Estoril

Met een onverbiddelijke reputatie voor het toerisme in Portugal, is Estoril een van de belangrijkste kosmopolitische locaties in de regio Lissabon. Met een uitstekende nachtanimatie , begiftigd met goede stranden, beroemde hotels, parken en tuinen, esplanadas , golfbanen en het beroemde casino, heeft Estoril onmiskenbaar zijn prestige-uitstraling door de jaren heen weten te behouden. Ook bekend door zijn lichtgevende kustlijn, waar defensieve vestingen van andere tijden, de kust van Estoril al werd gezocht door koningen en koninginnen, ontdekte deze hier vrede, faciliteiten en medicinale wateren. Met behoud van het prestige van het huisvesten van de Portugese Royalty, werd Estoril nog bekender in de jaren 30 van de 20e eeuw en in de periode tijdens en na II Wereldoorlog voor de huisvesting van verschillende vluchtelingen en verbannen, zoals de koning Juan Carlos van Spanje, de graven van Barcelona, ​​de koning Humberto II van Italië, Carol II uit Roemenië en talloze figuren uit het meest opvallende sport-, economische , culturele en artistieke panorama, evenals een eindeloos aantal joden dat door het III Reich werd achtervolgd.

Tegenwoordig is een bezoek aan Estoril nog steeds synoniem aan wandelen door historische paden, tussen de diepblauwe oceaan en het levendige groen van zijn aangename tuinen, kijkend naar de kleurrijke adellijke herenhuizen uit andere tijden die naast de moderne kwaliteitsappartementen wonen.

De grootste en meest imposante van alle uitkijkpunten van Lissabon is niet in Lissabon. Meer specifiek, het uitkijkpunt waar de natuur haar echte kracht onthult, bevindt zich niet in Lissabon. Het ligt tussen Cascais en Sintra en verplicht bezoekers om langs een van de mooiste wegen in de regio te reizen. De langzame en bochtige klim suggereert niet de magnitude van het uitzicht vanaf het meest westelijke punt van de continentale euro.