. Egyptische dodenmaskers) en het Museu Nacional do Azulejo, met de typisch Portugese tegeltjes.

Wandel ook over de grootste vlooienmarkt de Feira de Landra en langs talloze winkels met aardewerk, port, juwelen en kleding.Tenslotte kunt u ook een romantische boottocht maken over de rivier de Taag, met een prachtig uitzicht op vele bezienswaardigheden van deze stad. Via de kustweg kunt u langs de twee badplaatsen Estoril en Cascais rijden, waarna u kennis maakt met het romantische Sintra. Doordat deze stad op heuvels ligt is het er koeler dan in Lissabon en daardoor al eeuwenlang een toevluchtsoord voor mensen die de warmte van de stad willen ontvluchten.

De Portugese koningen hadden hier hun zomerresidentie en lieten een aanzienlijk aantal paleizen, tuinen en villa's na. Het Palacio Nacional in het centrum van Sintra is ook zeker een bezoekje waard, met zijn prachtige beschilderde plafonds en de keuken van dit paleis met de immense schoorstenen, het Palacio en Parque da Pena, een suikerkasteel met tovertuin, de Quinta la Regaleira, een tuin die bol staat van mythische verwijzingen en het Castelo dos Mouros met fenomenale uitzichten over de omgeving.

Dag 4 - 8: Tavira, Algarve

Het stadje Tavira ('Het Venetie van de Algarve') ligt centraal in de Oost-Algarve, op ca. 25 kilometer van zowel Faro als de Spaanse grens. Door kenners wordt Tavira wel omschreven als "Koningin van de Algarve" met haar renaissance gevels, de vroegere burcht, meer dan 20 oude kerken en de met palmbomen omzoomde pleintjes. Het is zeker een bezienswaardigheid en ook een gezellig stadje. U vindt er de grote overdekte markt, typische Portugese winkeltjes, net als diverse restaurants en gezellige cafeetjes met terras.Faro is de hoofdstad van het district Algarve.

De stad zelf is omgeven door een oude verdedigingsmuur. Deze zogeheten Afonso-muur is genoemd naar koning Afonso III die in 1249 de Moren uit Faro verdreef. Wie geinteresseerd is in het traditionele leven in de Algarve gaat naar het volkenkundig museum Museu Etnografico Regional. U vindt er voorbeelden van kunstnijverheid en verschillende stijlkamers. Visserij staat centraal in het Museu Maritimo Almirante Ramalho Ortigao, waar ook enkele oude scheepsmodellen te zien zijn.

Een van de mooiste musea van de Algarve is het Museo Arqueologico Infante Dom Henrique, gevestigd in het voormalige klooster van Nossa Senhora de Assuncao, waar onder andere een Romeins vloermozaiek van 9 x 3 m te vinden is.



Hotels


I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice



Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in charmant Pousadas
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart
  • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken


Huurauto


Standaard inbegrepen in de huursom:

  •  Huurauto, categorie Small
  •  Ongelimiteerde kilometers
  •  (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  •  Schadeverzekering (CDW)
  •  Diefstalverzekering (TP)
  •  Terugbetaling eigen risico
  •  Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  •  24/7 Nederlandstalig noodnummer

 

Optioneel

* Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.

* Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

 

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

  • Dag 1 - 4: Lissabon, Cascais, Sintra
  • Dag 4 - 8: Tavira, Algarve


U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.

Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.



Pousadas rondreis: Stad en strand Lissabon  Algarve 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail