Sagres

Tegenwoordig staat de populariteit van Sagres in contrast met de stille kleurrijke stad, die vooral beroemd is om de kunst van het vissen en de geheimen van de oceaan. Het was in de 15e eeuw dat Sagres te maken kreeg met de Romeinse verovering en tijdens de eerste dagen van de Atlantische navigatie en de ontdekking van de Afrikaanse kust tot aan de Golf van Guinee met de aanwezigheid van Prins Hendrik de Zeevaarder, wat deze schilderachtige vissershaven voor altijd met de ontdekkingsperiode verbindt.

Op de Ponta de Sagres, een gigantische uitloper van de rots die naar de oceaan wijst, staan ​​gebouwen die het verleden van een plaats, die deel uitmaakt van de wereldgeschiedenis, oproepen en dat is ook goed te zien aan de Vila en het verdedigingsfort dat door Hendrik de Zeevaarder werd gebouwd. Hier in de buurt, op één van de meest westelijke punten van het Europese continent (Cabo da Roca), ligt de kaap van St. Vicente (een heilige plaats voor de Romeinen met de naam Promontorium Sacrum), die overloopt in een enorme horizon van zee en lucht. Sagres staat ook bekend om zijn harde wind en hoge golven: een paradijs voor het surfen, waar u surfwinkels, surfscholen en uiteraard veel surfers kunt vinden.

Vroeger werd aangenomen dat het het meest westelijke deel van de wereld was en men dacht dat het punt, waar de zon ondergaat, het water van de oceaan deed koken. Het is nog steeds relatief onaangetast door het toerisme en het is een aantrekkelijke stad met voornamelijk laagbouwwoningen in rustige straatjes.