Braga

Braga is een van de oudste en mooiste steden van Portugal, en ook een van de oudste christelijke steden ter wereld, evenals een van de belangrijkste religieuze centra in het land. Gedoopt door de Romeinen als Bracara Augusta, ten tijde van de Romeinse bezetting was het de grootste stad in het gebied dat tegenwoordig Portugal is. Braga is ook bekend als "Stad van de aartsbisschoppen" of zelfs het "Portugese Rome".

In Braga kan men op elke hoek religieus architectuurerfgoed tegenkomen en de religieuze kracht van andere tijden zien. Het belangrijkste monument is waarschijnlijk de Romaanse kathedraal van Braga, de oudste kathedraal van het land. Braga werd ook genoemd als "barokke stad" vanwege zijn architecturale en decoratieve rijkdom, voornamelijk vanwege zijn 18e-eeuwse constructies of restauratiewerken, die Braga transformeerden in een van de belangrijkste artistieke centra van het land. Niet te missen zijn de heiligdommen rond Braga: het heiligdom Bom Jesus, het heiligdom Sameiro en het heiligdom van Falperra. Prachtige parken en tuinen, prachtige herenhuizen en kleine paleizen en al deze barokke invloeden en erfgoed zorgen voor een prachtige sfeer in Braga.

Groen domineert het landschap in de hele regio, met het Peneda-GerĂªs National Park net om de hoek. Braga wordt ook beschouwd als een van de steden in Portugal met een grote jeugddichtheid, vandaar de levendige omgeving, met Universiteiten, Shows, Theaters, Winkels, Bars en Restaurants overal. In Braga vindt men een hand vol erfgoed, geschiedenis, traditie, religie, natuur, animatie en een unieke omgeving.