Porto

Porto is uitzonderlijk. In meer dan één opzicht. Verkozen tot Beste Europese Bestemming 2017 door reizigers uit 174 landen, Porto, de "Cidade Invicta" (onovergegeven stad) is geschiedenis, is architectuur, cultuur, gastronomie, handel, ontmoetingen en ontdekkingen.
Porto heeft de charme van steden die gelukkig samenwonen met hun rivier. U kunt een wandeling maken langs de rivier de Douro (rivier van goud) in de Ribeira, er per helikopter overheen vliegen of de architectuur van Porto, zijn verbazingwekkende landschappen en prachtige bruggen ontdekken door een cruise te maken op deze majestueuze rivier. Porto is ook een stad aan zee en in de kortste keren brengt een tram je naar de zachte stranden van Foz do Douro, oog in oog met de Atlantische Oceaan.

Betreed het weelderig koele Palacio da Bolsa en wandel door de geschiedenis met Portugese avonturiers, volg de handelsroutes van het land en wees verbluft door de schatten die ze terugbrachten. Opmerkelijke gebouwen zoals de Sé Catédral en zijn terrassen bieden uitstekende uitzichten over een drukte van markten, supermarkten, bars, restaurants ...


Ontdek de beste dingen om te doen en te zien in Porto, de beroemde monumenten, de beste plaatsen om een ​​prachtig uitzicht over de stad te hebben, de beste cruises op de Douro, de beste restaurants, de meest traditionele havenkelders, de beste musea, maar ook de beste wandelingen en de beste winkelcentra en winkelstraten in Porto.

De bekendste Portugese wijn ter wereld, Port (een versterkte wijn), ontleent zijn naam aan de stad Porto. Ook bekend als OPorto, wordt de stad gekenmerkt door eeuwenlange geschiedenis en ook door industriële ontwikkeling.
Om over het stedelijk wijnpad te lopen, naar de waterkant te gaan, versteld te staan ​​van de prachtige steegjes, de kleine straatjes gevuld met tradities en charmes, waar een rijke architecturale mix het idee achterlaat van de historische waarde van deze stad.

Het centrum, gelegen in Ribeira, werd gebouwd in de heuvels tegenover de rivier de Douro. Tegenwoordig staat de site op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De San Francisco-kerk uit de 14e eeuw is een van de belangrijkste attracties, maar niet de enige, evenals de lokale wijnkelders van de haven. De Lello-bibliotheek, de thuisbasis van letterkundigen en kunst, een inspiratie voor beroemde schrijvers, het podium voor bijeenkomsten en shows, werd opgericht in 1906 en mag niet worden gemist.

Dan kunt u ook de Clérigostoren, de kathedraal, bezoeken of gewoon een wandeling maken over de Avenue van de Aliados, geflankeerd door een lijn Art Nouveau en Art Deco gevels. Maar, nog belangrijker, vergeet niet om de "francesinha" te proberen, wat Little Frenchie betekent, een Portugese sandwich oorspronkelijk uit Porto, gemaakt met brood, vochtige ham, linguiça, verse worst, biefstuk en bedekt met gesmolten kaas en een warme dikke tomaat en biersaus geserveerd met frietjes; of zelfs de 'Tripas à moda do Porto', een traditioneel gerecht dat volgens een legende dateert uit de Portugese ontdekkingen. Het is gemaakt met verschillende soorten vlees, omhulsels, worstjes en witte bonen en dit gerecht was een van de finalisten van de 7 Wonders of Portuguese Gastronomy. Wat nog belangrijker is, het wordt altijd vergezeld met een goede wijn ...